Pensie de boala
Aș dori să vă întreb dacă cu tulburare anxioasă și agorafobie pot să beneficiez de pensie de boală?
9 comentarii
Interesează-te la Comisiile din primărie, dar după câte știu eu, se pensionează pentru psihoze, nu pentru tulburări anxioase, pentru că acestea se rezolvă cu medicație și psihoterapie.
Buna dimineața
Diagnosticele eligibile pentru comisie sunt
Dementa
Schizofrenia
Tulburarea delirantă persistentă Tulburare psihotică acută
Retardul mental sever
Tulburare afectivă organică
Tulburarea afectivă bipolară
Diagnosticele eligibile pentru comisie sunt
Dementa
Schizofrenia
Tulburarea delirantă persistentă Tulburare psihotică acută
Retardul mental sever
Tulburare afectivă organică
Tulburarea afectivă bipolară
Ma intereseaza cum poate fi pensionat un bolnav de schizofrenie (bolnav de circa 10 ani ) in conditiile in care refuza sa paraseasca domiciliul ?? Poate alta persoana sa solicite pensionarea si sa se ocupe de formalitati?? In ce conditii ? Persoana este obligata la tratament conf. art. 113 ( vechiul cod penal ) dar nu se prezinta la medic si nu urmeaza tratament.Si nici nu este monitorizat de nimeni
Va trebuie 2-3 internari, referat de la medicul care il are sub supraveghere si referat de la psiholog. Chiar daca cineva din familie se ocupa de formalitati, va trebuie aceste acte.
Doar dacă persoana este declarată că nu are discernământ se poate ocupa altcineva de depunerea documentelor pentru pensie adică un tutore sau prin curatelă ce ce este stabilit de către tribunal în urmă unei examinări medico legale.
@ Dr Matusa Ion Catalin
Daca el refuza sa paraseasca domiciliul, cum sa il duca la expertiza medico legala?
Daca el refuza sa paraseasca domiciliul, cum sa il duca la expertiza medico legala?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Toti cei care au tulburare bipolara se pensioneaza pe caz de boala ?
- 1sindromul asperger
- 1hernie de disc
- 2Grad de handicap/pensie
- 2Pensie astm bronsic
- 5Encefalită Subacută cu Sindrom Epileptic
- 11O întrebare pentru cei pensionați pe caz de boala
- 5Este Neaparat Nevoie de Scrisoare de Medicala din Spital, Recent, pt Comisia Medicala?
- 8Pensie de Boala
- 1Întrebare pensie de invaliditate
- 11Varul meu are schizofrenie pensie
- 2Se schimba gradul la pensie pt tulburare bipolara?
- 1Desenele mele pe foaie de matematica
- 2Pensie schizofrenie reziduala
- 3Întrebare pensie pe caz de boală și titularizare
- 0Se poate obține grad de handicap sau pensie cu discopatie lombară? Și pot avea două grade?
Mai multe informații despre: pensia de boala