De Ce mă mănâncă pielea

Bună ziua! De câteva luni, după dus începe să mă mănânce pielea, mi se usucă si ma mănâncă îngrozitor. Am si perioade cand nu ma mai deranjează dar cel mai des am problemă asta. Ce imi recomandați? Cauza acestei mâncărimi? Eu nu imi pot raspunde la aceste intrebari!?!
1 comentarii

Buna ziua!
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.
Anumiti factori cum ar fi temperatura apei si produsele pe care le folositi pentru igiena pot usca tegumentul iar aceasta uscaciune atrage dupa sine si senzatia de mancarime.
In primul rand nu va mai spalati cu apa fierbinte, folositi produse de igiena care nu usuca, spre exemplu gel de dus pentru bebelusi, preferati dusurile scurte in locul bailor prelungite, dupa tamponati pielea nu frecati cu prosopul iar pe tegumentul inca umed aplicati produse intens emoliente pentru pielea sensibila; spre exemplu lipikar balsam sau atoderm lapte de corp.
Urmati cateva saptamani aceste masuri; daca problema persista in continuare ar fi bine sa mergeti la un consult medical.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Exfolieri palmare nepruriginoase
- 5Pete rosi dupa spalare + mancarimi
- 4pielea mainilor uscata si la cea mai mica atingere crapa si apare rana
- 6sa fie oare alergie???
- 8boli de piele: mancarimi intense si cicatrici
- 6intepatura de insecte, mancarime, durere
- 5Am o mancarime a pielii picioarelor :(
- 3basicute pe corp asociate cu mancarimi.
- 9Va rog sa ma ajutati - dermatita atopica
- 2Mancarimi si bubite
- 4dermatita atopica
- 1Mancarimi piele uscate.
- 2maini cu mancarime si crapaturi puternice
- 1Piele uscata
- 2Mancarimi piele... multiple diagnostice si tratamente
- 2Urticaria acuta ajutor
- 0Urticarie, mancarimi de piele si lipsa de aer
- 0Uscarea pleoapelor si fetei
- 1Mâncărime pe maini
- 0Mancarime- usturime