Papiloame micuțe / Hpv

14-03-2024
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
In urma cu ceva vreme (40 zile aproximativ) am avut un contact sexual protejat cu o tipă, practic sex la prima intalnire, tipa curata, nu prezenta nimic ineregulă, in cateva zile au inceput sa creasca niste excescente in zona genitală langa penis. Tipa respectiva intre timp acuza scurgeri si dureri in zona abdomenului. Speriat fiind am fost sa imi fac niste analize pentru boli venerice si din fericire a iesit totul in regula, ulterior sa discut cu medicul sa imi zica ca e posibil sa am.Hpv, mi-a zis ca nu e nimic grav, si daca doresc sa merg la un medic dermatolog.. zis si facut am fost la medic, am facut si crioterapie la recomandarea medicului, ea mi-a recomandat imunostimulatoare si vitamina C, plus genotipare a Hpv-ului doar ca in orasul meu nu gasesc pentru recoltare la barbati...Revenind la tipa cu care am avut contact, a fost acum cateva zile si i s-au observat niste leziuni la nivelul uterului... urmeaza pe viitor sa isi faca Papa-Nicolau si investigatiile necesare.
Acum vin cu 2 intrebari, care mă macină de ceva timp:
- Credeti ca am luat de la ea intr-un timp atat de scurt ? -Precizez ca am mai avut un papilom la 18 ani care s-a uscat si cazut de la sine...
- Cat de grav este pentru noi ca barbati ? Sa am motive de ingrijorare ? Sa caut o clinica in alt oras pentru cultivare genotipare hpv?
Va multumesc!
27 comentarii
1
14-03-2024, ora 21:37
Dr. Corneliu DOBRE
Dermatovenerologie, IASI
Dr. Corneliu DOBRE
Trimiteti poze clare pe E-Mail.
Dr. Corneliu DOBRE
0
14-03-2024, ora 23:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa il dati mai departe. Asta e problema.
Sunt mari sanse ca pe langa el sa fie si o tulpina de HPV cancerigen.
De obicei se iau impreuna.
0
14-03-2024, ora 23:35
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Deci in principiu sa ma ingrijorez...
0
15-03-2024, ora 12:02
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
1. Transmiterea HPV (Virusul Papiloma Uman) într-un timp scurt:
HPV este un virus foarte comun și poate fi transmis prin contact sexual, inclusiv prin contactul piele pe piele în zona genitală, chiar dacă se utilizează prezervativul. Prezervativele pot reduce riscul de transmitere a HPV, dar nu oferă o protecție completă, deoarece nu acoperă toată zona genitală. De asemenea, virusul poate fi prezent fără simptome vizibile pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât partenera ta sau tu ați fi putut avea virusul fără să știți. Faptul că ai avut papiloame anterior poate sugera că ai fost expus la HPV și înainte de acest contact.

2. Impactul HPV la bărbați:
Majoritatea infecțiilor cu HPV la bărbați sunt asimptomatice și trec de la sine fără a cauza probleme de sănătate serioase. Totuși, unele tulpini de HPV pot cauza veruci genitale sau pot crește riscul de dezvoltare a unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul penian, anal sau orofaringian. Cu toate acestea, riscul este relativ scăzut comparativ cu impactul HPV asupra femeilor, unde anumite tulpini pot duce la cancerul de col uterin.

Este important să discuți cu medicul despre vaccinarea împotriva HPV, care poate oferi protecție împotriva celor mai comune tulpini care cauzează probleme de sănătate.

În ceea ce privește genotiparea HPV și investigațiile suplimentare, dacă medicul ți-a recomandat acest lucru și ești îngrijorat, ar putea fi o idee bună să cauți o clinică într-un alt oraș unde aceste teste sunt disponibile pentru bărbați. Genotiparea poate oferi informații despre tulpinile de HPV la care ai fost expus și poate ghida strategiile de monitorizare și prevenire.

Pentru partenera ta, urmărirea medicală și efectuarea testului Papanicolau sunt pași importanți în detectarea precoce a oricăror modificări celulare care ar putea fi legate de HPV și prevenirea cancerului de col uterin.

În cele din urmă, comunicarea deschisă cu partenerii sexuali despre riscul de HPV și folosirea metodelor de protecție sunt esențiale pentru sănătatea sexuală. Este important să menții un stil de viață sănătos, să ai o alimentație echilibrată și să eviți factorii de risc pentru a sprijini sistemul tău imunitar.
0
15-03-2024, ora 12:36
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Am o saptamana de cand nu ma simt deloc bine. Nu am simptome de niciun fel. Psihic ma simt demoralizat, am o stare generala de rau, caut pe net si imi fac doar ganduri negre, cred ca s-a instalat anxietatea...
0
15-03-2024, ora 18:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tot ce puteti face este:
- sa va ardeti papiloamele la dermatolog, de cate ori apar
- sa cereti medicului Isoprinosine pentru imunitate cand va reintoarceti la el cu rezultatul de la genotipare
- sa nu dati virusul mai departe; el se transmite si daca aveti papiloame si daca nu aveti; e cantonat in piele; se ia prin frecare.
0
15-03-2024, ora 20:17
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Ideea e ca papiloamele sunt mici, intrebarea este...
Sa fi luat de la ea in decurs de 3-4 saptamani ? Ea prezinta leziuni si saptaman viitoare merge sa facă investigatii.
Am inceput tratament cu imonostimulatoare.. am lasat tigarile si alcoolul.
0
15-03-2024, ora 23:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Virusul se ia dupa un singur contact sexual. E foarte contagios.
0
15-03-2024, ora 23:56
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Bine. Mulțumesc! O sa revin dupa genotipare si daca intr-adevar se dovedeste a fi cu adevarat Hpv..
1
16-03-2024, ora 00:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista doua tipuri de virus HPV: unul care produce papiloame sau veruci si unul cancerigen. Ambele au mai multe tulpini.
Dar la barbati cel cancerigen nu prea se manifesta. La femei, in unele cazuri, se formeaza cancerul de col uterin. Doamna trebuie sa mearga sa isi faca testul Papanicolau anual si sa verifice daca are papiloame in interiorul vaginului. Dr. verifica asta la controlul ginecologic.
0
18-03-2024, ora 14:56
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Oare sa imi mai fac o serie de analize pentru Hiv sau alte boli cu transmitere ? Eu initial mi-am facut cat de repede posibil din cauza panicii. Acum ca au trecut 5 saptamani de la ultimele analize, unde a iesit totul normal credeti ca ar trebui sa imi mai fac o serie? Eu nu am simptome.. si nici partenera nu a prezentat niciun simptom pana acum. Am dureri de cap de cateva zile si mi-e sa nu racesc.
In rest nimic altceva.
0
18-03-2024, ora 21:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu ati folosit prezervativ?
0
18-03-2024, ora 22:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa mearga fata neaparat la un dermato venerolog sa ii dea trimitere pt teste hepatite, hiv, sifilis. Hivul se plateste.
0
18-03-2024, ora 23:04
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Ba da.. doar ca au mai fost scurgeri mici sangerari.. din cauza ca era pe ultima zi de ciclu... eu nu stiam lucru asta.
Nici unul din noi nu are simptome hiv..
0
18-03-2024, ora 23:06
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Fata a fost la medic.. si i s-au luat analize.. mai dureaza 2 saptamani pana la definitifizare... genotipare si boli..
0
18-03-2024, ora 23:22
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Eu mereu am avut grija si am facut cu prezervativ... dus imediat dupa contacte sexuale... niciodata probleme de sanatate sau cu transmitere... la noi e un stres continuu care a plecat de la leziunile hpv pe care le avem amandoi.. in schimb nu avem alte simptome care sa indice alte boli mai grave... inafara de durerile ei abdominale si leziunile la prima vedere la examenul clinic... nu exista alte simptome. Doar stresul si asteptarea analizelor ne face sa credem ca e ceva grav...
0
19-03-2024, ora 12:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fata aceea poate fi plina de boli, cu sau fara simptome. Sa isi faca neaparat la 3 luni dupa ultimul contact sexual neprotejat analizele pe care ti le-am scris. Cred ca nu realizezi in ce te-ai bagat.
0
20-03-2024, ora 01:20
Utilizator_227423
Nu este medic/terapeut
Utilizator_227423
Sunteti aici mai activa ca un medic si raspânditi frica mai mult decat este necesar. Analizele sunt facute.. astept rezultatele. Dacă e sa fie ceva imi asum responsabil consecințele...Faptul deja este consumat, sper sa fim sanatosi si ca ce este grav e doar in capul nostru. Si pentru dumnevoastră va recomand să nu mai inspirați frică si mesaje de genul si as aprecia daca nu a-ți mai raspunde cu niciun comentariu la această postare. Vă mulțumesc
0
22-03-2024, ora 08:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa iti faci analizele inseamna sa fii responsabil si sa previi aparitia altor boli mai grave gen sifilis, hiv, hepatite. Am prieteni doctori care imi povestesc despre astfel de cazuri care au plecat de la simple condiloame si au fost gasiti si cu hiv si cu siflis si cu hepatita B. Bolile acestea sunt silentioase. Nu au simptome initial.
Nu e ca vreau sa va sperii eu. E ca trebuie sa fiti mai responsabili si sa aveti grija mai mare de sanatatea voastra.
Sa mearga fata la Dermato si sa ia trimitere pentru bolile cu transmitere sexuala si sa se testeze. Nu ganditi ca daca nu aveti simptome nu aveti nimic. Trebuie analize care sa va zica ca nu aveti nimic.
0
22-03-2024, ora 09:11
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Clara, omul a zis ca a facut analize, nu inteleg de ce insisti.
Daca ai prieteni doctori nu te face automat doctor si pe tine. Aici lumea spune cate ceva din propriile experiente, tu dai doar sfaturi medicale si emiti pareri fara a spune din ce informatii ai ajuns la concluziile respective.
0
22-03-2024, ora 11:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am zis ca fata trebuie sa se duca sa isi faca testele. Citeste cu atentie. Ea este purtatoarea HPV care provoaca veruci. El zice ca a folosit prezervativ. Pentru persoanele depistate cu veruci este risc mare de boli cu transmitere sexuala. In acest caz protocolul ii obliga pe doctori sa trimita fata sa faca testele pentru celelalte bts hiv, hepatite, sifilis.
1. Urmariti videoul despre papiloame, veruci HPV al doctoritei Cristina Buzgar de la Yoni Wellnes pe Youtube.
2. Dati cautare pe Romedic "boli care se iau cu prezervativ" si informati-va.
0
23-03-2024, ora 08:56
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
Cred ca tu nu citesti.
CItez din ce a scris userul:

"Fata a fost la medic.. si i s-au luat analize.. mai dureaza 2 saptamani pana la definitifizare... genotipare si boli.."

Plus ca nu stiu cum poti obliga pe cineva sa mearga la medic.
Ai un mod ciudat de a comenta crezand ca ajuti oamenii.
Recomandarea ta ar trebui sa fie: mergi la medic. Atat.
In rest, povesteste despre experientele tale, ce ai avut, cum ai procedat, si lasa oamenii sa decida cum procedeaza.
Cred cu tarie ca e bine sa ne abtinem in a certa oamenii care deja au grijile lor.
0
23-03-2024, ora 11:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Din cate rezulta fata a fost la ginecolog pentru testare gen Papanicolau (probabilitatea de a face camcer de col din cauza virusului HPV cancerigen), secretii. La ginecolog nu se ia sange pentru hiv, hepatite, sifilis. Nu se intelege exact daca s-a testat si pentru asta. Sa speram ca si le-a facut si pe astea si ca nu s-a bazat pe faptul ca nu are simptome...
O persoana care are veruci HPV de obicei a luat si alte boli mai grave gen cele enumerate mai sus. De aceea se recomanda screening pentru aceste boli hiv, hepatite, sifilis.
Stiu un caz care s-a dus la dermato venerolog sa isi arda verucile si i-au facut in spital analizele. Dupa un singur contact sexual neprotejat luase hepatita B, hiv, sifilis, virusul HPV care provoaca veruci si tulpini cancerigene. Fata era virgina inainte de contactul acela...

Eu nu cert oamenii. Unde i-am certat? Dar mai aveti putin si ma scoateti pe mine vinovata de ce s-a intamplat.
Eu incerc sa il ajut pe baiat sa nu se apropie mai mult de fata asta pentru ca exista probabilitatea ca ea sa aiba si alte boli grave. Trebuie testata la 3 luni de la ultimul contact sexual neprotejat.

Mie sincer imi pare rau ca s-a intamplat asa. M-a impresionat acest subiect. : (((
0
24-03-2024, ora 15:56
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Si eu am papiloame care vin, cred, de la faptul ca sunt cam gras.Mai ales la axile si pe gat, unde exista frecare.Nu cred ca e HPV.Grasutii sunt predispusi la asa ceva.
0
24-03-2024, ora 17:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la un dermatolog sa ti le scoata daca vrei. Nu sunt de la faptul ca esti plinut. Sunt de la virusul HPV. Probabil le-ai luat de pe prosop utilizat de cineva care avea. Sa nu te stergi cu prosopul altor persoane si nici sa nu il dai pe al tau altora. Stiu persoane care au avut la axila dar si le ard de cate ori reapar (la dermatolog).
0
24-03-2024, ora 23:18
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Cele de pe gat le-am scos la dermatolog, cu laserul.

Cele de la axile nu se prea vad, nu sunt multe si nici nu ma deranjeaza deloc.Oricum o sa merg sa le scot si p-astea.

Eu am citit ca la cei plinuti si sedentari sansele sa apara papiloame sunt mari si nu neaparat de la HPV.
0
25-03-2024, ora 01:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca cineva e plinut si sedentar si nu a luat de undeva virusul nu il are. Se ia prin frecare, prin contact cu pielea infectata sau prosop sau la nastere. Urmareste daca in casa ta il mai are cineva, sau poate cineva din familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.