polipi, otita si pisici... Va rog, un raspuns!

23-03-2010
mandita
Nu este medic/terapeut
mandita
Fiica-mea de 6 ani, a fost diagnosticata recent cu polipi, se pare ca are si otita, si auzul la urechea stanga este afectat. Acum timp de 10 zile face tratament klacid 7, 5 mg/12 ore, baraka, aerius, nurofen, aerosoli cu dexometazona si prospan, ophymetzone picaturi. Dupa 4 zile de tratament, respira cum nu a mai respirat niciodata, superb, pe nas. noaptea nici nu o aud.

Dar alta era problema mea. Ea de mica merge un week end o data la o saptamana sau la 2 saptamani, la bunici. Ei au 4 pisici in casa, si acolo e tot timpul plin de par. Eu am stat acolo 8 luni si chiar daca am rinita alergica nu am simtit nimic, dar nu le primeam in camera mea.. In schimb fiica-mea doarme cu ele, se joaca cu ele.

Asi vrea sa stiu daca nu ii dauneaza faptul ca aproape in fiecare week end, sta cu pisici in casa. Pe mine ma strange in spate. Daca spun ceva despre faptul ca fetita nu ar trebui sa doarma acolo, automat sunt categorisita drept paranoica.

Va multumesc din suflet. Astept un raspuns sincer.
15 comentarii
0
23-03-2010, ora 12:37
mandita
Nu este medic/terapeut
mandita
Va rog din suflet, cineva sa imi raspunda. Stau cu sufletul la gura...in week end, dupa ce termina tratamentul, vor din nou sa o ia acolo. Si, stiu ca pare ciudat, dar ies discutii si suparari daca eu nu sunt de acord.
va multumesc.
0
23-03-2010, ora 12:46
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Eu personal nu as tine si sta cu pisici din motive usor de intelesn iar daca as avea un copil ar fi ultimul lucru pe care l-as face. Cunosc persoane carora li s-au scos ghemotoace de fire de par din plamani. In ziua de azi si pisicile sunt cam nesatoase, mai ales daca primesc hrana de animele de casa de la magazine care sunt pline cu chimicale si creeza o multime de boli.
Greseala mai mare pe care o facetzi este insa sa va indopati copilul cu toxinele extrem de puternice, de multe si de nefolositoare pe care i le-ati dat pt. afectiunea curenta. Efectul aparut este inselator si de scurta durata si ii sumbineaza in mod sigur si greu de recuperat sanatatea fetitei si sistemul imunitar.
Asteptati cateva saptamani dupa terminarea "tratamentului" si sa va treziti ca fetita va face altceva, poate in alt loc si si mai grav.
Daca cumva se intampla - sa speram ca nu - mergetzi atunci la un medic homeopat cu experienta care practica homeopata clasica, cu medicamentele date nu se poate vindeca ABSOLUT nimic iar doctorii care dau astfel de medicamente sunt fac mai mult rau decat boala in sine daca nu ar fi fost tratata decat cu ceauri.
Pe langa faprul ca ca sunt niste medicamente f. daunatoare sunt si mult prea multe deodata si nu fac nimic decat sa inhibe simptomele creeind altele noi si mai grave.
0
23-03-2010, ora 12:53
mandita
Nu este medic/terapeut
mandita
Si eu sunt de acord cu dumneavoastra. Dar uite, ca parinte, am fost pusa in situatia urmatoare: daca copilul are ceva eu sunt vinovata. Urasc medicamentele. Eu in ultimii 7 ani, 2 sarcini si doar un tratament cu neoxazol pentru cistita. La gripe si raceli nu iau nici macar un paracetamol. Dar cu copilul, esti legat de maini si de picioare.

Cat depre pisici, nu stiu cum sa imi conving socrii, ca nu e prea bine sa stai si sa dormi in acelasi pat cu 4 pisici care nu sunt trecute pe la veterinar. Si mai ales fiind vorba de un copil.

Ma aflu in situatia ca nu am argumente solide care sa interzica statul fetitei acolo. Si inchipuiti-va cum sunt eu privita, ca scorpia cea rea, care doreste sa ii indeparteze. Si departe de mine gandul asta, pentru ca eu stiu ce mult imi iubesc ei fetita.
0
23-03-2010, ora 13:59
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Ar trebui să vă convingeţi socrii să deparaziteze şi să vaccineze pisicile, practic acesta este singurul risc, în ultimii ani se insistă pe rolul de întărire al sistemului imunitar şi al multor altor beneficii pe care îl are apropierea de un animăluţ- pisicile au fost mai ales studiate, dar şi câinii. Atâta doar că trebuie să fie sănătoase şi să nu fie în pericol de a se contamina şi ele cu ceva.
Nu are apropierea de ele cum să îi facă rău- caz personal- eu, mama sora mea aveam diferite afecţiuni alergice- cum ar fi rinită şi astm alergic. Ne-a fost frică să ţinem pisici în casă multă vreme, dar cumva s-a întâmplat să ne luăm întâi una şi apoi încă două- şi am deja 10 ani de când am vieţuit cu ele, şi nu numai că nu mi s-a agravat niciuna din afecţiuni, dar culmea m-am şi simţit mai bine. Deci staţi liniştită, urmaţi tratamentul şi nu vă faceţi griji.
(în plus pisiicle sunt foarte sănătoase, speranţa de viaţă a unei pisici crescute în casă şi urmărită la veterinar, cu mâncare de pisici cumpărată este de aproximativ 16 ani dacă nu mai mult, pe când o pisică de la bloc, sau una care trăieşte de una singură ajunge greu la 8 ani- deci dublu- dar asta e ideea să fie menţinute sănătoase, vaccinate, deparazitate- atât pentru binele lor cât şi al stăpânilor)
0
23-03-2010, ora 14:15
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
în plus "mitul" legat de fire de păr care fac ghemotoace în plămâni este FALS. Ceea ce se poate întâmpla este să iei un parazit, care el produce chisturi pe ficat sau plămâni şi sunt oamenii operaţi pentru a le scoate, şi din această cauză s-a răspândit în mod eronat în populaţie mitul ghemurilor de păr- de la o pisică deparazitată e imposibil să iei paraziţi, mai ales dacă se respectă reguli de igienă elementare- să te joci cu pisica afară şi apoi să mănânci cu mâinile nespălate şi jegos- ceea ce într-adevăr e posibil să se mai întâmple în mediul rural- personal nu am auzit niciun caz de la stăpânii pisicilor corect îngrijite
0
24-03-2010, ora 08:53
mandita
Nu este medic/terapeut
mandita
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Asta ma si interesa. Parul de pisica, ca in rest nu a avut niciodata paraziti de la pisicile parintilor.
M-a ingrijorat si igiena, dar nu foarte tare, stiind ca ei stau la casa si pisicile stau si afara si in casa, dar avand in vedere ca fetita a avut de nenumarate ori facute analize si nu a iesit nimic, probabil ca e ok.
Este reconfortant sa stiu ca faptul ca face un tratament pentru polipi nu este afectat negativ de expunerea la parul de pisica.
Multumesc inca o data.
0
25-03-2010, ora 00:15
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Chestia ca adunatul parului de pisica in plamani ar fi un mit nu corespunde realitatii. Am un var primar caruia i s-a scos din plamani un ghemotoc de acest gen. Prefer realitatea traita decat asigurarea pur teoretica a celor invatate in facultate de studentii de medicina. Mai ales la cate greseli se fac si s-au facut deja in medicina pana acum... numai daca le punem cap la cap ocolim cu hartia pe care au fost scrise de cateva ori pamantul.
0
25-03-2010, ora 10:38
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
probabil i s-a scos un chist hidatic- multă lume (needucată din punct de vedere medical) crede că chistul hidatic este o acumulare de păr de pisică în plămân, dar de fapt este o formaţiune formată de un parazit= echinoccocus- care la pisicile murdare care nu sunt nedeparazitate poate într-adevăr să se prindă pe blană- de aceea există de ani de zile această legătură făcută de oameni.
dacă îmi arătaţi un bilet de externare pe care să scrie "ghem de păr de pisică" acumulat în plămâni atunci poate v-aş crede.
Şi de unde aţi scos asigurarea pur teoretică? Am trăit în realitate 10 ani alături de pisici! Şi am trecut destul de mult prin realitatea din spital sau diverse săli de operaţie sau radiologie pentru a vedea cu ochii mei că nu există aşa ceva (unde e ceva pur teoretic în asta- ???? teoria fără practică nu există, mai ales la cineva cu adevărat interesat şi nu accept să fiu tratată ca cine ştie ce doar pt că mai am 2 luni şi termin facultatea!)
- dar logic că oamenii vor crede în continuare acest MIT de vreme ce se găsesc oameni neavizaţi medical care le toarnă prostii în cap în loc să încerce măcar să se intereseze de adevăr.
0
25-03-2010, ora 17:21
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nimeni nu a spus ca toata lumea care sta cu pisici trebuie sa faca asta in afara de tine. Dar nici sa crezi ceva doar ca spune un medic sau student de medicina sau chiar toata medicina la un loc trebuie crezut. pe cuvant.
Descopera mai intai tu lucruri mai importante, de ex. cauza tensiunii arteriale esentiele de care sufera milioane de oameni pt. a fi tratatata cauzal si nu blocand numai muschiul inimii in mod brutal cu betablocheri (desi inima nu este cea care creeaza hipetensiunea) in loc sa ne dai noua asigurari medicale despre ceva absurd de asigurat.

Asa cum aszbestul, praful, carbunele si orice lucru material ajunge in plamani si provoaca daune, tot asa poate ajunge si parul de pisica sa ajunga si chiar ajunge daca este inspirat, mai ales in timpul somnului.
Parul se rupe si el in bucati mici...dar tot par ramane..

Sau vrei sa ne spui ca organismul are un filtru pt. par de pisica in timp ce nu poate inlatura orice altceva ?
O sa te dai tu cu capul de multe probleme intre teoria care o inveti si practica vietii...asa ca mai incet cu teoria.
0
25-03-2010, ora 22:45
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Scarface esti un caz pierdut, nu vezi deja ca doamna a acceptat vocea ratiunii si asculta de cineva care stie despre ce vorbeste nu de un om care principiul lui e sa fie impotriva a orice?
nici macar nu ai inteles ce zice fata: ea nu vorbea teoretic, ea vorbea practic, din propria ei experienta... dar se pare ca nu citesti decat selectiv.
0
25-03-2010, ora 23:06
mandita
Nu este medic/terapeut
mandita
Off. Chiar nu vroiam sa creez o disputa :(.
Sunt deja o mama care sufera cumplit de cate ori fetita si baiatul meu, doar se zgarie sau se lovesc. Imi impun sa nu alimentez aceasta grija prea mare, care de cele mai multe ori incerc sa o maschez de fata cu ceilalti.
Copil, ma jucam mult cu pisicile, dar nu am locuit niciodata cu ele, asa ca eu nu sunt in masura sa judec.
sper ca totul va fi bine. am sa revin cu informatii peste cateva zile cand revin de la consultarie si fetita termina tratamentul.
0
25-03-2010, ora 23:13
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
să nu credem pe cuvânt medicina? şi atunci ce? un homeopat şi toată homeopatia?

şi hopa de la afirmaţii gigantice cu ghemotoace de păr în plămâni ajungem să le comparăm cu ceva microscopic (probabil după o prealabilă citire a unor informaţii din care să reiasă că nu există totuşi ghemotoace de păr)... şi cum adică să dau asigurări doar după ce studiez ceva care nu are absolut nicio legătură cu subiectul de mai sus - eventual ceva care trebuie studiat zeci de ani de oameni de ştiinţă de peste tot înainte de a da spune ceva de care sunt 100% sigură? blocurile se construiesc de jos în sus nu invers


apropo hipertensiunea esenţială nu mai are numele ăsta de câţiva ani buni.. şi betablocherii nu se dau crezând că inima produce hipertensiunea ci din cu totul alt motiv

zici tu zici cu teoretic si practic dar spre deosebire de tine care te ascunzi în spatele unei porecle tratând cu oamenii doar prin calculator, eu am văzut realităţi şi pacienţi reali cu probleme reale. cine face doar pură teorie aici?

în fine, mă bucur că pacienta de mai sus a înţeles ce era bine din toată această conversaţie şi că nu ascultă de oameni care ar prefera să arunce toate animalele pe geam din casă din cauza unor idei învechite din secolul trecut. Până şi bunica mea a înţeles că am evoluat!
0
25-03-2010, ora 23:17
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
Staţi liniştită nu dumneavoastră aţi creat disputa- ea exista de mai demult (se pare că trebuie să împlinesc vreo 50 de ani- ca să creadă scarface că e ceva valid în ce scriu- eventual să câştig şi vreo 2 nobeluri), eu doar am încercat să vă zic că nu e nicio problemă şi să nu vă mai faceţi griji în plus... care sunt normale date de grija de mamă pentru copii.
vă doresc multă sănătate şi sper să fie totul în regulă!
0
25-03-2010, ora 23:20
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
stati linistite scarface probabil se ascunde in fata poreclei, nu isi da datele ca tot omul care pretinde ca e avizat medical pt ca probabil se teme in mod infiorator de faptul ca cineva il va blestema si descanta daca ii apare numele pe o pagina web... cred ca scrie in teoria conspiratiei asta :))
0
04-01-2011, ora 11:42
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Buna, Mandita. Sper ca intre timp te-ai lamurit si te-ai linistit in legatura cu pisicile. Eu vin doar sa confirm ceea ce a spus doamna doctor, si anume ca pisicile deparazitate si vaccinate nu prezinta niciun pericol. Nu sunt medic, dar am avut multa vreme pisicute (aceste animalute simpatice sunt o slabiciune a mea), chiar si atunci cand am fost insarcinata. Nu mi-au provocat alergii, nu am in plamani fire de par sau mai stiu eu ce nazbatii... desi am dormit si eu in pat cu cate o pisica-doua multi ani, in copilarie si in adolescenta, chiar mai tarziu. Cred ca e bine sa te relaxezi si sa te gandesti ca microbi, bacterii si altele exista peste tot, iar fetita nu ti-o poti creste intr-un mediu steril.
Cu polipii ati rezolvat-o, a mai avut probleme?

Cat despre misteriosul scarface, bag sama ca in ultimele luni n-a mai postat. Sper ca administratorii l-au linistit. Nu de alta, dar rasfoind forumul in cautarea unor raspunsuri care ma intereseaza cu adevarat, m-am lovit de replicile acide si nerusinate ale acestui individ, intr-o masura mai mare decat e permis pe un forum de oameni normali, cu probleme normale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  •