Operație hernie hiatala

03-05-2020
stefan_andrei
Nu este medic/terapeut
stefan_andrei
Bună ziua,

Sunt diagnoaticat cu hernie hiatala de mai bine de 6 ani, perioada în care am încercat să opresc durerile generate de aceasta boala.
In ce ma priveste, singurele simtome apărute sunt dureri in gat foarte intense, greu de suportat și pe perioade lungi.
Anul acesta pot număr pe degete zilele în care m-am trezit fără dureri sau am fost trezit de acestea cu toate ca nu simt aproape niciodată refluxul.

Redau mai jos pe scurt, soluțiile incercate:
- doua vizite anual la medicul gastroenterolog(cu 1 endoscopie/ecografie abdominala)
recomandare: tratament + regim alimentar.
nerecomandata operatia
- multiple vizite la orl - aici totul pare a fi în regula, am primit diverse tratamente pentru ameliorarea durerilor
- regim alimentar ft strict - a dus la o reducere a greutății de la 64 kg la 58 kg

Cu tot respectul și aprecierea pt dnul dr. pentru ca ma gândesc în viitor la operație doresc sa întreb dacă exista poate o statistica în aceasta privința și dacă ar putea fi o soluție.

Mulțumesc mult!
7 comentarii
0
10-07-2020, ora 00:34
nutzu33
Nu este medic/terapeut
nutzu33
Buna, ma confrunt cu aceiasi boala vreau sami spui daca teai operat? Si daca ai vrea sa vb, sami lasi o adresa de facebok, ca eu am ameteli si stare de greata, si sa fie tot de la hernia hiatala, cu refluxesofagian
0
03-12-2020, ora 16:50
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
eu am facut dexotifiere cu diverse produse si simptomele s-au ameliorat.

mama mea insa care are o varsta nu este bine deloc.
pentru ea, operatia ar fi o solutie.

Stiti in bucuresti chirurgi care fac astfel de operatii?
0
08-12-2020, ora 10:49
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Indicatia de operatie nu se pune pri ncautari pe net. Trebuie facuta o evaluare serioasa, iar indicatia de operatie pentru hernie hiatala este foarte rara.
Cu regim, medicatie si schimbarea unor obiceiuri de viata, deseori lucrurile se amelioreaza semnificativ
1
28-12-2020, ora 12:49
RedDisciple
Nu este medic/terapeut
RedDisciple
Sufar si eu de aceasta "boala" numita Hernie Hiatala impreuna cu un Reflux Gastric. Domnul Dr. de mai sus pot spune ca deviaza de la subiect si este legat doar de partea tehnica sau ce scrie in carte. Nu am auzit pe niciun om spunand ca a scapat Hernia Hiatala doar prin tratament, care de fapt, tratamentul consta in IPP-uri pe durata lunga de timp. Asa spun toti medicii peste tot pe internet ca Hernia Hiatala nu este considerata o problema pentru viata omului. Eu zic sa mai cereti parerile pacientilor sa vedeti ca nu e chiar asa. De multe ori aceasta scade grozav de mult calitatea vietii. Cat de mica ar fi Hernia, este o problema mecanica care nu se poate trata cu IPP-uri sau H2B sau AntiAcide, sa fim seriosi, nu tratezi un orb cu paracetamol crezand ca ii vei reda vederea.

La noi in Romanica cea de toate zilele multi nu stiu sa faca diferenta intre GERD sau LPR sau Reflux Biliar, ei dau din prima IPP-uri pe 3 saptamani si dupa cand te intorci la ei ca nu functioneaza tratamentul te lasa balta. Ei nu recomanda sa se faca o Manometrie, 24h PH-Metrie sau Testul Bravo, care la noi in tara nici nu exista.tratamentul si recomandarile medicale ar trebui sa urmeze dupa anumite teste, nu dupa ce zice pacientul.

Eu am HH de 2cm, pot spune ca ragai foarte des. au inceput arsurile (mici-moderate), dorm cu capul ridicat la 10grade sau ceva de genul, mananc putin si des, tin regim strict, la modul ca gratar, carne fiarta, fara rosii, usturoi, ceapa si multe lucruri. Asta nu e viata tinand cont ca nu exista scapare.

Poti incerca Melatonina pentru sfincterul inferior, cauta pe internet ce zic studiile despre aceasta.

Incet, incet apar si la noi in tara medote chirurgicale precum LINX, este o banda magnetica care se pune pe cale laparoscopica in jurul esofagului, dar aici parerile sunt impartite, te poti documenta. Sigur, domnul dr. de mai sus nu a auzit de aceasta...problema e ca nu este decontata de CAS sau nu stiu daca va fii vreodata..
Alte proceduri care nu se fac la noi in tare sunt: TIF - pe cale endoscopica si STRETTA care nu e buna...

La noi o sa vezi o multime de Nissen, care e ca si cum ti-ai bate singur cuiele in sicriu, multe riscuri fata de imbunatatiri, la modul ca nu mai poti vomita sau ragai. Daca faci indigestie sau ceva risti sa rupi operatia daca vomiti.
Mai exista si Toupet care nu este 360grade este 260 sau ceva pe acolo...asta ar fi mai buna ca restul, dar depinde de pacient.

Problema cea mai mare a operatiilor de Reflux si Hernie consta in invervarea Nervului VAG sau chiar ciupirea, deteriorarea acestuia care duce la Gastropareza...un lucru foarte urat.

Daca tot vrei sa te operezi opteaza pentru Chirurgia Robotica de la noi din tara daca nu iti permiti in afara...in modul asta m-as opera si eu.

In viitorul apropiat, speram, va aparea un tratament exact pentru REFLUX, mai exact pentru inactivarea PEPSINEI din esofag si partea superioara, nas, gat, trahee, urechi etc...aceasta este responsabila pentru toate problemele, daca nu ma crezi cauta...

Cele mai bune surse sunt site-urile de specialitate din AMERICA si UK, nhs etc.

Toate cele bune, capul sus. Incearca cu regim si cu ce ti-a recomandat doctorul, nu se moare din asa ceva, dar este foarte urat...momentan medicina nu face nimic in privinta tratamentelor GERD pentru ca industria de IPP-uri este foarte mare. Multe studii s-au oprit din cauza lipsei de fonduri si profitabilitate...
0
08-06-2021, ora 21:03
Lavinia Bordei
Nu este medic/terapeut
Lavinia Bordei
Buna seara... Si eu am fost diagnosticata cu hernie hiatala dr 9 cm. La cati cm necesita operatia? Precizez ca am dureri la inghitire si mi se blocheaza mancarea la aproape fiecare masa.
0
06-09-2021, ora 15:36
stefan_andrei
Nu este medic/terapeut
stefan_andrei
RedDisciple
iti mulțumesc mult pentru timpul alocat și răbdarea de a scrie acest mesaj. Îmi pare rău că îți răspund la asa mare distanta de timp de la postarea mesajului.

În cazul meu! După vizite periodice la Gastro și Orl, concluzia a fost una singura, nu este caz de operație(confirmata și de Prof Dr Gheorghe Cristian - la care am fost pentru o a doua opinie medicala).

Sursa durerilor mele ar fi o combinație între probleme digestive, acest reflux gastric ținut sub control cu regim ft. strict și o inflamație la nivelul mucoasei bucale cu candidoza și stafilococ Auriu, pentru care tot fac tratament și de care reușesc sa scap.
Repar durerile și durează pana se identifica si la exsudat faringian/nazal și iar tratament și tot asa.

Acum sunt a nu știu cata oara într-o perioada de tratament iar durerile st foarte puternice.
Am tratat stafilococul de curând, durerile nu au dispărut! Am repetar exsudatul! Rezultat, negativ stafilococ, pozitiv candidoza. Acum fac tratament pentru candizoa.
Este puțin ciudat, deoarece medicul Orl ist mi-a spus ca de la candidoza nu apar dureri în general și nici de la stafilococ și pare a sa fi rămas fără idei.
Mi-a arătat și mie pe endoscopie făcute ca totul pare în regula și nu își explica sursa durerilor.

Sper sa depășesc, dacă nu luna asta, cel puțin anul acesta durerile de gat pt ca îmi afectează viata, concentrarea la munca s.a. Este destul de greu sa ai o viata normala în aceste condiții.

Toată cele bune! Și multa sănătate tuturor!
0
26-12-2024, ora 01:08
ovir
Nu este medic/terapeut
ovir
Salut, stefan_andrei!

Ai reusit sa rezolvi ceva cu problema ta?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: