pierderea auzului.
Buna seara.Acum 5 luni baietelul meu a suferit o interventie de extirpare a polilpilor.Timp de 2 saptamani dupa operatie capacitatea auditiva a scazut mult.Acum la 5 luni dupa interventie copilul s-a racit si nu mai aude.Am fost la un alt medic ORL-ist care in urma cosultului mi-a comunicat faptul ca vegetatiile adenoide au crescut la loc si de doua saptamani ma plimb cu copilul la medici fara a i se da un tratament.Medicul care l-a operat nu are nici un raspuns iar copilul este bolnav si nu mai aude.mai mult nici un docor la care am fost nu are o explicatie.Precizez faptul ca pana sa se raceasca copilul nu a avut probleme auditive..Va rog frumos daca aveti un raspuns.Multumesc
3 comentarii
Buna ziua. Scaderea auzuluil s-ar putea sa fie din cauza ca s-a adunat lichid in urechea medie (otita medie seroasa, "glue ear"). Daca asta este situatia, se pot pune niste tuburi foarte mici prin timpane, ca sa se dreneze lichidul. Sau se poate astepta, urechile se desfunda dar probabil in cateva luni. Numai bine!
Al 4-lea medic orelist ne-a spus diagnosticul o otita cronica seroasa adica are lichid in ambele urechi si este nevoie de o anestezie generala pentru a se putea face o incizie in timpane si drena acest lichid.Locuim in TG-MURES si am crezut ca ne putem lauda cu medici de valoare dar nu ne-am lovit decat de incompetenta si nepasarea lor.in primul rand am aflat ca polipii s-au refacut in nici 5 luni de la operatie pentru ca nu au fost fost curatati avand in vedere totusi ca l-am operat la un spital privat.Apoi altul ne spune ca dupa ce opereaza din nou polipii nu revine auzul protezam copilul auditiv. ALT medic ne spune ca probabil ar fi o iritatie chiar am fost la oftamolog caci copilul are conjunctivita care bineinteles ca nu era ALT MEDIC ne da o schema de tratament si sa avem multa rabdare si in sfarsit AL 4 MEDIC CARUIA II MULTUMIM DIN SUFLET ne pune un diagnostic corect si ne spune ca trebuie actionat cat mai repede pentru ca ar putea duce la surditate. INCURAJEZ toti parintii sa faca copiilor o audiograma la cel mai mic indiciu ca copilul lor are auzul scazut Noi din pacate nu ne-am dat seama decat acum in al 12 ceas ca copilul nu aude si poate daca nu se racea nu depistam nici acum MULTUMIM celor care au raspuns mesajului nostru Urmeaza sa facem interventia saptamana viitoare si avem ceva emotii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1088Otoscleroza bilaterala cu pierdere severa de auz
- 2Probleme auditive la copil de 5 ani
- 19cat costa o audiograma?
- 3operatie de otocleroza nereusita!
- 3De ceva timp am probleme cu urechea stanga... aud foarte slab cu ea
- 3Nervul auzului
- 2aparat auditiv
- 4probleme cu auzul
- 0Pierdere partiala auz
- 3afectarea auzului dupa gentamicina
- 1Proba auzului se face introducand diapazonul in gura?
- 2Ureche infundata si cu cealalta aud slab
- 2ecou in ureche si diminuarea auzului
- 2restabilirea auzului dupa polipi
- 4am suferit o trauma sonora in urma careia urechea dreapta este mai sensibila
- 3Tiuit ureche si auz slab
- 0Traumatismele sonor
- 1Recomandare medic/clinica pentru investigatii de specilatitate orl in Bucuresti
Mai multe informații despre: testarea auzului sistemul auditiv
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: