otoscleroza bilaterala

22-09-2008
lumi28
Nu este medic/terapeut
lumi28
am fost operata de otoscleroza bilaterala anul trecut dupa care auzul mi-a revenit la normal insa recent in urma unei audiograme am aflat ca a scazut din nou;problema este ca sunt insarcinata si nu se poate face nimic momentan;ce nu inteleg este faptul ca eu stiam ca daca a fost inlocuita scarita cu acel implant de titan boala nu mai influenteaza auzul;operatia a fost facuta doar la urechea dreapta urmand ca si la cea stanga sa o fac;oare nu a fost reusita operatia?sau e de vina sarcina?si oare se mai poate reopera?
3 comentarii
0
22-09-2008, ora 00:00
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Banuiesc ca medicii te-au atentionat de urmatoarele :otoscleroza este o boala genetica care se transmite de la o generatie la alta (femeile din familiile ce au ac. boala sunt mai afectate de ea decat barbatii ); otoscleroza este o boala progresiva in timp; progresia clinica a bolii este imprevizibila in timp; stapedectomia(operatia de inlocuire a scaritei cu una protetica)se realizeaza si la a doua ureche numai daca rezultatele primei interventii sunt permanente; unii medici spun ca o sarcina poate declansa progresia bolii.Prima operatie a fost o reusita din punct de vedere al procedurii medicale dar, datorita faptului ca, progresia bolii este imprevizibila iar genele "rele "pe care le-ai mostenit isi fac "treaba"nici un medic nu poate fi invinuit de malpraxis. Imi amintesc ca am citit, ca, a doua operatie la urechea operata nu mai este posibila -tu intreaba medicul ! Iti doresc sa ai un baietel sanatos !! Cu bine !
0
27-09-2008, ora 00:00
lumi28
Nu este medic/terapeut
lumi28
Mersi mult pt. incurajari!Din fericire am vorbit cu un medic orelist care mi-a mai ridicat moralul mai ales dupa ce am vazut ce mi-ai raspuns.Ei bine se pare ca infl;uenta hormonilor din sarcina a fost foarte mare asupra progresiei boli incat mi s-a blocat proteza care se pare ca poate fi deblocata iar.
0
07-09-2010, ora 15:50
lili.ana
Nu este medic/terapeut
lili.ana
cine te-a operat lumi28? as dori sa te intreb mai multe lucruri. adresa mea este leoaica@k.ro multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: