otita externa furunculoasa

09-10-2014
beatrice1919
Nu este medic/terapeut
beatrice1919
Buna seara!Pe 8 septembrie am fost diagnosticata cu otita externa furunculoasa(mentionez ca am tot avut dureri de ureche trecatoare, in ultimul an).Am urmat tratament(la 12 ore) cu gentamicina(injectabil) si zinat(pe cale orala)+mese cu rivanol.La cateva zile durerea a reaparut si am mers din nou la control, unde mi s-a spus ca e normal sa ma doara pentru ca este un furuncul si mi s-a inlocuit zinatul cu oxacilina(injectabil)-tot la 12 ore.
Pe 17 sept am terminat tratamentul si am mers iarasi la control, unde mi s-a spus ca este in regula sa mai continui o zi cu vata cu rivanol.
Problema este ca durerile nu au incetat(ce-i drept nu sunt la fel de intense), de cateva zile mi se par mai puternice si daca renunt chiar si pentru cateva ore la vata cu rivanol durerea reapare, iar cand aplic rivanol simt o mancarime.
Intentionez sa merg la un nou control, la un alt medic, dumneavoastra ce parere aveti?
2 comentarii
0
09-10-2014, ora 21:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. tratamentul corect a otitelor externe se face la un cabinet ORL..dota cu aspirator si mediucl trebuie sa aspire toate secretiile din ureche si sa aplice medicatie
care se schimba la 5 zile daca NU da rezultat
local se pot aplica multe solutii pe baza de alcool care au efect mai rapid decat rivanolul.
2 otita furuculoasa se face la persoane cu imunitate scazuta
asa ca trebuei vazut ce e cu tractul digestiv, ficat, , intestne
de verificat daca nu este diabet zaharat
de exclus din alimentatie lactatele si dulciurile, de dormit cat trebuie si de alimentat corect si hidrarat cat e cazul
0
09-10-2014, ora 21:39
beatrice1919
Nu este medic/terapeut
beatrice1919
Multumesc pentru raspuns, precizez ca la ultimul control doamna doctora mi-a facut o spalatura(si cam atat).Dupa terminarea tratamentului am luat ceva pentru imunitate.
Maine voi merge la un nou control-la un alt medic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: