Operatie hernie hiatala reflux biliar!
Buna ziua. Sunt Claudia 37 ani. Este recomandata operatia lapsroscopica de hernie hiatala daca am foarte mult reflux biliar dar si reflux gastric. Cel gastric il controlez cat de cat cu lansoprazol sufar de acid gastric de 14 ani si urmez acest trarament dar de 4 ani de cand am fost intervenita colecistectomie laparoscopica am si foarte mult acid biliar. In ultimele luni ma simt mai rau dureri mari de stomac, amara in gura si orice are gust amar, balonari, greata. Acum 5 zile mi s-a realizat o endoscopie. Diagnostic: hernie hiatala de 3cm (gastropatie herniara), cardio incompetent, reflux biliar important pana in esofag, prolaps de pliuri gastrice canf am greturi. Mentionez ca in timpul probei fara anestezie am vomitat incontinuu numai amar. Mi-a recomandat operatia dar astept si un consult cu medicul digestiv. Am inteles ca operatia nu ajuta in cazul refluxului biliar doar gastric si dupa operatie nu mai poti vomita si poti avea aceleasi simptome. Orice parere ce ma poate ajuta e binevenita. Multumesc.
10 comentarii
Nu sm specificat este hernie hiatala axiala in retroflexie.
Buna ziua.
Din tot ce ati prezentat in aceasta postare, este recomandata interventia chirurgicala.
Din tot ce ati prezentat in aceasta postare, este recomandata interventia chirurgicala.
Va multumesc din suflet pentru opinia profesionala domnule doctor. Locuiesc in Spania si cand isi da acordul si medicul meu digestiv o sa intru pe o lista de asteptare ce este de cateva luni chiar un an. Se poate agrava in tot acest timp?
Buna ziua.
Din pacate, da. Mai mult sau mai putin.
Urmati regim alimentar si tratament specific, si poate fi temporizata.
Din pacate, da. Mai mult sau mai putin.
Urmati regim alimentar si tratament specific, si poate fi temporizata.
Buna ziua. In asteptarea consultatiei cu medicul digestiv programata in iunie astazi am visitat medicul de familie. Mi-a prescris levosulpirida 25mg luata 20 minute inainte de fiecare masa. Citind prospectul am vazut ca este un drog si da dependienta. Are multe efecte secundare si poate da alergie eu sunt un pacient cu un vast istorial de alergii? Il pot lua daca urmez tratament cu lansoprazol 30mg dimineata, cinarizina 25mg de 3 ori pe zi si lorazepam 1mg iau cate jumatate de 3 ori pe zi? Nu se accentueaza efectele antihistaminicelor si anxioliticului, nu interaccioneaza? Cat de eficient este in cazul refluxului biliar? Multumesc.
Buna ziua.
Din pacate, nu va pot preciza.
Din pacate, nu va pot preciza.
Klau Jessy,
Si eu am de ceva vreme boala de reflux gastroesofagin, gastropatie de reflux biliar si esofagita de reflux.
As vrea sa stiu despre ce operatie este vorba, caci cu tratament si regim strict nu se amelioreaza.
Si eu am de ceva vreme boala de reflux gastroesofagin, gastropatie de reflux biliar si esofagita de reflux.
As vrea sa stiu despre ce operatie este vorba, caci cu tratament si regim strict nu se amelioreaza.
Buna ziua. Este vorba de operatie de hernie hiatala pentru ca eu am si hernie hiatala. Dar aceasta nu ajuta in totalitate contra acidului gastric si refluxului biliar. Trebuie urmat tratament in continuare. De aceea mie mi-a recomandat medicul digestiv sa mai aman operatia si sa incerc sa controlez refluxul care nu o sa treaca niciodata doar se amelioreaza. M-am informat foarte mult si se parece ca aceasta operatie are mai multe ricura decat avantaje. Nu stiu ce tratament urmezi tu eu doar iau lansoprazol si dieta foarte stricta pt ca procineticele ce mi s-au prescris dau f multe efecte secundare si la majoritatea nu ajuta. Am inteles ca mai este o operatie pt refluxul biliar ce se cheama in Y si iti redireccioneaza printr-un conduct lichidul biliar sa nu se mai verse in stomac ci direct in intestine. Eu sunt foarte neincrezatoare in aceste operatii ce recidiveaza deoarece am sufrir o operatie de eliminaré vezica biliara care nu a iesit bine. Sper sa te ajute ce ti-am scris si orice informatie cu ce te pot ajuta intreaba-ma.
Multumesc pentru raspuns.
Si eu am hernie hiatala.
Desi nu am scos vezica biliara am reflux biliar.
Eu iau Omez, 1 pastila dimineata si una seara si Ursofalk o pastila seara la culcare.
Si eu am hernie hiatala.
Desi nu am scos vezica biliara am reflux biliar.
Eu iau Omez, 1 pastila dimineata si una seara si Ursofalk o pastila seara la culcare.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12dureri abdominale
- 4hernie hiatala, simptome
- 7Reflux fara simptome clasice ?
- 6operatie hernie hiatala
- 0Hernia hiatala
- 4dau inhibitorii de pompa de protoni (gen Nexium, Controloc) dependenta?
- 4chisturi la sinusuri si maxilare
- 1Hernie hiatala
- 0Balonare si altele
- 1Am reflux de f mulți ani
- 4Hernie hiatala-
- 0Hernie hiatala
- 0Esofagita? ulcer - reflux zilnic, dureri mari si mi se inflameaza esofagul urat de tot
- 2Hernie hiatală, reflux gastroesofagian, colon iritabil
- 1Boala de reflux și hernie hiatala mica
- 1Hernie hiatala
- 1Reflux biliar
- 2Reflux biliar cronic
Mai multe informații despre: Hernia hiatala Refluxul digestiv reflux biliar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: