De Ce mă mănâncă pielea
Bună ziua! De câteva luni, după dus începe să mă mănânce pielea, mi se usucă si ma mănâncă îngrozitor. Am si perioade cand nu ma mai deranjează dar cel mai des am problemă asta. Ce imi recomandați? Cauza acestei mâncărimi? Eu nu imi pot raspunde la aceste intrebari!?!
1 comentarii
Buna ziua!
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4caderea pielei de pe dosul palmei, ca o matreata
- 7bubite ca niste piscaturi de tantari
- 3probleme dermatologice
- 3piele uscata pe abdomen
- 8Alergie sau boala a pielii?
- 4basicute grupate circular, cu mancarimi
- 10piele uscata, crapaturi pe degetele mainii...eczema ???
- 6Bubite rosii care provoaca mancarime
- 9ma mananca foarte tare pielea pe picioare desi nu am nimic vizibil
- 2mancarimi si pete rosii
- 2mancarimi fara urme
- 2senzatie de mancarime
- 0mancarimi pe piele pe timp de caldura
- 3mancarimi, intepaturi sub piele
- 2Iritatie
- 1Mancarime piele
- 1Pete uscate pe corp
- 1Mâncărimi de piele
- 0Mâncărime piele