operatie de ruptura de tendon
Stimate dr. Marius Uscatu in urma cu 5 zile am suferit o ruptura de tendon aparat extensor la degetul aratator la mana stanga.si nu mai pot indrepta varful degetului..am fost la un medic plastician si mia recomandat sa ma operez.dar nu mai garantat ca o sa ma recuperez 100%.si ca pot ramane cu sechele..precizez ca am 25 de ani.CE MA SFATUITI SA FAC...?.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
D-ule doctor, am fost operat cu 7 luni in urma la tendonul achilian, sunt ok doar ca simt ca un varf de nylon cand palpez operatia.Nu ma doare doar ca vroiam sa va intreb daca pot fi proleme si parca as incepe sa joc fotbal insa mi-e frica.Puteti sa-mi spuneti daca rezistenta tendonului dupa operatie poate permite sa mai fac sport.
Va multumesc
Va multumesc
Buna ziua!
Pentru "ionutzu84": este esential sa va operati, pentru a reupera extensia activa a ultimei falange si, respectiv, a intregului deget. Este adevarat ca in chirurgie nu exista garantie 100%, insa fara interventie nu prea aveti nici o sansa de revenire la cvasi-normalitate. Ascultati sfatul plasticianului!
Pentru "marinel69": in principiu tendonul revine la proprietatile biomecanice apropiate de normalitate, permitandu-va sa reluati sportul. Reluarea sportului trebuie insa precedata de un buna recuperare a mobilitatii gleznei (prin kineto-terapie specifica) si trebuie sa fie absolut progresiva.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Pentru "ionutzu84": este esential sa va operati, pentru a reupera extensia activa a ultimei falange si, respectiv, a intregului deget. Este adevarat ca in chirurgie nu exista garantie 100%, insa fara interventie nu prea aveti nici o sansa de revenire la cvasi-normalitate. Ascultati sfatul plasticianului!
Pentru "marinel69": in principiu tendonul revine la proprietatile biomecanice apropiate de normalitate, permitandu-va sa reluati sportul. Reluarea sportului trebuie insa precedata de un buna recuperare a mobilitatii gleznei (prin kineto-terapie specifica) si trebuie sa fie absolut progresiva.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
buna ziua. am o problema destul de grava si sper sa ma puteti ajuta in vreun fel.sint fotbalist de prima in prima liga sint putin disperat.am fost diagnosticat anul trecut in luna iulie cu chist in tendonul achille/am incercat recuperarea cu fizioterapie cu antiinflamatoare am avut piciorul imobilizat 3 saptam, ani si nimic.mentionez ca aveam o durere la insertia tendonului pe calcaneu intrun punct fix pe partea interna a calcaneului.dupa toate procxedurile prin care am trecut fara niciun rezultatpe data de 10 septembrie am mers la un medic la bucuresti doctorul dinu care ma operat pt chist.acesta mia sectionat tendonul in partea unde aveam punctul dureros.nu mia gasit chistul si mia scobit punctul dureros a zis sa faca si el ceva daca tot ma operat.si mia facut ffff mult rau.la 7 zile mia scos firele dar mis lasat niste resturi de la care am facut un granulom si o infectie urata.inainte de operatie mia dat timp de revenire pe terenul de joc 2 luni jumate.in urma rmn facut la 3 luni am plecat in germania sa mi curete cicatricea iar cand doctorul a intrat cu artroscopul mia vz chistul si atrebuit sa ma deschida inca 0 data sa ma curete de chist.asta a fost pe 26 noiembrie.am stat imobilizat 1 luna cu ghips pe urma am purtat o oorteza 3 saptamani dupa care am inceput recuperarea.problema mea este ca tendonul meu nu este bine inca am dureri in elfirele de interior se simt si la palpare si este destul de gros fata de celalalt.programul meu de recuperare contine in acest moment doar contractii axcentrincept ca nu pot impinge in varfuri, plus de asta tesuturile sunt toate lipite parca nu ma lasa sa fac strechingul maxim ma tine ceva.nu stiu cat ati inteles cat nu dar vreau sa va intreb daca metoda asta oxigenare hiperbara ar putea sa ma ajute in vreun fel.mentionez ca si cicatricea mi s-a deschis in 2 punctesi imi arata urat imflamata, sau daca stiti alte metode tratamente sau orice altceva ce sa ma ajute va rog frumos sa ma sfatuiti in vreun fel pt ca sint in pericol sa nu mai pot juca fotbal niciodata ceea ce m-ar darama.va multumesc
Buna ziua!
Problema este una delicata si consta in suprasolicitarea tendonului calcanean (arhaic, "achilean") datorata sportului. Se produc micro-rupturi, care cicatrizeaza sub forma unor "chisturi" si fragilizeaza proprietatile biomecanice ale tendonului.
Sunt posibile operatii de inlaturare a acestor chisturi, insa fragilizeaza si mai mult tendonul si provoaca, asa cum deja ati remarcat, probleme cutanate (este motivul principal pentru care eu sunt total impotriva acestor interventii).
Problema D-voastra este, de fapt, una sociala: sportul de performanta. Foarte putini din pacientii cu o astfel de patologie, multi-operati, ajung sa reia nivelul fizic anterior interventiilor. Trebuie sa va ganditi foarte serios la o alternativa socio-profesionala si, de aici incolo, putem discuta solutii medico-chirurgicale de "salvare" a tendonului, insa nimeni in lume nu va va asigura reluarea nivelului competitional.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Problema este una delicata si consta in suprasolicitarea tendonului calcanean (arhaic, "achilean") datorata sportului. Se produc micro-rupturi, care cicatrizeaza sub forma unor "chisturi" si fragilizeaza proprietatile biomecanice ale tendonului.
