Ulcer + hernie hiatala
Pe langa hernia hiatala de 15 cm s-a descoperit si un ulcer gastric. Oricum este necesara o operatie. Ulcerul liniar de colet herniar de aprox, 10 mm cu halou hiperemic. asta este scris in raportul medical Se poate rezolva prin medicatie? Este un diagnostic mai grav decat celelealte forme de ulcer? Exista riscul de a se transforma in cancer? Multumesc pentru orice informatie.
5 comentarii
Bună ziua.
Ulcerul gastric are risc de transformare malignă. Intervenția chirurgicală va aborda și hernia și ulcerul.
Ulcerul gastric are risc de transformare malignă. Intervenția chirurgicală va aborda și hernia și ulcerul.
In 2020 am fost diagnosticata cu hernie hiatala.Pe langa hernia hiatala de 15 cm s-a descoperit si un ulcer gastric Ulcerul liniar de colet herniar de aprox, 10 mm cu halou hiperemic. asta este scris in raportul medical. Am facut tratament si simptomele s-au ameliorat. Mergand la chirurgie mi s-a recomandat un CT. Nelamurire am in privinta rezultatului. Hernia de 15 cm s-a dovedit de 3 cm. Cum e posibil asa ceva? Deci la diferenta de 1 an de zile asemenea afectiune se poate reduce ca dimensiune? Sau ce anume s-a intamplat de exista o asemenea diferenta de la o endoscopie la un CT? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua.
Inclin sa cred ca valoarea de 3 cm corespunde realitatii. O hernie hiatala de 15 cm ar fi trebuit sa va dea simptome foarte zgomotoase.
Inclin sa cred ca valoarea de 3 cm corespunde realitatii. O hernie hiatala de 15 cm ar fi trebuit sa va dea simptome foarte zgomotoase.
Multumesc pentru raspuns. Mi s-a indicat, de catre chirurg, sa mai fac o endoscopie. Simptomele au fost la inceput(inainte de tratament in 2020) destul de neplacute, apoi au cedat la medicatie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7hernie hiatala la stomac mica-medie cu boala de reflux
- 6BRGE; ulcer; herniehiatala; steatoza hepatica; transaminaze mari
- 12dureri abdominale
- 4hernie hiatala, simptome
- 1Probleme respiratie, aer sec
- 6simt pur si simplu inainte de a avea scaun, am dureri foarte acute, care imi taie respiratia
- 5colon iritabil sau ulcer
- 0Hernia hiatala
- 4dau inhibitorii de pompa de protoni (gen Nexium, Controloc) dependenta?
- 4Hernie hiatala.
- 2Puls marit uneori palpitatii, hernie hiatala
- 0Operatie hernie hiatala
- 10Operatie hernie hiatala reflux biliar!
- 2Junghiuri la inima si parca se umfla ceva inauntru
- 2Reflux gastro esofagian cu tuse
- 0Aș avea nevoie și eu de un răspuns dacă se poate
- 1Hernie hiatala
Mai multe informații despre: Hernia hiatala Ulcerul gastric
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: