Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz

La spitalul Municipal Timisoara, sectia ORL de la Posta mare, este dr Horatiu Stefanescu care opereaza otoscleroza pe baza de trimitere, cu implant de titan.
-------*
(*modificat de admin)
-------*
(*modificat de admin)

Buna, ma numesc Mihai am 26 de ani si am fost diagnosticat cu otoscleroza bilaterata mai severa la urechea dreapta si nu aud aproape deloc cu ea.Acum 2 ani am fost operat la spitalul cfr din cluj napoca, unde sa ma exprim dupa cum am fost informat si eu a “uns”oscioarele care erau blocate.Dupa operatie nu a fost nici o imbunatatire.Acuma o luna m am operat din la o clinica tot din cluj napoca unde mi s a pus un piston de teflon, am urmat recomandarile doctorului(fara miscari bruste fara efort fara a putea conduce etc)dupa 2 saptamani de la operatie am mers la control pentru a imi scoate pansamentele si firele, in momentul in cate mi a scos pansamentele auzeam foarte tare si cu ecou, eram in al 9lea cer si nu imi venea sa cred ca aud, mi a mai pus un pansament doar la suprafata care a spus sa l tin 24 de ore, chiar si cu acel pansament auzeam foarte foarte bine, insa a doua dimineata cand m am trezit am gasit pansamentul pe perna cu putin sange si lichid uscat, din pacata nu mai auzeam nici pe departe ca si ziua trecuta:(, l am sunat pe doctor si mi a spus ca este normal pentru ca acela a fost primul impact, am mai fost la un control de atunci si a spus ca trebuie sa asteptam sa vedem cum evolueaza si ca timpanul arata foarte bine.Nu mai inteleg daca mi se pare sau daca e in capul meu dar parca imi tot scade auzul la urechea operata, unele sunete le auzeam mult mai tare chiar si umatoarea zii dupa ce mi a dat jos pansamentul si am un tiuit in urechea operata aproape permanent care era si inainte de operatie.Daca a mai trecut cineva prin asta si imi poate spune daca este normal sau orice parere e binevenita.
Inca o intrebare as mai avea se poate repeta din nou operatia daca aceasta a esuat?
Inca o intrebare as mai avea se poate repeta din nou operatia daca aceasta a esuat?

Cât timp durează recuperează? Știți la cât timp se face ultima audiogramă? Întreb deoarece stau in România aproximativ doua luni, sunt suficiente 2 luni?

Buna ziua! Ma numesc Sorin am 37 de ani si am fost diagnosticat cu otoscleroza bilaterala. Dupa cateva cautari de medici care ar putea opera aceasta boala am gasito pe Dna Doctor Diana Vlad din Cluj-Napoca care a fi realizat in premira o operatie de otoscleroza cu laserul montand un piston din titan la Spitalul Militar din Cluj. Am fost la o consultatie la Dna. doctor si m-a programa la operatie dar mi sa recomndat piston din Teflon.
Intrebarea mea este daca sa mai operat vreo careva la Dna. Doctor sau, celor care vi sa pus piston din Teflon ati avut rezultate?
Dnl. mihaic1 -la medici ati foat la Cluj?
Multumesc
Intrebarea mea este daca sa mai operat vreo careva la Dna. Doctor sau, celor care vi sa pus piston din Teflon ati avut rezultate?
Dnl. mihaic1 -la medici ati foat la Cluj?
Multumesc

Buna ziua, am fost operata de otoscleroza și am implant de Titan, operație clasica, recuperare rapida. Intervenția a fost făcută la Timisoara la spitalul ORL.
Sănătate multă
Sănătate multă

Buna ziua! am fost operata de otoscleroza in 9 ianuarie la urechea dreapta si totul pare sa fi decurs bine. Dupa operatie audiograma arata un castig de 40 de decibeli la frecvente joase de la 125, 250 si de 10-20 db pe frecvente inalte. Doamna doctor s-a declarat foarte multumita. La o luna de la operatie am facut o noua audiograma si a iesit mai prost, adica a scazut cu aproximativ 10 db la frecvente joase, dat un am mai avut un castig mic pe frecvente inalte. Pecizez ca otoscleroza mea nu este labirintizata si fereastra ovala este normala conform CT - ului. Dar am temerea ca la reglaj cand s-a facut testarea cu diapazonul nu am ghidat-o bine pe doamna doctor si de aceea am recuperat atat de putin. Oare se poate sa ma opereze din nou si sa faca un nou reglaj?
Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.

Revin cu noutăți despre recuperarea după operația de oroscleroza. Au trecut deja 4 luni de la operație. La 3 luni am fost la control și d-na dr a spus ca arata foarte bine. Nu mi-a făcut audiograma deoarece în vara vreau sa ma internez pentru operatia la cealaltă ureche și îmi va face când ma internează la ambele urechi. În cele 4 luni auzul meu la urechea operata UD s-a îmbunătățit semnificativ. Am avut o perioada în câte nu suportam sunetele înalte. Încă mai sunt sunete care ma deranjează. Cam de doua săptămâni ma deranjează foarte tare zgomotul motorului de masina și vibrațiile de orice fel. La urechea stanga am proteza auditiva. Când nu o port, evident aud mai încet pentru ca urechea stanga mi-a scăzut auzul la 60 decibeli. În urma cu 3 zile, însă, am constatat ca neavând proteza la urechea stanga auzeam la fel de bine ca și cum as fi avut-o. Doua zile nu a trebuit sa pun proteza în urechea stanga pentru ca auzeam foarte bine datorita urechii operate. Dar a treia zi nu a mai fost asa. Ma deranjau zgomotele puternice de orice fel, chiar si gălăgia dintr-o mulțime, dar dacă se vorbea normal nu mai auzeam la fel de bine. Practic a trebuit sa pun din nou proteza în urechea dreapta ca să aud și sa înțeleg discuțiile. Am uitat sa precizez după cele doua zile în care am auzit foarte bine cu urechea operata am avut permanent niște zgomote în urechi: cum se aude masina de spalat rufe când stoarce rufele, ca și cum bătea vântul sau ca un difuzor când are butonul de volum stricat și pârtie. Azi dimineata când m-am trezit nu mau auzeam aproape deloc cu recheamă operata.Este normal acest lucru? Îmi va reveni auzul la nivelul la care era în urma cu 3 zile?Poate cineva care a trecut prin etapele operației sa ma ajute cu un răspuns?. Multumesc mult.

" Azi dimineata când m-am trezit nu mai auzeam aproape deloc cu urechea operata." Acum aud la fel ca înainte de evenimentul fericit de acum 3 zile.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 69otoscleroza bilaterala
- 3operatia de otoscleroza...
- 4otoscleroza
- 7Operatia de otoscleroza - informatii
- 2operatie otoscleroza
- 3urechea stanga cea protezata, a scazut auzul drastic in 6 luni
- 0Operatia de osiculoplastie?
- 1Otoscleroza bilaterala
- 0tratament pentru otoscleroza?
- 8Operație la urechea dreapta efectuata în Londra
- 4Otoscleroza si implantul de titan