otita externa furunculoasa
Buna seara!Pe 8 septembrie am fost diagnosticata cu otita externa furunculoasa(mentionez ca am tot avut dureri de ureche trecatoare, in ultimul an).Am urmat tratament(la 12 ore) cu gentamicina(injectabil) si zinat(pe cale orala)+mese cu rivanol.La cateva zile durerea a reaparut si am mers din nou la control, unde mi s-a spus ca e normal sa ma doara pentru ca este un furuncul si mi s-a inlocuit zinatul cu oxacilina(injectabil)-tot la 12 ore.
Pe 17 sept am terminat tratamentul si am mers iarasi la control, unde mi s-a spus ca este in regula sa mai continui o zi cu vata cu rivanol.
Problema este ca durerile nu au incetat(ce-i drept nu sunt la fel de intense), de cateva zile mi se par mai puternice si daca renunt chiar si pentru cateva ore la vata cu rivanol durerea reapare, iar cand aplic rivanol simt o mancarime.
Intentionez sa merg la un nou control, la un alt medic, dumneavoastra ce parere aveti?
Pe 17 sept am terminat tratamentul si am mers iarasi la control, unde mi s-a spus ca este in regula sa mai continui o zi cu vata cu rivanol.
Problema este ca durerile nu au incetat(ce-i drept nu sunt la fel de intense), de cateva zile mi se par mai puternice si daca renunt chiar si pentru cateva ore la vata cu rivanol durerea reapare, iar cand aplic rivanol simt o mancarime.
Intentionez sa merg la un nou control, la un alt medic, dumneavoastra ce parere aveti?
2 comentarii
1. tratamentul corect a otitelor externe se face la un cabinet ORL..dota cu aspirator si mediucl trebuie sa aspire toate secretiile din ureche si sa aplice medicatie
care se schimba la 5 zile daca NU da rezultat
local se pot aplica multe solutii pe baza de alcool care au efect mai rapid decat rivanolul.
2 otita furuculoasa se face la persoane cu imunitate scazuta
asa ca trebuei vazut ce e cu tractul digestiv, ficat, , intestne
de verificat daca nu este diabet zaharat
de exclus din alimentatie lactatele si dulciurile, de dormit cat trebuie si de alimentat corect si hidrarat cat e cazul
care se schimba la 5 zile daca NU da rezultat
local se pot aplica multe solutii pe baza de alcool care au efect mai rapid decat rivanolul.
2 otita furuculoasa se face la persoane cu imunitate scazuta
asa ca trebuei vazut ce e cu tractul digestiv, ficat, , intestne
de verificat daca nu este diabet zaharat
de exclus din alimentatie lactatele si dulciurile, de dormit cat trebuie si de alimentat corect si hidrarat cat e cazul
Multumesc pentru raspuns, precizez ca la ultimul control doamna doctora mi-a facut o spalatura(si cam atat).Dupa terminarea tratamentului am luat ceva pentru imunitate.
Maine voi merge la un nou control-la un alt medic.
Maine voi merge la un nou control-la un alt medic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3otita+ciuperca!
- 5sambata noaptea mi s-a infundat urechea si duminica mi-a zis ca am otita externa
- 2otita externa, cat de grav?
- 4otita se transmite de la o persoana la alta?
- 3otita externa furunculoasa rog raspuns
- 5Otita externa ureche dreapta - inflamata
- 1otita sau dop de ceara?
- 1Otita externa acuta
- 2otita externa necrotizanta
- 3Otita externa acuta
- 1Vibratul urechii
- 4Otita externa supurenta
- 1Otita micotica tratament
- 1Otită externă - tratament- doar picături?
- 4Ureche
- 3Otita, secretii cu sânge.
- 0Orl otite frecvente
- 4Durere de ureche
- 2Otita medie externa
Mai multe informații despre: Otita externa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: