HPV

In urma unui test Papanicolau prietenei mele nu ia iesit nimic ca ar avea HPV in analizele ei scriind (CELULE EPITELIALE FRGVENTE, POLIMORFONUCLEARE RARE, FLORA MICROBIANA ABUNDENTA, FROTIU CLASA 1 PAP) in schimb cand a vazuto doctorul ia dat tratament cu condyline pentru ca in zona genitala si anala are foarte multi negi genitali. Este acesta un simtom de HPV? Ce test trebuie sa faca ca sa vada daca are HPV si ce tulpina? Analizele de la Papanicolau sunt bune? Va multumesc pentru raspuns
3 comentarii

Da, HPV se poate manifesta si asa. Tot din secretie, ca la recoltare PAP, isi poate face si tipologia HPV sa vada ce tulpini sunt. Analiza HPV indica posibilitatea HPV dar nu arata de care este. Vezi ca se transmite prin contact sexual neprotejat, chiar daca ii dispar condiloamele, virusul ramane activ. Sanatate!

deci exista posibilitatea ca acei negi din zona genitala si anala sa fie HPV sar cu risc scazut? ce analiza trebuie facuta?

Analiza se face tot din secretie, sa intrebe la ce cabinet se face, e un pic mai scumpa. Nu, nu inseamna ca e neaparat cu risc scazut, pot fi mai multe feluri de tulpini HPV transmise simultan, intre care si aceasta care da condiloame.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2infectata cu hpv si trichomonas
- 6vaccin pt hpv
- 20papilomatoza laringiana
- 7Caut un medic - am HPV/candidoza bucala
- 12HPV la barbati
- 3Am virusul HPV sau nu? Analize cu rezultate contradictorii
- 6Condiloame. Este grav? Scap de acest virus? Prietenul meu ar trebui sa faca vreun test?
- 5HPV informatii specializate
- 34Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV
- 4care teste diferentiaza tulpinile HPV?
- 2Suspect de HPV? Intrebare?
- 0interpretare rezultat chiuretaj biopsic de endocol
- 1Condiloame HPV
- 1HPV-ul se poate lua de pe vasul de toaleta?
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 1Leziuni pe col si HPV
- 3Urgenta!! Virusul HPV se vede la o lama obisnuita?
- 1Intrebare hpv
- 0HPV 66
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: