otite repetate le bebe de 1 an

25-02-2009
theli
Nu este medic/terapeut
theli
Buna ziua,

Am o fetita de 1 an si are o sensibilitate la gat si urechi.Face foarte des amigdalite si otite.Exista o metoda de a preveni aceste probleme? este necesara operatia de amigdalita?ajuta vaccinul Prevenar? Precizez ca este probabil o mostenire genetica, acestea au fost si bolile copilariei mele (s-au rezolvat in jurul varstei de 6 ani, adata cu operatia de amigdalita si polipi).

Multumesc.
9 comentarii
0
25-02-2009, ora 10:50
theli
Nu este medic/terapeut
theli
am uitat sa precizez ca la ultima amigdalita (acu 3 zile) i s-a recoltat si exudat faringian si nu a iesit nimic. de asemenea (cam cu 2 saptamani inainte sa se imbolnaveasca) am observat o respiratie urat mirositoare- nu are decat 8 dinti in fata si o spal pe dintisori dupa fiecare masa, deci nu se pune problema de carii).
0
25-02-2009, ora 14:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
La varsta de 1 an.. cu siguranta nu se pune problema de operatie!
TRatamentul pentru amigdalita.. trebue sa.l faceti cu antibiotic 10 zile + un antimicotic.
Local.. amigdalele trebuesc badijonate cam 2- 3 saptamani.. cu miere de albini la care adaugati 1 pic de alcool iodat!
Nimic.. fructe acre( lamaie, grefe, portocale) ciocolata, sucuri cu acid !!!
0
25-02-2009, ora 14:30
theli
Nu este medic/terapeut
theli
Multumesc pentru raspuns.Am presupus ca la aceasta varsta nu se pune problema de operatie.A facut in spital (3 zile) tratament i.v. cu cefozon.Acasa ii administrez Ospexin 5ml la 8h.antimicotic nu mi s-a recomandat (i-am dat eu din proprie initiativa biotics Baby) este ok sau imi puteti recomanda altceva?Imi puteti explica, va rog, ce presupune acest badijonaj?Cum se face?In spital i-au dat cu albastru de metil, acasa ii dau Tantum-verde spray 1% (tot din proprie initiativa). Legat de Prevenar imi puteti spune cate ceva?

Va multumesc
0
25-02-2009, ora 15:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. Prevenarul merita facut.. toate 3 doze.
Badijonajul.. e simplu.. in lingurita amestecati mierea si picatura de iod. dupa care pe un deget punetu un pansament si luati din lingurita miere.. ii atingeti ambele amigdale.. poate sa o inghita, nu este nici o problema.. insa cel putin 1 ora nuii dati nimic de baut.. ca sa.si faca efectul acolo local.
se poate dde 2 -3 ori pe zi.. mai bine inainte de culcare.
0
25-02-2009, ora 15:24
theli
Nu este medic/terapeut
theli
Va multumesc foarte mult, domnule doctor. va mai deranjez cu inca o intrebare: cum se pot preveni aceste afectiuni (amigdalita si otita). Pt. otita mi s-a prescris Otis-T, este ok?Aveti vre-o sugestie si in ceea ce priveste otita?
0
25-02-2009, ora 15:59
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
o durere in ureche.. poate sa iradieze si de la gat..
Nu neaparat sa fie o otita.
Otita se numeste atunci cand are inflamatia timpanului.. cu sau fara perforatie. diagnosticul se pune de un medic ORL.. dupa examinare.. faptul ca se apasa pe ureche si plange.. nu neaparat vorbeste despre otita.
A fost diagnosticata cu otita de ORL ???
0
25-02-2009, ora 16:41
theli
Nu este medic/terapeut
theli
Nu, de medicul pediatru din spitalul din Sinaia (unde a fost internata pana ieri cu aceste diagnistice: faringo-amigdalita acuta si otita medie congestiva). Si aceasta nu a fost singura data cand a fost diagnosticata cu otita medie (de pediatru, nu de ORL-ist).
0
25-02-2009, ora 18:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Otita incepe la copii cu un nas infundat si cu secretii din nas ( de acolo se propaga infectia catre timpan.)
1 pas ca sa nu faceti otite.. este sa aspirati secretiile din nas, inainte de masa si inainte de culcare!
2. diagnosticul de otita trebue confirmat si la medicul ORL.
( otite medii sunt de mai multe feluri( congestive, seroase, purulente cu timpan inchis, supurative cu perforatie de timpan.) fiecare din acestea are alt fel de tratament si alta conduita !)
0
25-02-2009, ora 20:40
theli
Nu este medic/terapeut
theli
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •