otita cu ciuperca

17-10-2016
Abc90
Nu este medic/terapeut
Abc90
bunnn. de vreo 3 zile ma confrunt cu o problema, care nici prin gand nu imi trecea vreodata. m-am trezit cu urechea infundata. in prima zi, n-am bagat de seama... ma gandeam ca este curentul. a doua zi a inceput sa se infunde mai rau, si sa ma doara. am pus apa oxigenata si pe moment a fost mai bine. Seara, a inceput sa si intepe si durerea sa se duca spre maxilar. A treia zi am fost de munca, si am tinut vata cu rivanol.

Astazi (luni), am fost la medicul de familie si mi-a dat trimitere la ORL. Acolo, mi s-a spus ca am o otita cu ciuperca, si ca timp de 2 saptamani sa imi torn apa oxigenata, dimineata si seara si pentru durere sa iau nurofen (ceea ce faceam de 2 zile). Nu mi-a placut comportamentul domnului doctor, nici explicatiile (care era de fapt ceva impus) si m-am programat la o clinica privata. Acolo, mi s-a spus ca am otita cu ciuperca (pana aici, acelasi lucru). Insa, mi-a aspirat cat s-a putut ciuperca. pe moment, mi se desfundase urechea, dar in decursul zilei s-a infundat la loc (m-a avertizat ca o sa se mai infunde pentru ca inflamatia dinauntru trebuie sa dea inapoi). Mi-a dat Clotrimazol 3-4 picaturi de 2 ori, dimineata si seara, si Betadine, 3-4 picaturi de 2 ori, dimineata si seara, la o distanta de o ora fata de Clotrimazol (tinut cateva minute in ureche, si apoi aplecat sa se scurga). In plus, la sfarsit, 2 picaturi de betadina in ureche, fara sa le scurg. Pentru inflamatie, sa iau nurofen de 3 ori pe zi. Tot tratamentul sa il urmez 7 zile, iar apoi sa revin pentru consult.

I-am povestit celui de-al doilea medic despre prima vizita... si mi-a spus ca ciuperca nu se omoara cu apa oxigenata... astfel ca, as fi facut 2 saptamani spalaturi inutile, fara sa-mi dispara problema. Nu stiu daca gestul este considerat tocmai corect, dar sanatatea primeaza. Cred ca va dati seama "pe mana carui medic" am mers. Intrebarea mea care mi-a scapat astazi la consultatie... daca, dupa ce stau sa se scurga picaturile din ureche, este nevoie de ceva in plus pentru a usca si inauntru? sau, cele 2 solutii, continand alcool se evapora si nu mai este nevoie. am vazut ca recomandati feonul (nu am asa ceva). deasupra flacarii de la aragaz ar fi o solutie? asta daca, chiar este necesar. Am inteles ca umiditatea favorizeaza ciuperca, si vroiam sa stiu daca aceste doua substante se evapora, iar urechea (inauntru) ramane uscata? sau este nevoie de "ajutorul" de mai sus? multumesc
3 comentarii
0
17-10-2016, ora 21:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
urechea se poate usca si cu servetele de hartie.. care atent facute con si introduse in ureche trebuie sa aspire lichidul de acolo
se evapora doar solutiile e baza de alcool..celelalte trebuie uscate cu servetelul
0
17-10-2016, ora 21:18
Abc90
Nu este medic/terapeut
Abc90
va multumesc pentru explicatie si pentru mesajul rapid
0
18-10-2016, ora 18:20
Abc90
Nu este medic/terapeut
Abc90
din pacate sunt nevoit sa revin din nou. Aseara nu am putut dormi deloc din cauza durerii si a zvacnirii urechii, care parca se simtea in tot capul. Iau 3 x nurofen pe zi, astfel ca nu puteam sa mai iau si la 3 dimineata.

Ciudat este ca, urechea s-a simtit desfundata cateva ore de la aspirare, in rest, si acum este la fel ca inainte. Daca vorbesc/mestec sau masez usor sub ureche, durerea dispare. Pe timpul zilei nu simt durere, este doar infundata. Sper sa ma pot odihni in seara asta, pentru ca maine sunt la munca. Aveam programare pentru vineri la o noua consultatie, dar daca durerile persista si in seara asta si nu observ nici o imbunatatire nici maine, o sa ma duc de joi.

Am dat cu degetul si ramane ud dupa betadina. Si se luase un pic de... ciuperca? nu stiu cum actioneaza clotrimazolul si betadina, dar am impresia ca se desprinde ciuperca de pe timpan si trebuie scoasa cumva :D
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: