paradontita apicala-rezectia apicala singura solutie?

30-04-2007
ayleen
Nu este medic/terapeut
ayleen
Buna seara, am fost dg cu aceasta si mi s-aspus ca trebuie efectuata o rezectie apicala pt a evita si alte episoade acute.Am avut curiozitatea sa asist la o astfel de interventie care mi s-a parut extrem de barbara.Ar mai exista si o alta modalitate de tratament?Sunt sceptica deoarece sufar si de trombocitemie hemoragica.Multumiri
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 10:24
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în cazul în care suferiți de parodontită apicală, există câteva opțiuni de tratament disponibile în funcție de severitatea și stadiul bolii. Rezecția apicală este una dintre procedurile chirurgicale folosite pentru a trata această afecțiune, însă există și alte opțiuni.

Înainte de a decide asupra unei proceduri, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile și despre riscurile și beneficiile fiecărei proceduri. În cazul în care sunteți îngrijorată cu privire la rezecția apicală sau suferiți și de trombocitemie hemoragică, medicul dumneavoastră poate recomanda o altă opțiune de tratament, cum ar fi terapia endodontică non-chirurgicală sau tratamentul antibiotic.

Terapia endodontică non-chirurgicală implică îndepărtarea țesutului infectat sau inflamat din interiorul dintelui prin intermediul unei proceduri de canal radicular. Tratamentul poate implica și utilizarea de medicamente antimicrobiene pentru a preveni recidiva infecției. Cu toate acestea, terapia endodontică non-chirurgicală poate fi o opțiune limitată în cazul unor infecții severe sau a unui țesut osos deteriorat.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile disponibile și să luați o decizie împreună cu privire la cea mai potrivită opțiune de tratament pentru dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul