Parodontita apicala
![Marian194](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara!Ma numesc Marian si am 18 ani.Am fost la dentist pentru un detartraj si medicul s-a uitat cum stau cu dantura.Mi-a spus ca am probleme cu o masea care prezinta si o carie profunda.Mi-a polizat si dupa mi-a umblat cu niste ace pe canal.Nu prea m-a durut, decat foarte putin(maxim un minut).A spus ca am gangrena la acea masea, fiind prezent si mirosul urat.Dupa a bagat de doua ori niste seringi pe canal si la final mi-a pus ca o plomba(substanta antiseptica din cate am inteles).Mi-a spus ca e ceva normal sa ma doara si daca o sa simt o durere insuportabila sa dau jos substanta aceea alba si sa iau antibiotice.Durerea este una pulsatila.De atunci m-a durut, dar ceda la analgezice durerea(am luat Nurofen Forte, Aulin)Dar nu mai inteleg pentru ca pe reteta mi-a scris'parodontita apicala'.Eu am luat antibiotice, dar n-am dat substanta aceea jos, se poate intampla ceva?Si daca puteti sa-mi spuneti ce urmeaza sa-mi faca(am programare luni)
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1 comentarii
![Dr. Nitu Andreea-Diana](/arata_img.php?img=cont_41477.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
parodontita apicala este o infectie localizata in osul din vecinatatea varfului radacinilor. de obicei se dezvolta lent, este o infectie cronica, de aceea pacientii de multe ori nu au durere decat in episoadele de reacutizare. in cazul dvs tratamentul de canal poate constitui un stimul ce reacutizeaza aceasta infectie cronica.
medicul dvs v-a spus sa scoateti acel pansament provizoriu in cazul in care apare durerea pulsatila deoarece aceasta reacutizare poate insemna abces si va puteti umfla. chiar daca luati antibiotic.
medicul dvs v-a spus sa scoateti acel pansament provizoriu in cazul in care apare durerea pulsatila deoarece aceasta reacutizare poate insemna abces si va puteti umfla. chiar daca luati antibiotic.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Nevoie de ajutor! Decimentare imposibila, proteza telescopata
- 1Parodontoză în stare avansată
- 2Parodontoza
- 1Inflamație măsea
- 2Parodontoza incipienta
- 6Sangerare dinti
- 1Gingii retrase și inflamate. Doresc sfatul unui medic
- 2Rog recomandări clinica/medic specializat pe boala paradontala
- 1Spatii intre dinti dupa terapie cu laser pt. parodontoza
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie