Durere dupa extractie molar inferior
Buna ziua, Acum 4 zile am avut o extractie de molar de minte inferior, care a durat 10 minute cu tot cu anestezie, dintele a iesit intreg, il scosesem ca era putin cariat si era afectata si gingia in zona respectiva. Operatia a fost facuta de medicul chirurg, care a curatat zona, a suturat cu un fir. Cand mi-a facut anestezia m-a cam durut ca a afectat un nerv al ochiului ca vazusem dublu cateva minute si ma cam panicasem. De 4 zile, durerea este continua, nu pare sa scada in intensitate si e obositoare. Nu ma doare exagerat, dar e o durere moderata. In interior cand ma uit nu vad nimic suspect, nu este umflat, a fost putin rosu, acum pare ok, insa parca ma doare osul, obrazul, durerea radiaza si in ceilalti dinti. Doar nurofen forte 400 ma mai calmeaza. Este normal sa ma doara asa? Ma duc peste cateva zile la control sa scoata firul, insa ma intreb daca ar trebui sa ma duc mai devreme. Molarul asta infeior a avut 3 radacini (2 lipite) si erau mai groase ca la ceilali molari. Am mai avut dureri la celalat molar inferior dar parca nu asa, au trecut mai repede. La molarii de sus, a fost mai simplu la extractie. Este posibil sa ma doara si de la efort/oboseala ca alaptez un bebe si am si o fetita care ma solicita si vor amandoua in brate? Cat mai tine durerea asta oare?
4 comentarii
Buna dimineata,
Durerea poate persista 7-10 zile.
Firele se scot dupa 10-14 zile in functie de marimea plagii.
In general vindecarea dupa extractia molarului de minte inferior este mai anevoiasa din cauza structurii osului.
Durerea poate persista 7-10 zile.
Firele se scot dupa 10-14 zile in functie de marimea plagii.
In general vindecarea dupa extractia molarului de minte inferior este mai anevoiasa din cauza structurii osului.
Buna dimineata,
Multumesc mult pentru raspuns. Este deja ziua 5 si parca intradevar ma mai lasa durerea, nu se mai simte asa tare, dar radiaza in obraz si in dintii de langa, apare si reapare. La frig, cand ies afara este cel mai bine, nu mai simt durerea asa moderat, ci mai usor. Este cumva posibil ca la extractie sa imi fi deranjat si alte plombe pe langa? Sau doar trebuie sa am rabdare ca o sa treaca usor usor? Ajuta la procesul de vindecare al zonei cusute daca imi clatesc gura usor cu apa cu sare sau cu ceai de galbenele?
Multumesc,
Multumesc mult pentru raspuns. Este deja ziua 5 si parca intradevar ma mai lasa durerea, nu se mai simte asa tare, dar radiaza in obraz si in dintii de langa, apare si reapare. La frig, cand ies afara este cel mai bine, nu mai simt durerea asa moderat, ci mai usor. Este cumva posibil ca la extractie sa imi fi deranjat si alte plombe pe langa? Sau doar trebuie sa am rabdare ca o sa treaca usor usor? Ajuta la procesul de vindecare al zonei cusute daca imi clatesc gura usor cu apa cu sare sau cu ceai de galbenele?
Multumesc,
Buna seara, Intradevar durerea a durat 7 zile mai puternic si in urmatoarele 3 zile a durut mai putin, in a 11a zi nu mai aveam nimic. Ma durea ca imi intrase si mancare acolo si dr m-a curatat cu ser si apoi am clatit mai bine. O seara frumoasa,
Un deznodamant fericit ! Si Potrivit.
Un indemn exemplar pentru cei cu frica de extractii mintale.
Un indemn exemplar pentru cei cu frica de extractii mintale.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5inflamatie si durere dupa extragere
- 7durere post chiuretaj
- 2Mi-am scos o masea.
- 4maseaua de minte cariata
- 1durere dupa extractie
- 0Durere dupa scoaterea maselei!
- 3Razbunarea maselei?
- 2Durere dupa extractie
- 10extractie molar doi
- 0Măsea cimentuita acum 5 ani a ajuns sa se rupă bucatele
- 11Dureri foarte mari a 5-a zi dupa extractie masea de minte
- 8Extractie pe infectie
- 3Inflamare după extracție (2)
- 3Extracție măsea de minte
- 2Molar de minte
- 6Ajutati-ma - locul extractiei este foarte mare, poate sa faca ceva sa nu stea osul in afara?
- 2Durere la apasare
- 1Extractie dentara - au inceput durerile si persista mai ales seara
- 1Durere urechi+gat
- 4Măsea umflată Ajutoor
Mai multe informații despre: durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: