Otita externa neinfectioasa - cloramfenicol in sarcina

Buna ziua,
In urma unui control ORL mi s-a pus diagnosticul de otita externa acuta neinfectioasa (mentionez ca singurele simptome au fost o durere localizata, de cateva minute si mancarimi in zona urechii). Mi s-a prescris tratament cu sokutie auriculara cu cloramfenicol si fluocinolon (3 picaturi de 3 ori pe zi), insa sunt insarcinata in 33 de saptamani si acest medicament poate avea efecte asupra bebelusului.
Oare nu exista alternative la acest tratament? Exista varianta in care se poate vindeca de la sine? Mentionez si ca am rinita alergica.
Multumesc.
In urma unui control ORL mi s-a pus diagnosticul de otita externa acuta neinfectioasa (mentionez ca singurele simptome au fost o durere localizata, de cateva minute si mancarimi in zona urechii). Mi s-a prescris tratament cu sokutie auriculara cu cloramfenicol si fluocinolon (3 picaturi de 3 ori pe zi), insa sunt insarcinata in 33 de saptamani si acest medicament poate avea efecte asupra bebelusului.
Oare nu exista alternative la acest tratament? Exista varianta in care se poate vindeca de la sine? Mentionez si ca am rinita alergica.
Multumesc.
2 comentarii

1. Din ureche nu se absoarbe nimic în sânge. Dacă se pun pic. Pentru 5 minute. După se usucă urechea cu șervețel hârtie și uscător de par
2.sau se pun picături cu alcool. Alcool boricat..
2.sau se pun picături cu alcool. Alcool boricat..

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in primavara anului trecut am suferit o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta
- 3otita+ciuperca!
- 5parca simt ceva un lichid in spatele timpanului.. ceva care il simt curgand in gat
- 5sambata noaptea mi s-a infundat urechea si duminica mi-a zis ca am otita externa
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 3otita externa - este vindecabila in totalitate?
- 4otita se transmite de la o persoana la alta?
- 6trebuie neaparat sa urmez o operatie? mai inatai... mucocel maxilar sau deviatie de sept?
- 2otita externa necrotizanta
- 2otita externa furunculoasa
- 1otita externa acuta
- 2Nicol: De la otita congenitala dreapta la otita externa difuza dreapta.
- 6otita
- 4tratament otita cronica supurata acutizata bilaterala cu ecoli pseudomonas si otita externa
- 3otita cu ciuperca
- 2Dureri la timpan si maxilar, cateodata si dureri de cap, urechii infundate, zgomote in cap
- 1Otita furunculoasa externa
- 4Durere de ureche
- 4Intrebare otita externa, dureri ascutite timpan
Mai multe informații despre: Otita externa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: