otita medie, senzatie de ureche infundata | Forumul Medical ROmedic

otita medie, senzatie de ureche infundata

04-01-2010
firecapricorn
Nu este medic/terapeut
firecapricorn
Am fost diagnosticat cu otita medie si am facut tratament cu Augmentin, Otocalm si Garosone 1 saptamana. Dupa aceea am fost la control, doctorita confirmand ca nu mai este inflamatie si nici dop de cerumen dar senzatia de ureche infundata mai persista si acum dupa 2 saptamani. As dori o sugestie in acest caz. Multumesc.
9 comentarii
0
05-01-2010, ora 07:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 ai grija la respiratia nazala.. urechea poate fi infundata si din interior de la rinofaringe.
2. incalzeste urechea cu saculet cu sar sau uscatorul de par.. 5 min.. dupa care actioneaza cu degetul in conduct.. caun piston apasand spre timpan.. o sa ajute la mobilizarea timpanului si un auz mai bun,
daca in 5 zile nu ai rezultat dute si faci o audiograma+ Timpanograma
0
05-01-2010, ora 10:57
firecapricorn
Nu este medic/terapeut
firecapricorn
Multumesc, voi incerca asa.
0
05-01-2010, ora 20:27
monica.cireasa
Nu este medic/terapeut
monica.cireasa
Buna seara. Am si eu o mare nelamurire. Am un bebelus de 2 luni jumatate si am fost la ORL pentru ca avea ceva mai multa ceara in una din urechi. Mi s-a zis ca ne"paste" o otita medie si eu prin asta inteleg ca inca nu a facut nici o infectie. I-a dat urmatoarele medicamente: Cefalexin, solutie auriculara, Pivalone, , Higrocortizon cu ser fiziologic. Am urmat tratamentul 3 zile si apoi l-am oprit pentru ca incepuse sa manance mult mai putin, sa regurgiteze dar in cantitate mare adica aproape jumate din cat manca si diaree. Inainte i-am mai administrat inca o saptamana Ciclodine, Nasivin, Bronhexim apoi l-a inlocuit cu Eurespal deoarece era racit. In concluzie copilul a luat 10 zile antibiotice iar azi cand am fost iar la control iar mi-a dat antibiotic (Ampicilina) si mi-a zis ca va trebui sa urmez un tratament de 3-4 luni ceea ce m-a speriat foarte tare. Copilul are deja flora intestinala afectata, infectie din cate va spuneam a zis ca nu are si eu in continuare trebuie sa-i dau antibiotic ceea ce nu mi se pare normal. Plus ca am citit simptomele unei otite medii adica se umfla urechea, se inroseste, copilul este nelinistit, nu poate dormi etc si nu are absolut nici un simptom de genul. Poate ma putei ajuta. Multumesc
0
06-01-2010, ora 07:42
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta NU e bine sa.i administrati antibiotic mult si des de la asa varsta.
ar fi bine sa mergeti la un alt medic ORL.. sa vada mai bine urechile !
o otita medie congestiva( usoara) se vindeca si fara antibiotic.
1. curatat bine nasul
2. incalzit urechea cu saculet cu sare calda.. sau 2 bucati de vata mai mari incalzite cu fierul de calcat.. si puse sub caciulita de fiecare data cand doarme de 3-4 ori pe zi !
0
06-01-2010, ora 09:22
monica.cireasa
Nu este medic/terapeut
monica.cireasa
Multumesc mult pentru raspuns si pentru promptitudine. Oricum primul gand a fost sa merg la alt ORL-ist. Secretie nazala nu mai are deloc ca il tot aspir si nu mai iese nimic. Inca odata multumesc mult si va doresc o zi buna
0
12-08-2010, ora 01:02
simona constantin
Nu este medic/terapeut
simona constantin
buna seara am si eu un bebelus de aproape 5 ani care dupa vacanta la mare s-a ales cu o otita medie spune dr, care mi-a dat tratament cu OTIPAX, OPHTAMESON, OLINT, ZINAT si NUROFEN.am incercat prima zi de tratament si a fost totul bine pana seara cand i-am pus si picaturile de OPHTAMESON la nici 5 minute dupa administrare a inceput sa vomite foarte mult, m-am gandit ca este de la zinat si urmatoarea zi nu i-am mai dat.acum insa dupa ce am pus iar picaturile de ophtameson iar a vomitat foarte mult.este si un pic racit si rosu in gat dar nu a facut febra deloc, tuseste un pic si are mucisori.va rog sa ma lamuriti poate avea starea de voma de la picaturile de OPHTAMESON?in restul zilei nu se plange de durere doar din cand in cand daca il sterg la ureche imi zice ca il doare inauntru.
0
12-08-2010, ora 08:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca are perforatie de timpan.. DA.. poate da reactii nedorite
Nu mai folositi
0
02-10-2010, ora 01:00
ovesia
Nu este medic/terapeut
ovesia
Buna seara!
As avea o intrebare pentru domnul doctor.
Tatal meu, in varsta de 65 de ani are o otita supuranta cu timpan perforat cam de o luna de zile. E la al 3-lea tratament cu antibiotice. Acum ia (azitromicina pe cale orala si Ciprodex picaturi intraauriculare).
Cineva i-a spus sa faca spalaturi auriculare cu APA OXIGENATA ca sa ajute la curatarea puroiului din ureche.

Intrebarea mea este :
Este ok sa faca spalaturi cu apa oxigenata avand in vedere ca are timpanul perforat?
0
03-10-2010, ora 18:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
numai medicul ORL.. lacabinet poate sa faca spalaturi si aspiratii a urechii
va recomand sa mnergeti ssi sa.l internati pe Tata in clinica ORL.. in cel mai apropiat oras universitar
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: