Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz
Buna seara! Pe 10 sepembrie m-am operat de otoscleroza la urechea stanga la dl. profesor Ciuchi, iar astazi mi-am scos si ultimul pansament pe care il aveam in ureche.
Desi la testul facut pe masa de operatie mi s-a parut ca aud mai bine decat inainte, acum mi se pare ca nu e nicio diferenta fata de cum auzeam inainte de operatie. Ba mai mult am senzatia unui fasait contiuu in ureche, iar uneori, mai ales cand stau intinsa aud niste zgomote ca si cum mi-as auzi bataile inimii amplificate in ureche. Este normal? S-a mai confruntat cineva cu situatia asta?
Mentionez ca inainte de operatie, rezultatele la ultima audiograma aratau asa: 37 db/125 Hz, 30 db/250 Hz, 35 db/500 Hz, 35 db/1k, 30 db/2k, 28 db/4 k, 35 db/8k.
Desi la testul facut pe masa de operatie mi s-a parut ca aud mai bine decat inainte, acum mi se pare ca nu e nicio diferenta fata de cum auzeam inainte de operatie. Ba mai mult am senzatia unui fasait contiuu in ureche, iar uneori, mai ales cand stau intinsa aud niste zgomote ca si cum mi-as auzi bataile inimii amplificate in ureche. Este normal? S-a mai confruntat cineva cu situatia asta?
Mentionez ca inainte de operatie, rezultatele la ultima audiograma aratau asa: 37 db/125 Hz, 30 db/250 Hz, 35 db/500 Hz, 35 db/1k, 30 db/2k, 28 db/4 k, 35 db/8k.
"Bataile inimii" in ureche le-am avut si eu. La mine au disparut dupa 2 -3 sapt. In ceea ce priveste auzul... hmm.. ce sa zic, este destul de greu in cazul tau sa-ti dai seama de diferenta. Tu oricum aveai valori destul de bune inainte de operatie. La tine castigul de auz daca operatia a fost reusita va fi undeva intre 20-30db fata de valorile de dinainte de operatie, si poti ajunge pana in 0 (ideal) pe audiograma daca nervul nu a fost afectat. In cazul meu s-a simtit diferenta cu atat mai mult cu cat unele valori depaseau 50 - 60 db inainte de operatie si am ajuns cu ele aproape de 0 dupa. In al doilea rand depinde daca cealalta ureche este afectata la tine. Daca urechea neoperata aude perfect este si mai greu sa simti diferenta. Oricum ai rabdare, dupa 3 luni vei face prima audiograma - acolo se va vedea ce si cat ai castigat. Nu uita de restrictii: fara efort, fara sarituri, fara apa in ureche (dop in ureche la dus) si fereste-te de raceala. O zi buna.
Multumesc frumos de incurajari. La urechea dreapta auzul e in limite normale, intre 15 si 0 db. Dar si dupa operatie, daca imi acopar urechea dreapta, auzul la urechea stanga imi pare foarte asemanator cu ce era inainte de operatie. Ai dreptate insa, valorile mele nu erau foarte mari, asa ca e posibil sa nu imi dau seama prea usor de diferente.
O sa astept cuminte pana la urmatoarea audiograma si o sa vad atunci care e situatia. Si deja stiu: fara efort, fara apa, fara raceli si zgomote puternice. :) Desi, locuiesc in Bucuresti, asa ca zgomotele puternice sunt la ordinea zilei (noroc cu dopurile de urechi).
O sa astept cuminte pana la urmatoarea audiograma si o sa vad atunci care e situatia. Si deja stiu: fara efort, fara apa, fara raceli si zgomote puternice. :) Desi, locuiesc in Bucuresti, asa ca zgomotele puternice sunt la ordinea zilei (noroc cu dopurile de urechi).
Pt. Cristi_80:
Ai fost operat la a doua ureche?Este vreo diferenta?Eu urmeaza sa ma operez in octombrie la cealalta ureche. Am inceput sa am emotii, deoarece acum ma descurc cu auzul si mi-e frica sa nu stric ceva.A trecut un an de la prima operatie si nu stiu in timp cum va evolua urechea operata.
Numai bine!
Ai fost operat la a doua ureche?Este vreo diferenta?Eu urmeaza sa ma operez in octombrie la cealalta ureche. Am inceput sa am emotii, deoarece acum ma descurc cu auzul si mi-e frica sa nu stric ceva.A trecut un an de la prima operatie si nu stiu in timp cum va evolua urechea operata.
Numai bine!
Anilulu,
Eu sunt operat doar la urechea stanga. Urechea dreapta va fi monitorizata si atat timp cat se pastreaza in limitele unei pierderi de auz usoare nu voi interveni. Luna asta voi face o noua audiograma pentru a vedea daca a mai scazut auzul.
Eu sunt operat doar la urechea stanga. Urechea dreapta va fi monitorizata si atat timp cat se pastreaza in limitele unei pierderi de auz usoare nu voi interveni. Luna asta voi face o noua audiograma pentru a vedea daca a mai scazut auzul.
Buna tuturor!
Am si eu o intrebare pentru cei operati de otoscleroza. A avut cineva vreo interventie/lucrare stomatologica dupa operatie? Mi s-a recomandat implant pentru un dinte lipsa, chiar pe partea cu urechea operata. Ar mai fi varianta clasica, cu puntea dentara, dar nu-mi dau seama cat e de sigura pentru ureche. Nu am ajuns inca la dna doctor care m-a operat pentru a intreba daca e ok si daca nu cumva lucrul in os va deranja implantul din ureche. Precizez ca eu am implant de teflon de aprox. 1 an si 4 luni.
Am si eu o intrebare pentru cei operati de otoscleroza. A avut cineva vreo interventie/lucrare stomatologica dupa operatie? Mi s-a recomandat implant pentru un dinte lipsa, chiar pe partea cu urechea operata. Ar mai fi varianta clasica, cu puntea dentara, dar nu-mi dau seama cat e de sigura pentru ureche. Nu am ajuns inca la dna doctor care m-a operat pentru a intreba daca e ok si daca nu cumva lucrul in os va deranja implantul din ureche. Precizez ca eu am implant de teflon de aprox. 1 an si 4 luni.
Buna ziua,
Sunt operata de otoscreloza la urechea stanga-piston de titan si urmeaza sa fac a doua operatie pt. urechea dreapta.Este vreo problema in efectuarea unui RMN daca ai 2 pistoane de titan?
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Sunt operata de otoscreloza la urechea stanga-piston de titan si urmeaza sa fac a doua operatie pt. urechea dreapta.Este vreo problema in efectuarea unui RMN daca ai 2 pistoane de titan?
Multumesc anticipat pt. raspuns!
În paşaportul implantului scrie până la ce frecvenţă se poate face RMN. Dacă nu, găsiţi sigur această informaţie pe site-ul producătorului german.
Dacă tot am intrat pe site, să zic şi să am făcut şi controlul de un an după cea de-a doua operaţie (sunt operat la ambele urechi) şi totul e în regulă. Am auz funcţional şi mă simt bine. Sănătate multă tuturor!
Multumesc pt. raspuns.Pistonul de titan rezista pana la 3 T, dar ma gandeam ca daca sunt 2 pistoane trebuie redus fluxul de inductie magnetica.
Nu stiu daca cantitatea de titan influenteaza siguranta procedurii RMN.
Numai bine si sanatate multa!
Nu stiu daca cantitatea de titan influenteaza siguranta procedurii RMN.
Numai bine si sanatate multa!
Buna ziua,
Simptomatologie existenta:
- senzaţie de zgomote în urechi, tiuituri in urechi, (au debutat in 2009 pe stanga sub forma pulsatila dupa care s-a trasformat intr-un tiuit continu, deci iniţial la o singurÇŽ ureche dar in timp s-a dezvoltat şi la cea de-a doua)
- pierderea treptată, dar progresivă a auzului
- ameţeli la intoarcerea brusca a capului, usoara senzatie de dezechilibru
In urma investigatiilor RMN ureche interna, cap+gat am fost la medical neurolog care m-a trimis si care mi-a confirmat ca din punct de vedere neurologic totul este in limite normale ! In schimb m-a intrebat daca in familia mea a mai avut cineva aceasta simptomatologie, ....i-am raspuns : "tatal meu pe la varsta de 50 de ani a patit la fel " !
In aceste circumstante mi-a recomandat sa merg la un ORL-ist cu CD-urile(si/sau filmele)ca sigur este o problema din aceasta zona.
voi ce simptomatologie ati avut ???
Simptomatologie existenta:
- senzaţie de zgomote în urechi, tiuituri in urechi, (au debutat in 2009 pe stanga sub forma pulsatila dupa care s-a trasformat intr-un tiuit continu, deci iniţial la o singurÇŽ ureche dar in timp s-a dezvoltat şi la cea de-a doua)
- pierderea treptată, dar progresivă a auzului
- ameţeli la intoarcerea brusca a capului, usoara senzatie de dezechilibru
In urma investigatiilor RMN ureche interna, cap+gat am fost la medical neurolog care m-a trimis si care mi-a confirmat ca din punct de vedere neurologic totul este in limite normale ! In schimb m-a intrebat daca in familia mea a mai avut cineva aceasta simptomatologie, ....i-am raspuns : "tatal meu pe la varsta de 50 de ani a patit la fel " !
In aceste circumstante mi-a recomandat sa merg la un ORL-ist cu CD-urile(si/sau filmele)ca sigur este o problema din aceasta zona.
voi ce simptomatologie ati avut ???
Am fost diagnosticat cu otoscleroza bilaterală, dacă a fost cineva operat în acest an la una din clinicile ORL Cluj sau Timisoara sau la domnul Prof.Dr Vasile Ciurchi, mentionez ca cel mai aproape de mine este Cluj sau Timisoara la Cluj am înţeles ca implantul este de teflon de aceea aş dori nişte detali mai noi.
Buna ziua. Eu am fost diagnosticata cu otoscleroza unilaterala si urmeaza sa ma operez la Cluj la Prof Dr Siviu Albu. Dumnealui opereaza si cu implant de titan. Initial si eu am vrut sa ma operez la Dr Ciuchi, insa dupa ce am aflat ca si aici se opereaza cu implant de titan, m-am hotarat sa ma operez la Cluj, eu fiind chiar din Cluj-Napoca. Astept si eu orice parere despre Prof Dr Albu, in cazul in care mai sunt pe forum persoane operate de otoscleroza de dumnealui. Eu am auzit doar de bine!
buna, pentru cine s-a operat de curand la medlife, la dnul doctor Ciuchi cat v-a costat interventia, cum va simtiti dupa operatie? multumesc
Am tinnitus si multi zic ca acest NENOROCIT DE SIMPTOM NU VA DISPAREA,...CORECT,...zic unii de pe forumul asta,...
DAR DUPA MINE daca aducem la cunostiinta toate bajbaielile sau malpraxisul care-i la el acasa aici la noi in Romania, n-ar fi mai bine ???
de exemplu, experienta mea destul de costisitoare,...am dat bani peste bani la clinici renumite de p'aci de prin Bucuresti,..Med-life, Sanador(sa se supere ca n-am ce sa le fac),...UNDE AM FOST VAZUT DE "SOMITATI" in domeniul ORL,...PASCU(300 LEI), CIUCHI (210 LEI),...etc,...in afara faptului ca am platit din banii mei RMN-uri (cap, gat, ureche interna(fiecare in jur de 500 de lei) audiograme,..off doamne cate si mai cate, N-AM FACUT ??!!) ATATA SUPERFICIALITATE DIN PARTE ACESTOR SOMITATI DE N-AM PUTUT VEDEA,..nici unul nu s-a uitat efectiv pe RMN-urile mele(filme sau CD),...pur si au citit doar rezultatele scrise si si-au dat verdicul :
1.PASCU - HIPOACUZIE NEUROSENZORIALA dominanta urechea stanga
2.CIUCHI - TULBURARI NEURO DATORATE DEGENERARILOR CERVICALE
cu proasta circulatie cerebrala !
nu mi-au dat nici un tratament,..mi-au luat doar banii si liber dupa mai putin de 20 de minute consultatie ! I-am intrebat cum de se face o consultatie asa de complexa in asa de putin timp,...ce sa vedeti,.,...AU NORMA IMPUSA DE PATRONII LOR care vor profit in primul rand si NU ACT MEDICAL DE CALITATE !
RUSINEEEEEEEEEEEE SI AM SPUS CA VOI FACE PUBLIC TOATE ACESTE PRACTICI ALE CLINICILOR PARTICULARE,...NU-I ADMISIBIL ASA CEVA,..TOTI MUNCIM PE BANI SA NE VINDECAM CAT DE CAT,...NU SA LE FACEM BURTILE(scuze pt. expresie) MARI UNORA(din pacate si medicilor - au 50% din consultatie- si stiu ce spun !)
AM FOST PANA LA URMA LA O CLINICA DE STAT si ce sa vedeti ???? Ati citit mai sus ca mi s-a spus la marele clinici ce am eu la urechi,..total GRESIT,...si ANUME la aceasta clinica "no-name"(NU VREAU SA-I FAC PUBLICITATE) mi s-au citit filmele de la RMN-uri (cum este si normal), dupa care mi s-au facut investigatii imagistice cu o camera video prin nas, gat si pana la trompa lui Eustachio,...cu ochii mei am vazut pe televizor ca sunt plin de infectie
IN SFARSIT mi s-a pus si mie un diagnostic :
1.OTITA MEDIE si TIMPAN INFLAMAT pe stanga
2.RINITA CRONICA cu tendinta infectiei de a-mi optura comunicarea cu urechea interna
3.SINUZITA CRONICA netratata de cativa ani
4.AMIGDALITE INFLAMATE cu secretii pronuntate
Mi s-au prelevat probe pentru analiza din nas si gat, am fost PUS DE URGENTA PE TRATAMENT CU AUGMENTIN(un antibiotic destul de putenic) plus omez, aerius, ketonal, picaturi de urechi, pentoxi retard, rino picaturi
INTREBARE, va rog si-un sfat, .... ce sa le fac eu la medicii astia din cauza carora eu de 5 ani sufar ??? SA-I DAU IN JUDECATA, SA LE CER BANII INAPOI CU DESPAGUBILE DE RIGUARE, .....sau pur si simplu sa le fac "publicitate", ca zau, MERITA !
DAR DUPA MINE daca aducem la cunostiinta toate bajbaielile sau malpraxisul care-i la el acasa aici la noi in Romania, n-ar fi mai bine ???
de exemplu, experienta mea destul de costisitoare,...am dat bani peste bani la clinici renumite de p'aci de prin Bucuresti,..Med-life, Sanador(sa se supere ca n-am ce sa le fac),...UNDE AM FOST VAZUT DE "SOMITATI" in domeniul ORL,...PASCU(300 LEI), CIUCHI (210 LEI),...etc,...in afara faptului ca am platit din banii mei RMN-uri (cap, gat, ureche interna(fiecare in jur de 500 de lei) audiograme,..off doamne cate si mai cate, N-AM FACUT ??!!) ATATA SUPERFICIALITATE DIN PARTE ACESTOR SOMITATI DE N-AM PUTUT VEDEA,..nici unul nu s-a uitat efectiv pe RMN-urile mele(filme sau CD),...pur si au citit doar rezultatele scrise si si-au dat verdicul :
1.PASCU - HIPOACUZIE NEUROSENZORIALA dominanta urechea stanga
2.CIUCHI - TULBURARI NEURO DATORATE DEGENERARILOR CERVICALE
cu proasta circulatie cerebrala !
nu mi-au dat nici un tratament,..mi-au luat doar banii si liber dupa mai putin de 20 de minute consultatie ! I-am intrebat cum de se face o consultatie asa de complexa in asa de putin timp,...ce sa vedeti,.,...AU NORMA IMPUSA DE PATRONII LOR care vor profit in primul rand si NU ACT MEDICAL DE CALITATE !
RUSINEEEEEEEEEEEE SI AM SPUS CA VOI FACE PUBLIC TOATE ACESTE PRACTICI ALE CLINICILOR PARTICULARE,...NU-I ADMISIBIL ASA CEVA,..TOTI MUNCIM PE BANI SA NE VINDECAM CAT DE CAT,...NU SA LE FACEM BURTILE(scuze pt. expresie) MARI UNORA(din pacate si medicilor - au 50% din consultatie- si stiu ce spun !)
AM FOST PANA LA URMA LA O CLINICA DE STAT si ce sa vedeti ???? Ati citit mai sus ca mi s-a spus la marele clinici ce am eu la urechi,..total GRESIT,...si ANUME la aceasta clinica "no-name"(NU VREAU SA-I FAC PUBLICITATE) mi s-au citit filmele de la RMN-uri (cum este si normal), dupa care mi s-au facut investigatii imagistice cu o camera video prin nas, gat si pana la trompa lui Eustachio,...cu ochii mei am vazut pe televizor ca sunt plin de infectie
IN SFARSIT mi s-a pus si mie un diagnostic :
1.OTITA MEDIE si TIMPAN INFLAMAT pe stanga
2.RINITA CRONICA cu tendinta infectiei de a-mi optura comunicarea cu urechea interna
3.SINUZITA CRONICA netratata de cativa ani
4.AMIGDALITE INFLAMATE cu secretii pronuntate
Mi s-au prelevat probe pentru analiza din nas si gat, am fost PUS DE URGENTA PE TRATAMENT CU AUGMENTIN(un antibiotic destul de putenic) plus omez, aerius, ketonal, picaturi de urechi, pentoxi retard, rino picaturi
INTREBARE, va rog si-un sfat, .... ce sa le fac eu la medicii astia din cauza carora eu de 5 ani sufar ??? SA-I DAU IN JUDECATA, SA LE CER BANII INAPOI CU DESPAGUBILE DE RIGUARE, .....sau pur si simplu sa le fac "publicitate", ca zau, MERITA !
salut florin59,
am si eu cred ca ce ai si tu si am o intrebare pt tine...poti sa imi zici spitalul acela de stat la care ai fost?? adresa de email este -*, iti multumesc de raspuns.
am fost de curand la clinica urechi la doctor tudor adrian george unde am fost trimis pentru consult si probe vestibulare deoarece aveam ameteli si explicatia neurologului ( sanador...o tampita...evitati ) a fost de sindrom vertiginos periferic
doctorul tudor a zis ca am la urechea stanga o infectie gen otita( asa sa exprimat) si mi-a recomandat sa fac tomografie computerizata la regina maria la dn doctor diaconu ( se recomanda unul pe altul)...
Doctorul Tudor a zis ca nu am vertij, ametelile sunt din cauza stresului, oboseli etc etc
INTREBARE : eu am facut rmn-ul la cap + angio ( aparatul este 3t ultima generatie )si vreau sa stiu daca se poate vedea pe acel cd ce mi-a zis doctorul de acea infectie, deoarece sa facut ca nu aude de acel rmn.si nu vreau sa arunc bani pe geam ca m-am saturat sa tot arunc cu bani si nimik sigur.
Rmn-ul la aceste tipuri 1, 5 sau 3t iradiaza sau nu...???cei de la clinica au spus ca nu iradiaza dar nu am incredere in ei.
(*modificat de admin)
am si eu cred ca ce ai si tu si am o intrebare pt tine...poti sa imi zici spitalul acela de stat la care ai fost?? adresa de email este -*, iti multumesc de raspuns.
am fost de curand la clinica urechi la doctor tudor adrian george unde am fost trimis pentru consult si probe vestibulare deoarece aveam ameteli si explicatia neurologului ( sanador...o tampita...evitati ) a fost de sindrom vertiginos periferic
doctorul tudor a zis ca am la urechea stanga o infectie gen otita( asa sa exprimat) si mi-a recomandat sa fac tomografie computerizata la regina maria la dn doctor diaconu ( se recomanda unul pe altul)...
Doctorul Tudor a zis ca nu am vertij, ametelile sunt din cauza stresului, oboseli etc etc
INTREBARE : eu am facut rmn-ul la cap + angio ( aparatul este 3t ultima generatie )si vreau sa stiu daca se poate vedea pe acel cd ce mi-a zis doctorul de acea infectie, deoarece sa facut ca nu aude de acel rmn.si nu vreau sa arunc bani pe geam ca m-am saturat sa tot arunc cu bani si nimik sigur.
Rmn-ul la aceste tipuri 1, 5 sau 3t iradiaza sau nu...???cei de la clinica au spus ca nu iradiaza dar nu am incredere in ei.
(*modificat de admin)
am uitat de precizat ca am si o sinuzita netratata la timp si am nasul infundat...in nara stanga...
la varsta de 13 ani m-am operat de polipi.
Doctorul Tudor nu a vrut sa imi de-a tratament sau sa imi curete urechile...a zis ca dupa ce fac acea tomografie ceea ce nu mi se pare normal din partea dansului
la varsta de 13 ani m-am operat de polipi.
Doctorul Tudor nu a vrut sa imi de-a tratament sau sa imi curete urechile...a zis ca dupa ce fac acea tomografie ceea ce nu mi se pare normal din partea dansului
dl.Costy, la ORL Panduri se rezolva totul..
eu merg acolo din 2004 si sunt ft multumita.
eu merg acolo din 2004 si sunt ft multumita.
July ai si tu acel vajait in urechi ??? eu unul nu stiu ce sa ma mai fac ??!! sunt pur si simplu disperat de atatia ani NIMENI nu mi-a dat un diagnostic corect adica un tratament corespunzator ! se pare ca medicii nostri sunt depasiti !
Costy, eu unul am fost la acel doctor(tudor adrian) de care spui, are clinica lui particulara, nu ??? mi-a mancat FOARTE MULTI BANI, m-a aburit cu tot felul de chestii !iti trimit pe mess numele clinicii dar sa stii ca
am fost si la Sanador, medlife, la somitati in materie, chestii generice dar NIMIC CONCRET !
INCLUSIV ACEL SPITAL nu mi-a dat de cap,...mi-a mancat doar banii (intr-adevar mai putin ca la altii) dar FARA REZULTATE ! m-am entuziasmat pripit ca vajaiala tot acolo este !
iti trimit pe mess numele clinicii dar sa stii ca n-am scapat de chinul asta !
July, te rog frumos imi dai un mesaj privat !
Costy, eu unul am fost la acel doctor(tudor adrian) de care spui, are clinica lui particulara, nu ??? mi-a mancat FOARTE MULTI BANI, m-a aburit cu tot felul de chestii !iti trimit pe mess numele clinicii dar sa stii ca
am fost si la Sanador, medlife, la somitati in materie, chestii generice dar NIMIC CONCRET !
INCLUSIV ACEL SPITAL nu mi-a dat de cap,...mi-a mancat doar banii (intr-adevar mai putin ca la altii) dar FARA REZULTATE ! m-am entuziasmat pripit ca vajaiala tot acolo este !
iti trimit pe mess numele clinicii dar sa stii ca n-am scapat de chinul asta !
July, te rog frumos imi dai un mesaj privat !
Florin 59, eu la ORL Panduri, m-am operat in 2004 de otoscleroza, eram surda 70%, dupa operatie am ajuns la 20%..de atunci, cand pot vin la perfuzii, dar.de zgomotul din urechi (tiuit) nu am scapat niciodata, m-am obisnuit cu el.
O seara frumoasa.
O seara frumoasa.
e ft bun spitalul Panduri, acolo, m-am operat si de deviatie de sept...si am de gand sa ma operez iar peste 3 luni de otoscleroza la cealalta ureche...mai sunt dr buni.
ok,...am inteles ! dar de ce n-ai scapat de tiuitul in urechi ??? ce-au zis doctorii ???
multumesc frumos pentru raspuns !
multumesc frumos pentru raspuns !
De tiuit nu se mai scapa niciodata. July, probabil ne-am petrecut pe holurile de la III B Panduri, pe vremea prof Ataman era bine, te simteai in siguranta pe mana lui. Acum de otoscleroza se ocupa dr. Georgescu Gabriela, atentie, sunt doua dr. cu acelasi nume, cea de la subsol este o d-na deosebita, cea de la IV B nu prea as zice acelasi lucru. July, spui ca ai fost la perfuzii, la ce dr? D-na dr. Georgescu nu le accepta, spune ca in otoscleroza singurul tratament este interventia chirurgicala.
Am fost opera de dr.Vasile Ciuchi la ambele urechi, sunt bine, la US am 6 luni de la operaţie iar la UD 3 luni sunt foarte mulţumit de auz, urmează să fac audiograma.îi doresc multă sănătate domnului profesor.
Da din păcate şi medici înbătrănesc cred că există o doamnă doctor care operează în locul dînsului.
Daca o stii ii poti posta numele, probabil sunt oameni care au nevoie...
Buna ziua,
Sunt diagnosticata cu otoscleroza. In toamna anului 2012 am fost la consultatie la Dl.Dr. Albu si mi-a explicat ca trebuie facut un implant. Inainte de a-mi confirma ca este eficient acest implant mi-a spus ca trebui sa vada daca acesata problema este de transmisie sau neuronala, in acest sens a facut interventie chirurgicala de inlaturare a timpanului. Dupa aproximativ 3 luni m-a chemat sa facem inteventia chirugicala pentru implant. La a doua inteverventie, in timpul operatiei mi-a comunicat ca nu are un instrument special pentru penetrarea osului, care la mine era mult mai dur. S-a oprit si mi-a transmis ca ma va rechema cand reuseste sa faca rost de acel isntrument. In primavara anului 2013 am revenit, mi-a facut implantul dar din pacate pentru mine operatia a fost un esec. In acest moment caut un medic O.R.L. care sa poata repara ce nu a facut Dl. Dr. Albu. Va rog daca imi puteti recomnda pe cineva.
Multumesc anticipat!
Sunt diagnosticata cu otoscleroza. In toamna anului 2012 am fost la consultatie la Dl.Dr. Albu si mi-a explicat ca trebuie facut un implant. Inainte de a-mi confirma ca este eficient acest implant mi-a spus ca trebui sa vada daca acesata problema este de transmisie sau neuronala, in acest sens a facut interventie chirurgicala de inlaturare a timpanului. Dupa aproximativ 3 luni m-a chemat sa facem inteventia chirugicala pentru implant. La a doua inteverventie, in timpul operatiei mi-a comunicat ca nu are un instrument special pentru penetrarea osului, care la mine era mult mai dur. S-a oprit si mi-a transmis ca ma va rechema cand reuseste sa faca rost de acel isntrument. In primavara anului 2013 am revenit, mi-a facut implantul dar din pacate pentru mine operatia a fost un esec. In acest moment caut un medic O.R.L. care sa poata repara ce nu a facut Dl. Dr. Albu. Va rog daca imi puteti recomnda pe cineva.
Multumesc anticipat!
Buna MVP. Initial si eu am vrut sa ma operez la dr Albu, dar nu mi-a dat increderea de care aveam nevoie. Asa ca am cautat un medic care sa imi placa, am fost la dr Chiuchi care mi-a facut o impresie buna insa Bucurestiul era prea departe pt mine eu avand un copil mic, iar aici in Cluj am fost la dr Alma Maniu. La dansa am fost operata anul trecut in mai, iar acum auzul e recuperat in proportie de 95% (nu aud doar unele soapte). Eu zic sa ii faci o vizita sa o intrebi ce parere are despre cazul tau. Stiu ca alti medici buni aici pe Cluj sunt Dl Dr Cosgarea (putin controversat) si dna dr Violeta Necula. Fa-le o vizita si vezi cum ti se par. In Bucuresti era dl dr Ciuchi care acum nu mai opereaza si dl dr Lucian David parca. Mentionez ca am fost operata cu implant de titan la cerere. Trebuie sa ii specifici dnei dr Alma Maniu daca doresti titan. Eu la jum de an am facut 2 RMN-uri fara probleme, avand acest tip de implant. Sper ca te-am ajutat. Simona
Buna Simona,
Multumesc tare mult de info. Eu sunt din Constanta. Pot merge si la Bucuresti.
Multumesc tare mult de info. Eu sunt din Constanta. Pot merge si la Bucuresti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2otoscleroza bilaterala
- 3otoscleroza bilaterala
- 3se pierde auzul din cauza otitei
- 3pierderea auzului.
- 6contraindicatii dupa operatia de otoscleroza
- 2operatie otoscleroza
- 3urechea stanga cea protezata, a scazut auzul drastic in 6 luni
- 4dupa operatie otoscleroza
- 1Proba auzului se face introducand diapazonul in gura?
- 2ecou in ureche si diminuarea auzului
- 1aparat auditiv
- 1Otoscleroza bilaterala
- 0Operat in '98 de otoscleroza, pot zbura cu avionul?
- 2Diferenta hipoacuzie neurosenzoriala si otoscleroza
- 0Otoscleroza
- 0Vertij dupa operatie otoscleroza
Mai multe informații despre: Otoscleroza sistemul auditiv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: