ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

vegetatii veneriene (HPV)

19-02-2007
dasdaq
Nu este medic/terapeut
dasdaq
am aflat ca am vegetatii veneriene si din cate am inteles, virusul cel mai probabil se ia prin contact sexual.medicul nu m-a lamurit daca se poate transmite virusul chiar daca am folosit prezervativ?sau eu acum pot avea sex fara sa transmit virusul daca folosesc prezervativ? de altfel va rog sa imi spuneti si care credeti ca e cea mai buna si eficienta metoda sa vindec acest virus (stiu ca doar temporar se poate vindeca)
8 comentarii
0
19-02-2007, ora 00:00
ionela_22
Nu este medic/terapeut
ionela_22
acest virus este raspandit pe toata suprafata genitala deci daca ai contact sexual ai toate sansele sa-l transmiti
ai grija ce faci si sa-l tratezi repede si sa stai cuminte pt ca poate conduce si la cancer
cat despre tratament este specific pt ca sunt foarte multe forme ale virusului (necesita analize)
0
20-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Virusul se transmite prin contact direct, dar necesita o solutie de continuitate, adica o mica leziune la nivelul pielii sau a mucoaselor pentru a se inocula. Utilizarea prezervativului te protejeaza pe zona care acopera pielea. Daca vegetatiile partenerei sunt in zona perineala, pubiana sau chiar la nivelul labiilor mari, zona din tegumentul tau care intra in contact cu aceste vagetatii poate fi contaminata in timpul actului sexual!
Tratamentul se adreseaza vegetatiilor vizibile! Prudent ar fi sa utilizezi in continuare prezervativul!
0
20-02-2007, ora 00:00
dasdaq
Nu este medic/terapeut
dasdaq
multumesc pentru raspuns.deja maine mai merg la un al doilea doctor care sa imi confirme ca sunt infectat. mai am cateva nelamuriri, daca ma putei ajuta...dupa ce imi zice doctorul ca sunt vindecat, pot fi sigur 100% ca nu imi mai pot contamina partenera daca folosesc prezerativ? si puteti sa imi spuneti cat timp tine IN MEDIE tratementul pentru aceasta boala(este putin rasprandita)? de altfel, din cate am citit, decat femeile au riscul sa faca cancer la col, si barbati, neavand col, nu pot face cancer. exista si la barbati pericolul de complicatii? multumiri anticipate
0
21-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
In biologie, in general, iar in medicina, in special, nu se poate vorbi despre ceva 100% sigur, pentru ca aici nu este matematica! Boala este suficient de raspandita pe glob, afectand populatia indiferent de sex sau rasa. La barbat, desi nu au col uterin, boala netratata poate evolua spre o forma invaziva, ce poate afecta corpii cavernosi, cunoscuta sub denumirea de "Condilomatoza giganta pseudoepiteliomatoasa Buschke - Lowenstein", boala ce este asemanatoare cu un cancer. Mai multe amanunte vei afla de la medicul curant!
0
21-02-2007, ora 00:00
dasdaq
Nu este medic/terapeut
dasdaq
va multumesc pentru raspuns.banuiesc ca v-a luat ceva sa scrieti denumirea bolii ondilomatoza giganta pseudoepiteliomatoasa Buschke - Lowenstein :) am fost azi la al doilea medic m-a tratat cu 2 solutii, mi-a recomandat tetraciclina clohidrat crema si si mecopar (pentru regenerarea pielii) si sa fac testul VDRL. in caz de mai e vreo urma de vegetatie sa ma intorc la o alta consultatie. de altfel mi-a spus ca maxim intr-o saptamana imi pot reincepe viata sexuala pentru ca era foarte putin rasprandita. Ce parere aveti? doctorul a mai spus ca daca vreau, sa fac si alte teste pentru HIV 1+2, hepatita. pe langa acestea, VSH, ASLO, proteina creatina, factor reumatic, TGO, TGP, sumar de urina si coproparazitologic.cat de necesare credeti ca sunt aceste teste (sunt clinic sanatos, nu am fost niciodata internat in spital, in afara de raceli, alta problema de sanatate nu am avut)
0
21-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca un VDRL nu strica, deoarece bolile cu transmirere sexuala se pot asocia. Despre celelalte analize.ma abtin!
0
05-03-2009, ora 19:22
simona_bz
Nu este medic/terapeut
simona_bz
La un control ginecologic am fost diagnosticata cu anexita bilaterala si d.na doctor mi-a mai spus ca am aceste vegetatii veneriene.Au aparut acum vreo 2 luni o singura bubita, iar eu am crezut ca este o rana pe care mi-am facut-o cu lama.Dupa cateva saptamani au aparut s alte cateva.Numai ca prima s-a modificat si a capatat forma unei conopide(o reuniune de mai multe bubite).
Mi s-a scris pe reteta doar anexita bilaterala si mi s-a prescris un tratament cu Nidoflor, si mi s-a spus sa fac spalaturi vaginale cu ceai de musetel sau de galbenele, in care sa pun un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar, am presupus eu pt aceste bubite.Dupa aplicarea acestui unguent nu se simte nici o ameliorare.D.na doctor mi-a spus ca o sa imi faca o cauterizare.Intrebarea mea este dac nu trebuia sa imi faca o analiza a secretiei ca sa vada ce fel de inectie e ?
Se poate trata si altfel decat cu cauterizare, pt ca mie imi este foarte frica de acesta metoda.
Ce sa faca, sotul meu daca la el nu se vad aceste bubite?Se transmite doar pe cale sexuala, atunci eu de unde am luat-o daca nu am avut contact cu altcineva?
La ce specialist sa se duca?
Va rog din suflet sa imi recomandati si mie un alt unguent sau medicament, pt ca trebuie sa dispara cu ceva, pt ca mie foarte frica de cauterizare si nu am curajul sa ma duc sa o fac.
Multumesc anticipat!
.
0
27-04-2010, ora 10:39
aa25
Nu este medic/terapeut
aa25
buna ziua am fost diagnosticat vegetatii veneriene...am facut o interventie cu laser si dupa 1 luna au reaparut in alte locuri ma intereseaza daca interventia cu azot este mai eficienta si mai putin dureroasa...si CONDYLINE sau alte creme au rezultat.??? va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •