Oraz umflat si foarte tare dupa extractie masea de minte

Buna ziua!
Acum 4 zile am fost la stomatolog pentru extractia unei masele de minte inferioare care nu avea suficient loc pe arcada pentru a erupe complet. Desi stomatologul meu nu este chirurg, a hotarat sa mi-o scoata el...extractia a fost destul de anevoioasa, maseaua nu a iesit chiar asa de simplu si repede. Dar, in cele din urma, doctorul a reusit sa o scoata si mi-a cusut locul extractiei.
Ideea este ca incepand din acea zi, obrazul mi s-a umflat foarte tare si s-a tot intarit pana intr-acolo incat, daca pun mana pe el, am impresia ca am o piatra in obraz.
Mentionez ca durerile sunt suportabile cu Ketonal si Solpadeina. Antibiotic nu am luat si nici febra nu am facut.
Este normala o asemenea reactie sau ar trebui sa ma ingrijorez? Este posibil sa fie o infectie acolo? Abia spre sfarsitul saptamanii urmeaza sa ma duc la dl doctor pentru a-mi scoate firele si as vrea sa stiu daca ar trebui sa am motive de ingrijorare pana atunci.
Va multumesc anticipat!
Acum 4 zile am fost la stomatolog pentru extractia unei masele de minte inferioare care nu avea suficient loc pe arcada pentru a erupe complet. Desi stomatologul meu nu este chirurg, a hotarat sa mi-o scoata el...extractia a fost destul de anevoioasa, maseaua nu a iesit chiar asa de simplu si repede. Dar, in cele din urma, doctorul a reusit sa o scoata si mi-a cusut locul extractiei.
Ideea este ca incepand din acea zi, obrazul mi s-a umflat foarte tare si s-a tot intarit pana intr-acolo incat, daca pun mana pe el, am impresia ca am o piatra in obraz.
Mentionez ca durerile sunt suportabile cu Ketonal si Solpadeina. Antibiotic nu am luat si nici febra nu am facut.
Este normala o asemenea reactie sau ar trebui sa ma ingrijorez? Este posibil sa fie o infectie acolo? Abia spre sfarsitul saptamanii urmeaza sa ma duc la dl doctor pentru a-mi scoate firele si as vrea sa stiu daca ar trebui sa am motive de ingrijorare pana atunci.
Va multumesc anticipat!
4 comentarii

Este normal! Intrerupeti fumatul și mențineți igiena locala, zi buna!

Va multumesc pentru raspuns!
Nu fumez, insa voi incerc sa pastrez igiena corespunzatoare!
O seara frumoasa!
Nu fumez, insa voi incerc sa pastrez igiena corespunzatoare!
O seara frumoasa!

Buna, am si eu aceeasi problema acum, s-a rezolvat, nu?

Bună ziua! Nu vă îngrijorați. Problema se va rezolva în câteva zile, până într-o săptămână. De asemenea, ați putea aplica o compresă rece în regiunea problematică.
Urmați atent rețeta și recomandările făcute de medicul stomatolog. Până la următoarea vizită, cel mai probabil problema se va rezolva.
Urmați atent rețeta și recomandările făcute de medicul stomatolog. Până la următoarea vizită, cel mai probabil problema se va rezolva.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5durere in locul extractiei
- 2Mi-am scos o masea.
- 3dureri dupa extractie nerv
- 2durere post-extractie masea de minte
- 2Molar de minte
- 2Extracție premolari 2 superiori
- 4Durere dupa o extracție de masea
- 9Obraz umflat dupa extractie de molar de minte
- 10extractie molar doi
- 4Durere dupa extractie
- 3Durere dupa o saptamana de la extractie
- 3Extracție măsea de minte
- 2Molar de minte
- 3Extractie Masea de minte - 14 zile si locul nu este vindecat complet
- 0Dureri ureche + gat
- 5Durere dupa 8 luni de la extractie, nici o pista!
- 1Ajutor durere si umflatura obraz
- 1Dureri post extracție molar de minte
- 1Ajutați-mă. Cât ar mai dura durerile astea dupa extractie?
- 1Ajutor - amorteala și furnicături in bărbie, ma doare și urechea dupa extractie
Mai multe informații despre: durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: