De Ce mă mănâncă pielea
Bună ziua! De câteva luni, după dus începe să mă mănânce pielea, mi se usucă si ma mănâncă îngrozitor. Am si perioade cand nu ma mai deranjează dar cel mai des am problemă asta. Ce imi recomandați? Cauza acestei mâncărimi? Eu nu imi pot raspunde la aceste intrebari!?!
1 comentarii
Buna ziua!
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5alergia la soare.. sa ma ascund de soare, sa nu ma mai machiez niciodata si sa nu mai merg la mare?
- 4Mancarimi corp si bubite de 2 ani incoace
- 5Bubite ca de urzicatura intre degetele de la miini
- 4de ce de fiecare data cand fac baie ma mananca pielea?
- 48Mancarimi tot corpul, va rog sa ma ajutati
- 4negi sau altceva??
- 3mancarimi insuportabile de piele
- 21bubite rosii si mancarime rog rasp urgent
- 3leziuni cutanate si mancarimi in sarcina
- 0mancarimi ale pielii...
- 3mancarime mainii
- 5mancarimi durerose pe solduri
- 3Mancarimi de piele si umflaturi
- 0Bubite mici si rosii pe picioare (in special coapse) + mancarime.
- 3mancarimi ale pielii la fetita de 5 ani
- 1Mancarime mamelon
- 1Mâncărimea pielea
- 1Ajutați-ma...de 3 ani am o urticarie colinergica, niciun medicament nu își face efectul..
- 1Mâncărime puternica pe degete
Mai multe informații despre: Mancarimea pielii pielea uscata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: