Perfectionist
Buna seara. Am 17 ani si sunt genul de persoana care vrea sa fie totul bine, iar daca nu este asta ma stresez foarte tare, nu am liniste. De exemplu in ultima perioada am niste "probleme" care nu sunt grave din ce mi s-a zis, dar care ma streseaza. Ma tem sa nu fie un diagnostic gresit, sa fie ceva ce nu se gaseste la analize. Mi s-a spus si pe forum aici http://www.romedic.ro/forum/ganglioni-inflamati-in-corp-99117 un lucru si chiar ma simt :) Cred ca cea mai grava problema de sanatate o am la cap, mintal. Sunt foarte stresat, nu imi ajunge timpul de multe ori. Fac multe lucruri deodata, am inteles ca de la stres pot da in diabet si asta e alta grija pe care o am acum. Am fost o perioada la dentist si am vazut un afis cu niste pastile de stres si erau prezentate simptome, vreo 15, dintre care doar 2-3 nu mi se aplicau si mie :/ Se pot lua aceste pastile anti strs fara reteta, adica la fel ca paracetamolul? Mi-e rusine sa merg la un psiholog :)
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
1 comentarii
Nu trebuie sa iti fie rusine sa mergi la psiholog. "Psihicul" trebuie tratat ca orice alta parte din corp si respectiv din fiinta umana.
Cu atat mai mult cu cat este tanar si este important sa te ocupi de aceste lucruri acum si nu mai tarziu cand pot provoca alte probleme.
Diagnosticarea si tratamentul nu se fac prin afise citite sau pe internet, poti face mai mult rau decat bine.
Discutiile cu un psiholog sunt confidentiale si te pot ajuta mult in situatia in care te afli.
Este mai "acceptabil" pentru tine sa iti fie rusine si sa suferi in continuare sau sa iti rezolvi problemele?
Curaj! Discutia cu un psiholog nu este asa de rea...
Cu atat mai mult cu cat este tanar si este important sa te ocupi de aceste lucruri acum si nu mai tarziu cand pot provoca alte probleme.
Diagnosticarea si tratamentul nu se fac prin afise citite sau pe internet, poti face mai mult rau decat bine.
Discutiile cu un psiholog sunt confidentiale si te pot ajuta mult in situatia in care te afli.
Este mai "acceptabil" pentru tine sa iti fie rusine si sa suferi in continuare sau sa iti rezolvi problemele?
Curaj! Discutia cu un psiholog nu este asa de rea...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Cui sa ma adresez?
- 99Adolescenta urata
- 8am nevoie de sfatul unui pshiolog
- 8Relatia dintre un profesor si o eleva
- 4O problema destul de jenanta...
- 10Ce vrea de fapt de la mn?:((
- 42 colege se taie... Un sfat va rog frumos :)
- 3oare trebuie sa consult un psiholog?
- 8fosta prietenului meu
- 13Adolescenta, intrebari si dileme
- 3adolescent care vrea sa renunte la scoala
- 3Problema psihica.
- 1Probleme cu mama
- 6Schimbari comportamentale sau ceva mai rau?
- 1Tentative de suicid
Mai multe informații despre: Psihologia adolescentei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: