Endoscopie pentru gastrita -rugaminte
Buna ziua,
Am 31 de ani si ieri am efectuat o endoscopie in urma unor arsuri pe care le aveam de 6-7 ani de zile in zona superioara a stomacului spre esofag.s-a descoperit o hernie hiatala, infectia cu helico bacter si la sfarsitul examinarii.la ultimul perete de stomac investigat s-a descoperit o inflamatie a mucoasei...drept pentru care, doamna doctor a spus " totusi hai sa luam si o biopsie de aici". Ea m-a asigurat ca 99% nu e cancer, dar nu stiu daca a facut-o pentru ca m-a vazut speriat sau chiar nu e un pericol.
Va rog frumos..daca se poate sa imi dati o a doua parere.e cazul sa fiu alarmat.eu de 24 de ore nu pot dormi.nu imi pot relua activitatea zilbica
Am 31 de ani si ieri am efectuat o endoscopie in urma unor arsuri pe care le aveam de 6-7 ani de zile in zona superioara a stomacului spre esofag.s-a descoperit o hernie hiatala, infectia cu helico bacter si la sfarsitul examinarii.la ultimul perete de stomac investigat s-a descoperit o inflamatie a mucoasei...drept pentru care, doamna doctor a spus " totusi hai sa luam si o biopsie de aici". Ea m-a asigurat ca 99% nu e cancer, dar nu stiu daca a facut-o pentru ca m-a vazut speriat sau chiar nu e un pericol.
Va rog frumos..daca se poate sa imi dati o a doua parere.e cazul sa fiu alarmat.eu de 24 de ore nu pot dormi.nu imi pot relua activitatea zilbica
6 comentarii
Buna ziua.
Daca medicul examinator a considerat necesar sa ia biopsie din zona aceea cu inflamatie, nu aveti decat sa asteptati rezultatul histopatologic.
Ar fi bine sa va incredeti in ce v-a spus.
Daca medicul examinator a considerat necesar sa ia biopsie din zona aceea cu inflamatie, nu aveti decat sa asteptati rezultatul histopatologic.
Ar fi bine sa va incredeti in ce v-a spus.
Dar pentru a determina tipul gastritei eate necesara biopsia?.pentru ca asa a spus...se ia biopsie pentru a se determina tipul gastritei
Buna ziua.
Da, daca asa a considerat dansa.
Da, daca asa a considerat dansa.
Am acel rezumat in care scrie ce s-a gasit la endoscopie.helicobacter a ieșit pozitiv...si scrie asa:
"Gastrita corporeo fundica cu pliuri mai ingrosate dar care par sa se destinda normal la insuflatie. Se preleveaza proba de biopsie de la acestea la retragere. Concluzii: hernie gastrica transhiatala, gastrita corporeo fundica cu pliuri ingrosate, ex histopatologic in lucru, gastrita antrala eritematoasa hp pozitiva"
Poate fi cancer?
"Gastrita corporeo fundica cu pliuri mai ingrosate dar care par sa se destinda normal la insuflatie. Se preleveaza proba de biopsie de la acestea la retragere. Concluzii: hernie gastrica transhiatala, gastrita corporeo fundica cu pliuri ingrosate, ex histopatologic in lucru, gastrita antrala eritematoasa hp pozitiva"
Poate fi cancer?
Buna ziua.
Din descrierea rezultatului, nu e nici un indiciu de malignitate.
Din descrierea rezultatului, nu e nici un indiciu de malignitate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11sa fie reflex gastro-esofagian?
- 18teama de a manca sau depresie?
- 3despre stomac
- 7Rog un raspuns de specialitate urgent;colon iritabil
- 3este reflux esofagian sau altceva?
- 1reflux esofagian, simptome mereu
- 1Hernie Hiatala
- 1Helicobacter pylori
- 1Flegma în piept
- 7Helicobacter
- 0Esofagita de Reflux
- 1Hernie hiatala
- 0Alimentație reflux gastroesofagian. As vrea niste exemple concrete de retete.
- 1Problema digestiva
- 1Reflux gastro-esofagian
- 6Boala de reflux si hernie hiatala
- 7Reflux gastroesofagian
- 0Senzatie de frig de la stomac?
- 1Expectoratie cu sange fara tuse am acid gástric si biliar!
- 4Hernie hiatala rog ajutor.
Mai multe informații despre: Hernia hiatala Refluxul gastroesofagian infectia cu helicobacter pylori endoscopia digestiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: