Hpv, conizatie si vaccin

17-05-2016
Maria277
Nu este medic/terapeut
Maria277
Buna ziua.In urma cu 6 luni am facut testu pap si mi sa descoperit ascus, HSIL.Am repetat testul in Februarie si rezultatul a fost cin 2-3 hgsil.La indicaiile mediucului am facut colposcopie, biopsie si ADN hpv.Rezultatul a fost hpv 16-58 si displazie moderata-severa.A urmat conizatia in urma cu 2 luni si rezultatul a fost cin 1 fara urme maligne.Medicul curent imi recomanda sa fac Vaccinul cervarix.Urmeaza sa merg la el săptămâna viitoare si am nevoie de o alta părere.Nu sunt in tara..Am 32 de ani si o naștere pe cale naturală in urma cu 12 ani.In ultimi 3 ani am mers regulat la ginecolog la 2-3 luni pt niște dereglari de ciclu si chisturi.Tot timpul mă asigura ca totul e ok..întrebarea mea este :Vaccinul pe care medicul curent vrea sa mi L administreze are vreun efect benefic asupra mea?tinand cont de vârsta si de faptul ca sunt deja infectata cu doua tulpini cu risc crescut.Medicul mi a zis ca daca fac Vaccinul voi fi protejată sa nu mă reinfectez de la soțul meu si ca eu acum dupa conizatie nu mai virusul(din cate am citit stiu ca virusul ramane in corp si conizatia nu l a eliminat).Relatii sexuale dupa operatie încă nu am intretinut.M am documentat cat de cat despre acest vaccin si ceea ce am citit nu mi L recomanda..plus reacțiile adverse mă cam dau peste cap..nu as vrea sa regret peste 2-3 ani ca nu L am facut dar, nici sa regret ca L am facut..Va multumesc mult pentru orice răspuns voi primi.Sanatate
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.