Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz
Pai july pe tine cine te a operat?si cum fara proteza daca ai otoscleroza? N.ai mers la acel doctor sa.l intrebi de ce inca te doare si nu auzi?
M-am operat la Panduri, a zis ca nu era nevoie de proteza, trebuie sa merg la control pe 5 mai, asa ca.astept..
Urechea e tot infundata, deci..nu aud, ma mai doare din cand in cand, ieri am terminat si antibioticele, deci 3 saptamani...nu aud pt ca daca am facut otita, infectia s-a dus si pe canal.sa speram ca se va retrage..in timp..ce pot sa mai fac??
Urechea e tot infundata, deci..nu aud, ma mai doare din cand in cand, ieri am terminat si antibioticele, deci 3 saptamani...nu aud pt ca daca am facut otita, infectia s-a dus si pe canal.sa speram ca se va retrage..in timp..ce pot sa mai fac??
Eu n.am auzit de operatie de otoscleroza fara proteza..pe mine ma mai doare pt ca am racit.sper sa fie bine cand o sa.mi scoata pansamentul.sper sa te faci si tu bine.
Buna seara!as avea nevoie de niste sfaturi..fratele meu in varsta de 22 de ani a fost diagnosticat si tratat de meningita de pe 12.05-23.05..ultima punctie fiind normala. la cateva zile de la externare a inceput sa-i scada auzul..si a fost diagnosticat cu hipoacuzie severa urechea interna, la stanga si hipoacuzie urechea medie, la dreapta...a primit pentoxifilina, metilprednisona si milgama timp de 3 zile la Iasi...acum vrem sa mergem la Bucuresti..si va rog sa-mi recomandati un medic in acest sens!multumesc! O seara linistita!
la clinica ORL.. spit de Recuperare Iasi dr. Cozma Sebastean
au dotarile necesare. cele mai moderne si nu cred ca e cazul de facut un drum la Bucuresti. Trtaamentul corect este cu internare si tratament Perfuzabil, daca da rezultate in primele zile e bine.
daca NU, rezultatul va fi purtarea aparatului auditiv
au dotarile necesare. cele mai moderne si nu cred ca e cazul de facut un drum la Bucuresti. Trtaamentul corect este cu internare si tratament Perfuzabil, daca da rezultate in primele zile e bine.
daca NU, rezultatul va fi purtarea aparatului auditiv
salut.as dori sa iau si eu legatura cu tine cristi_80 pentru mai multe detalii privind operatia pe care ai facut-o la dr.ciuchi.comentariile pe care le-am citit mi-au fost de ajutor dar as vrea sa ne intalnim sa vorbim.si eu sunt tot din Craiova.
Pentru Cristi74
Iti stau la dispozitie cu orice informatie despre acest subiect - -*
(*modificat de admin)
Iti stau la dispozitie cu orice informatie despre acest subiect - -*
(*modificat de admin)
Buna ziua, am fost operata in 2o11 de otoscleroza la urechea stanga, mi-au spus de la inceput ca nu am sanse mari deoarece am nervul distrus dar totusi am incercat si rezultatul...nimic schimbat.Acum dupa 3 ani fara probleme ma doare urechea cand musc sau cand misc maxilarul iar noaptea simt o presiune foarte grea pe ureche.va rog sa imi spuneti care ar putea fi problema
buna seara. as vrea sa va intreb daca vi s-au dat ceva restrictii pe otoscleroza( cafea, cola,...). sunt in faza incipienta, fara scaderea auzului, doar cu acufene
Buna seara, am 3 saptamani de la operatia de otoscleroza, fiind operata de domnul profesor Ciuchi.Am fost la control, dar nu am fost informata despre cum sa imi protejez urechea cand fac baie, protectia la zgomot sau daca trebuie sa port ceva in ureche cand ies afara din cauza curentului.Cateva sfaturi de la cei operati de otoscleroza ar fi binevenite.
Buna Brunetta
Te rog frumos, spune-mi si mie, cum auzi, cat a costat si cum a decurs operatia la acest doctor?
Te rog frumos, spune-mi si mie, cum auzi, cat a costat si cum a decurs operatia la acest doctor?
Buna ziua tuturor. Din dorinta de a afla mai multe detalii despre otoscreloza am dat peste acest forum, am stat si am citit toate postarile si am hotarat sa imi spun si eu povestea. La 17 ani am fost descoperia cu otoscreloza bilaterala de catre dr. Cheita din Craiova care mi-a indicat pe Dl Prof. Ciuchi pentru o consultatie. Asta fiind prin 1997 Dl dr a decis operam si vor reusi. Asa a si fost a reusit dar in 2001 am incet sa am acele acufe din ce in ce mai pronuntate si am revenit iar Dl dr.Ciuchi. " Da acum incercam cu laser pentru ca se poate si la noi in Romania" A incercat dar eu am o vegetatie ff bogata si a reusit partial. Adica auzeam cu a dar acufele tot existau la momentul respectiv Dl Dr mi-a zis sa nu mai incerc sa fac nimic niunde pt ca nu se poate face nimic pt mine. Ok M-am resemnat a trecut ceva tim de atunci mai exact 8 ani cand am avut nevoie de proteza, am avut Beltone Cic One de la firma Audionova o proteza fff proasta la 2 sapt treb sa o duc la curatat daca nu o duceam mi se strica microfonu dupa 3 ani am reniuntat sa ma tot lupt cu cei de la audionova si am cumparat de la firma Audiolux Proteza cic /intuis cu casca te 40. Am fost ff multumita de ea a tinut 3 ani timp in care o singura data i sa stricat micofonul. Pana in primavara cand i sa strcicat microfonul a 2-a oara si atunci mi sa explicat ca treb schimbat aparatul pt ca unul din pini nu functioneaza cum treb. De atunci a inceput calvarul. Am cautat peste tot o alta proteza care sa fie potrivita pt mine CIC nu accepta inca ideea de a avea un retro. Evident nu am gasit mentionez ca am auzil scazut aproape de 60 iar pe ultima frecventa nu o ma aud deloc, adica sare de 100. Am citit aces forum de n ori, si am ajuns la conculizia (asta datorita lui cris80 si petre OCAZIE CU CARE VREAU SA VA MULTUMESC) sa incerc acel implant de piston. Dupa o programare la dl dr. Ciuhi am decit. Incerc. Mentionez ca am fost operat de 2 ori la US si acum sunt operate de 4 zile la UDR. Nu stiu la ce sa ma astept. La proba de auz nu am auzit tot. Astept ziua de Marti 2 Iulie sa imi scoata pansamentul. Acum eu nu aud decat daca sa vb ff tare cu urehcea operata. Nu stiu ce sa astept. Oare am facut o alegre buna??
Pentru july2009mm,
"Din punct de vedere financiar preturile sunt cele care s-au afisat pe aici in diverse postari (950 Euro / operatia, 100 Euro / Piston Titan, 250 Ron / Spitalizarea)"
Pe mine m-a operat domnul prof Ciuchi la MedicoClinique, telefon Fix = 0212321028 sau Mobil = 0753.501.900. Daca suni poti face o programare pentru consultatie la prof. Ciuchi. Consultatia costa in jur de 200 ron.
"Din punct de vedere financiar preturile sunt cele care s-au afisat pe aici in diverse postari (950 Euro / operatia, 100 Euro / Piston Titan, 250 Ron / Spitalizarea)"
Pe mine m-a operat domnul prof Ciuchi la MedicoClinique, telefon Fix = 0212321028 sau Mobil = 0753.501.900. Daca suni poti face o programare pentru consultatie la prof. Ciuchi. Consultatia costa in jur de 200 ron.
Nataliada,
Nici eu la proba de auz nu am auzit tot (soaptele nu le-am inteles) deoarece in cazul meu este o pierdere pe nerv pe anumite frecvente = am asteptat prea mult pana sa ma decid pentru operatie.
Daca ai citit postarile mele si eu am incercat cu un aparat auditiv intrauricular dar nu a fost o solutie fericita.
Am spus si-mi mentin opinia, acum dupa toate prin care am trecut, - Daca exista cea mai mica sansa sa auzi cu urechea ta (fara aparate auditive) mergi pe acest drum pana la capat. Atat timp cat exista reverva pe nervul auditiv, adica in urma testelor pe nerv auzul este la valori bune, mergeti pe operatie. Nu aveti nimic de pierdut ci doar de castigat. In concluzia = DA - cred ca ai facut o alegere buna, pana la urma un aparat auditiv poti cumpara oricand.
Ai rabdare si asteapta cu incredere ziua de maine.
Toate cele bune !
Nici eu la proba de auz nu am auzit tot (soaptele nu le-am inteles) deoarece in cazul meu este o pierdere pe nerv pe anumite frecvente = am asteptat prea mult pana sa ma decid pentru operatie.
Daca ai citit postarile mele si eu am incercat cu un aparat auditiv intrauricular dar nu a fost o solutie fericita.
Am spus si-mi mentin opinia, acum dupa toate prin care am trecut, - Daca exista cea mai mica sansa sa auzi cu urechea ta (fara aparate auditive) mergi pe acest drum pana la capat. Atat timp cat exista reverva pe nervul auditiv, adica in urma testelor pe nerv auzul este la valori bune, mergeti pe operatie. Nu aveti nimic de pierdut ci doar de castigat. In concluzia = DA - cred ca ai facut o alegere buna, pana la urma un aparat auditiv poti cumpara oricand.
Ai rabdare si asteapta cu incredere ziua de maine.
Toate cele bune !
Buna, am venit de la consultatie si temerile mele s-au adeverit. Aud dar ff putin mai bine. Si eu am nervu afectat din pacate am facut aceeasi greseala AM ASTEPTAT PREA MULT Acum nu pot sa ma descurc fara proteza. La 7 zile dupa operatie spun tuturor care au acceasi problema NU ASTEPTATI. Operatia iti da sansa ta la viata normala. Nu stiu la mine acum daca se mai poate face altceva inafara de proteza.Vrem sa nu vrem sa acceptam depindem de o proteza pentru o viata normala.
Pt Cristi_80
Multam pentru toate informatiile si incurajarile! Acum dupa operatie mai ai nevoie de proteza, care este valoarea cea mai joasa a audiogramei? Multam'
Pt Cristi_80
Multam pentru toate informatiile si incurajarile! Acum dupa operatie mai ai nevoie de proteza, care este valoarea cea mai joasa a audiogramei? Multam'
Pt nataliada,
Valorile pe audiograma au fost:
Inainte de operatie: 55dB/125Hz, 65dB/250Hz, 65dB/500Hz, 55dB/1000Hz, 65dB/2000, 55dB/4000Hz, 50dB/8000Hz.
Dupa operatie (prima audiograma= la 3 luni de la interventie):
10dB/125Hz, 10dB/250Hz, 10dB/500Hz, 5dB/1000Hz, 25dB/2000, 55dB/4000Hz, 50dB/8000Hz
Dupa cum vezi in cazul meu a fost un castig important cu exceptia frecventelor inalte (4000 si 8000) unde a ramas la fel.
In acest moment aud foarte bine cu urechea operata (mult mai bine decat cu cea neoperata, care inainte a fost CEA BUNA).
IN CONCUZIE = Acum nu mai este necesar sa port aparatul auditiv !
Tu ce valori (in dB) ai obtinut la audiograma pentru aceste frecvente - ma refer la testul pentru NERV, nu transmisia ?
Valorile pe audiograma au fost:
Inainte de operatie: 55dB/125Hz, 65dB/250Hz, 65dB/500Hz, 55dB/1000Hz, 65dB/2000, 55dB/4000Hz, 50dB/8000Hz.
Dupa operatie (prima audiograma= la 3 luni de la interventie):
10dB/125Hz, 10dB/250Hz, 10dB/500Hz, 5dB/1000Hz, 25dB/2000, 55dB/4000Hz, 50dB/8000Hz
Dupa cum vezi in cazul meu a fost un castig important cu exceptia frecventelor inalte (4000 si 8000) unde a ramas la fel.
In acest moment aud foarte bine cu urechea operata (mult mai bine decat cu cea neoperata, care inainte a fost CEA BUNA).
IN CONCUZIE = Acum nu mai este necesar sa port aparatul auditiv !
Tu ce valori (in dB) ai obtinut la audiograma pentru aceste frecvente - ma refer la testul pentru NERV, nu transmisia ?
Daaa chiar ai avut succes operatia ta. Valorle mele au fost asa 65125, 60250, 451k, 402k, 554k, 1008k.Nervu 0250, 15500, 101k, 202k, 154k. Inainte de operatie am purtat proteza pe urechea asta dr. Iar pe cealalta asemanatoare. Eu nu am facut operatia pana acum pentru ca DL dr. mi-a zis in 2001 ca sunt un caz inoperabil pt ca am platina ff groasa, Acum in timpul operatie mi-a folosit o freza pt a inlatura acea vegetatie in exces. Nu stiu daca e castig la mine acum sunt cu un pastamanet cu care treb sa mai stau 7 zile. Este normal sa aud un ecou cand vorbesc eu? La consult nu am auzit acest ecou de ieri dupa amiaza insa este. Cele bune!
nataliada,
Rabdare, vorbim dupa 7 zile.
Dupa aprox 3 luni vei face prima audiograma iar parerea mea este ca vor fi diferente in bine.
Tu ai valori foarte bune pe nerv iar in urma operatiei auzul ar trebui sa se ridice aproape de aceste valori. Nu vad motive ca auzul tau pentru aceasta ureche sa nu se imbunatateasca considerabil.
La mine in ureche in primele saptamani de la operatie au fost tot felul de sunete ciudate (ecouri, greierasi, motorase etc). Cu menajare la effort & zgomot + rabdare incet, incet au disparut. Acum simt o usoara jena (ca o usturime sa zic) daca fac un effort mai mare, dar nu dureaza mult.
Incerca sa nu dormi pe urechea operata cat mai mult posibil, de asemenea ai grija sa nu-ti intre apa in ea.
Toate cele bune !
Rabdare, vorbim dupa 7 zile.
Dupa aprox 3 luni vei face prima audiograma iar parerea mea este ca vor fi diferente in bine.
Tu ai valori foarte bune pe nerv iar in urma operatiei auzul ar trebui sa se ridice aproape de aceste valori. Nu vad motive ca auzul tau pentru aceasta ureche sa nu se imbunatateasca considerabil.
La mine in ureche in primele saptamani de la operatie au fost tot felul de sunete ciudate (ecouri, greierasi, motorase etc). Cu menajare la effort & zgomot + rabdare incet, incet au disparut. Acum simt o usoara jena (ca o usturime sa zic) daca fac un effort mai mare, dar nu dureaza mult.
Incerca sa nu dormi pe urechea operata cat mai mult posibil, de asemenea ai grija sa nu-ti intre apa in ea.
Toate cele bune !
Primul semn de bine uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Nu imi vine sa cred chiar aud cu ea. Miii de multumiri Dl. Prof Ciuchi!!! Da acum chiar am rabdare sa ma bucur zilnic de noi sunete pur si simplu ma redescoparar. Merci cristi_80!
m-am operat pe 8 iulie la dr ciuchi us si am niste zgomote in ureche f mari parca aud pulsul in ureche este normal?
Salutare tuturor.pt tour 21, da e normal sa auzi zgomote, cam in 3 sapt se stabilizeaza auzul.pt cei ce au implant de titan si aţi călătorit cu avionul, vreau să-mi Spune-ţi daca aţi avut probleme in aeroport.reactioneaza titanul la detectorul de metale?multumesc.
Buna, a fost cineva operat recent de otoscleroza la Cluj? Ce piston s-a folosit pentru implant?
Salutare, am o rugaminte pentru cei care au fost la dr. Ciuchi - ma puteti ajuta cu o adresa de e-mail la care ii pot scrie dumnealui (prin mesaj privat)?
Eu fiind din Bihor, e mai complicat cu drumurile pana in Bucuresti pentru o simpla consultatie, si as vrea sa iau legatura cu dansul pe e-mail, sa ii trimit ultimele audiograme facute la Cluj etc...
Mersi si sanatate!
Eu fiind din Bihor, e mai complicat cu drumurile pana in Bucuresti pentru o simpla consultatie, si as vrea sa iau legatura cu dansul pe e-mail, sa ii trimit ultimele audiograme facute la Cluj etc...
Mersi si sanatate!
Buna ziua..intervin si eu cu o umila intrebare:pt cei ce ii cunosc, atat pe dr Ciuchi..cat si pe dr David..as dori un sfat...la care dintre ei ar fi bine sa ma operez de colesteatom.Acum multi ani de zile...dupa minutioase investigatii am fost diagnosticata cu acest colesteatom de dr David in paralela colaborare cu prof Ciuchi, cel din urma urmand sa intervina chirurgical.Prostie, frica sau toate la un loc..dupa ce am facut tratamentul injectabil cu zinat, inainte de operatie...m-am razgandit.Au trecut 15 ani de atunci, fara probleme..ba mai mult..parerea altor medici la controale de rutina a fost ca am facut bine ca nu m-am operat, pana si dr david anul trecut mi-a zis ca urechea arata bine..doar ca trebuie supravegheat colesteatomul..in fine, simptomele din ultimele luni ma fac sa cred ca tb intervenit chirurgical..mi-e la fel de frica si cu greu incerc sa decid in mainile caruia dintre ei ar trebui sa-mi pun temerea..de dr ciuchi nu mai stiu nimic, am auzit ca-si desfasoara activitatea intr-o clinica privata..apreciez si multumesc celor ce ma pot ajuta cu un sfat!
Buna seara. Am fost diagnosticata cu otoscleroza bilaterala in 2005. Indicatia medicului a fost pentru purtarea unui dispozitiv auditiv. In momentul de fata acest aparat nu ma mai ajuta, nu aud copii cand ma striga si risc sa-mi pierd si serviciul (sunt asistenta medicala). Am fost la ORL pentru control si indicatia a fost: interventia chirurgicala. Mi s-a recomandat sa ma operez la Dr. David Lucian. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu informatii despre cum pot lua legatura cu dl Dr. David. Va multumesc.
doinaro_2007
Pe Dr. David Lucian il poti contacta la Clinica Urechii, Bd. Marasesti nr. 74, Sector 4, Bucuresti, iar numerele de telefon unde poti sa iti faci programarea sunt: 0372.939.308, 0725.221.541, 0788.355.842. Deasemenea, poti sa aflii multe informatii utile si pe site-ul clinicii clinicaurechii.ro
Multa sanatate!
Pe Dr. David Lucian il poti contacta la Clinica Urechii, Bd. Marasesti nr. 74, Sector 4, Bucuresti, iar numerele de telefon unde poti sa iti faci programarea sunt: 0372.939.308, 0725.221.541, 0788.355.842. Deasemenea, poti sa aflii multe informatii utile si pe site-ul clinicii clinicaurechii.ro
Multa sanatate!
Ovidiu07
Multumesc frumos pentru informatii.
Multumesc frumos pentru informatii.
Buna ziua !
Sunt noua pe aici, dar vreau sa va impartasesc din experienta mea legat de aceasta operatie de otoscleroza. Sunt operata(implant de titan) de doua saptamani la Clinica ORL din Timisoara, de dr. Stefanescu Horatiu. Sunt foarte multumita atat de d-l doctor, cat si de tot personalul din clinica.
Toata lumea are rabdare sa-ti dea explicatiile necesare, sa-ti vorbeasca frumos.Am ramas placut impresionata de modul cum am fost tratata, dupa cata reclama negativa se face sistemului in ziua de astazi.
Nu am platit nimic, fiind asigurata, nu am cumparat nici macar o aspirina.
Vreau sa multumesc pe aceasta cale d-lui doctor si personalului din clinica.
Am vrut sa stiti ca exista si in alte orase medici foarte buni si oameni de calitate.
Despre operatie pot sa va spun ca a durat o ora si jumatate( pana am ajuns la terapie). Nu am avut dureri nici in timpul operatiei, nici dupa, doar ameteli dupa anestezie. Am fost spitalizata 6 zile. Auzul mi-a revenit inca de pe masa de operatie, doar ca mi s-a estompat cu bandajele puse.
Sunt noua pe aici, dar vreau sa va impartasesc din experienta mea legat de aceasta operatie de otoscleroza. Sunt operata(implant de titan) de doua saptamani la Clinica ORL din Timisoara, de dr. Stefanescu Horatiu. Sunt foarte multumita atat de d-l doctor, cat si de tot personalul din clinica.
Toata lumea are rabdare sa-ti dea explicatiile necesare, sa-ti vorbeasca frumos.Am ramas placut impresionata de modul cum am fost tratata, dupa cata reclama negativa se face sistemului in ziua de astazi.
Nu am platit nimic, fiind asigurata, nu am cumparat nici macar o aspirina.
Vreau sa multumesc pe aceasta cale d-lui doctor si personalului din clinica.
Am vrut sa stiti ca exista si in alte orase medici foarte buni si oameni de calitate.
Despre operatie pot sa va spun ca a durat o ora si jumatate( pana am ajuns la terapie). Nu am avut dureri nici in timpul operatiei, nici dupa, doar ameteli dupa anestezie. Am fost spitalizata 6 zile. Auzul mi-a revenit inca de pe masa de operatie, doar ca mi s-a estompat cu bandajele puse.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 69otoscleroza bilaterala
- 3operatia de otoscleroza...
- 2aparat auditiv
- 4Se poate pierde auzul din cauza paracetamolului?
- 0ameteala si tulburari de auz
- 0Pierdere partiala auz
- 3pierderea auzului.
- 7otoscleroza bilaterala
- 2Ureche infundata si cu cealalta aud slab
- 1aparat auditiv
- 0tratament pentru otoscleroza?
- 4Otoscleroza si implantul de titan
- 5Am fost operata de otoscleroza pe data de 2 oct 2018
- 19Operatie Otoscleroza
- 1Osteoscleroza
- 1Operatie otoscleroza