Ma mai pot testa dacă m-am vaccinat deja împotriva HPV?

01-10-2024
SandraMarin
Nu este medic/terapeut
SandraMarin
Bună, am mers la Synevo ca să îmi fac genotiparea hpv, menținând ca trecuseră cele minim 5 zile de după menstruație (asa cum mi s-a spus de la centrul Synevo ca ar fi timpul minim pentru testarea HPV), iar în următoarea zi, m-am vaccinat cu prima doza pentru HPV. Testul genotiparii cu acest virus mi-a ieșit megativ, dar eu am observat in oglinda câțiva negi pe fundul limbii. Sincer eu cred ca este posibil sa fi fost prea devreme pentru testare si la Synevo sa nu fi ținut cont ca timpul minim nu este suficient și de aceea sa fi ieșit testul negativ. La cât timp după vaccinarea împotriva HPV, ar trebui sa repet genotiparea?
5 comentarii
0
02-10-2024, ora 08:12
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Este bine că ai luat măsuri proactive pentru sănătatea ta prin testarea și vaccinarea împotriva HPV. Testul negativ pentru HPV și observarea unor negi pe limbă pot crea, într-adevăr, confuzie.

1. Despre negii pe limbă: Negii observați pe limbă pot fi papiloame sau condiloame, care sunt cauzate de anumite tipuri de HPV, însă pot exista și alte cauze. Este important să consulți un medic, preferabil un dermatolog sau un medic ORL, pentru o evaluare precisă a acestora.

2. Timpul de așteptare pentru retestare: Testele HPV din exsudate cervicale sau orale sunt afectate de calitatea și cantitatea materialului biologic colectat, iar sensibilitatea testului poate varia. Vaccinarea împotriva HPV nu influențează rezultatele testării pentru infecția actuală cu HPV, deoarece vaccinul nu tratează infecțiile existente, ci previne infecțiile cu tulpinile specifice incluse în vaccin.

3. Când să repeți testul: Vaccinul HPV începe să ofere protecție după prima doză, dar imunitatea completă se dezvoltă după seria completă de vaccinări. În general, dacă vrei să reiei testul HPV pentru a verifica prezența virusului, este rațional să aștepți câteva luni pentru a permite eventualele leziuni să se dezvolte suficient pentru a fi detectate de test. Totuși, discută cu medicul tău despre cel mai bun moment pentru retestare, luând în considerare simptomele actuale și răspunsul la vaccin.

4. Consult medical pentru negii pe limbă: Este crucial să ai o evaluare medicală pentru a determina natura exactă a negilor de pe limbă și pentru a primi tratamentul adecvat dacă este necesar.

Recomandarea principală este să urmezi sfaturile medicului și să menții o bună comunicare cu acesta despre orice schimbări pe care le observi în sănătatea ta.
1
02-10-2024, ora 08:15
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
SIgur negii aia nu sunt altceva decat HPV?
Au fost diagnosticati ca papiloame de catre un dermatovenerolog?
Imi inchipui ca daca ai ajus sa faci testarea HPV, ceva ti-a dat de gandit.
0
02-10-2024, ora 18:38
SandraMarin
Nu este medic/terapeut
SandraMarin
Am fost la un medic dermatolog la Regina Maria și m.a trimis la ginecolog. Am fost la ginecolog tot la Regina Maria și mi.a spus sa îmi fac testarea pentru hpv, care a ieșit negativa. Mai am o programare la ginecolog, tot la Regina Maria sper sa nu fie degeaba. Totuși, cred ca sa aștept câteva luni e cam periculos, chiar și cu dezinteresul cu care simt ca am fost tratata pana acum. Sa îmi fac programare și la urolog, spuneti? Macar preventiv.
0
02-10-2024, ora 22:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu are legatura hov-ul cu urologul.
V-a spus medicil dermatolog ca aveti negi in gura?
Aveti negi in zona genitala?
De ce ati fost la ginecolog?
Exista doua tipuri de hpv: unul care produce negi si cel cancerigen.
Tulpinile care produc negi nu sunt cancerigene, dar desigur trebuie scapat de ei ca se inmultesc.
0
03-10-2024, ora 08:26
mark23
Nu este medic/terapeut
mark23
@SandraMarin
Un Papanicolau iti va spune daca exista vreo problema la col.
HPV negativ recoltat din col poate inseamna ca nu exista nicio tulpina de virus detectabila acolo, indiferen de ce natura ar fi.
Monitorizarea HPV se va face oricum cu contraole la cateva luni, ne evolueaza peste noapte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.