Sunt posibile operatii de inlaturare a acestor chisturi, insa fragilizeaza si mai mult tendonul si provoaca, asa cum deja ati remarcat, probleme cutanate (este motivul principal pentru care eu sunt total impotriva acestor interventii).
Problema D-voastra este, de fapt, una sociala: sportul de performanta. Foarte putini din pacientii cu o astfel de patologie, multi-operati, ajung sa reia nivelul fizic anterior interventiilor. Trebuie sa va ganditi foarte serios la o alternativa socio-profesionala si, de aici incolo, putem discuta solutii medico-chirurgicale de "salvare" a tendonului, insa nimeni in lume nu va va asigura reluarea nivelului competitional.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
va multumesc.nu mi-ati raspuns daca oxigenoterapia hiperbara m-ar ajuta in vreun fel in problema mea de fibrozare a tesuturilor si de ce credeti ca nu voi mai putea relua activitatea.ma intereseaza cauza exact
.vreau sa va spun ca fac progrese in recuperare dar foarte lent.cat despre alte sfaturi in legatura cu recuperarea, astept parerea dumneavoastra sa mi spuneti exact pasii pe care ar trebui sa-i.problema mea majora e fibrozarea care nu-mi permite sa lucrez cum ar trebui.am auzit de shock waves un aparat care cica ar putea fi folositor in problema mea.as vrea si parerea dumneavoastra.va multumesc
.vreau sa va spun ca fac progrese in recuperare dar foarte lent.cat despre alte sfaturi in legatura cu recuperarea, astept parerea dumneavoastra sa mi spuneti exact pasii pe care ar trebui sa-i.problema mea majora e fibrozarea care nu-mi permite sa lucrez cum ar trebui.am auzit de shock waves un aparat care cica ar putea fi folositor in problema mea.as vrea si parerea dumneavoastra.va multumesc
Buna seara!
Nu am absolut nici o informatie referitoare la aplicatiile oxigenoterapiei hiperbare in complicatiile tendinopatiei calcaneene operate in mode repetat.
Problema D-voastra majora nu este fibrozarea, ci cauza care conduce la aceasta tendinopatie, si anume suprasolicitarea sportiva. Chiar daca veti trece peste episodul actual de necroza tegumentara, aderenta peritendinoasa si retractie, problema fundamentala ramane, si anume tendinopatia calcaneana. Bineinteles ca nici undele de soc (shock waves) si nici o interventie chirurgicala nu vor rezolva problema cauzal.
Exista persoane care nu suporta suprasolicitarea majora din sporturile de performanta, si ale caror tendoane cedeaza progresiv. Aceste persoane isi vor desfasura o activitate cvasinormala, dar in nici un caz sport de performanta.
Din pacate, stiinta moderna nu aduce nimic in aceasta directie, in afara reducerii nivelului suprasolicitarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu am absolut nici o informatie referitoare la aplicatiile oxigenoterapiei hiperbare in complicatiile tendinopatiei calcaneene operate in mode repetat.
Problema D-voastra majora nu este fibrozarea, ci cauza care conduce la aceasta tendinopatie, si anume suprasolicitarea sportiva. Chiar daca veti trece peste episodul actual de necroza tegumentara, aderenta peritendinoasa si retractie, problema fundamentala ramane, si anume tendinopatia calcaneana. Bineinteles ca nici undele de soc (shock waves) si nici o interventie chirurgicala nu vor rezolva problema cauzal.
Exista persoane care nu suporta suprasolicitarea majora din sporturile de performanta, si ale caror tendoane cedeaza progresiv. Aceste persoane isi vor desfasura o activitate cvasinormala, dar in nici un caz sport de performanta.
Din pacate, stiinta moderna nu aduce nimic in aceasta directie, in afara reducerii nivelului suprasolicitarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
D-lui Doc. Marius Uscatu,
Ma numesc Viorel B, 41 ani,
Am fost operat de ruptura tendon Achile in urma cu exact doua luni. Toate "par" sa mearga bine mai putin un centimetru din operatie ce nu vrea sa se inchida. "Lacrimeaza" sa zicem asa cat sa ude pansamentul. Este un lichid transparent clar, ca o picatura de apa. Nu urmez niciun fel de tratament medicamentos. Ce trebuiesa fac?, e normal?,
Cu respect Viorel B.
Ma numesc Viorel B, 41 ani,
Am fost operat de ruptura tendon Achile in urma cu exact doua luni. Toate "par" sa mearga bine mai putin un centimetru din operatie ce nu vrea sa se inchida. "Lacrimeaza" sa zicem asa cat sa ude pansamentul. Este un lichid transparent clar, ca o picatura de apa. Nu urmez niciun fel de tratament medicamentos. Ce trebuiesa fac?, e normal?,
Cu respect Viorel B.
Stimate Domn,
Interventia de sutura a tendonului calcanean (arhaic, tendon "Achile") este reputata ca una cu complicatii tegumentare frecvente si importante, motiv pentru care, de circa 20 de ani, se practica pe cale percutanata sau mini-invaziva, cu incizie de circa 1 cm.
In functie de starea locala, cuantificata prin examen clinic, se poate opta pentru continuarea tratamentului conservator (ingrijiri locale) sau o interventie de chirurgie plastica, pentru acoperirea defectului tegumentar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Interventia de sutura a tendonului calcanean (arhaic, tendon "Achile") este reputata ca una cu complicatii tegumentare frecvente si importante, motiv pentru care, de circa 20 de ani, se practica pe cale percutanata sau mini-invaziva, cu incizie de circa 1 cm.
In functie de starea locala, cuantificata prin examen clinic, se poate opta pentru continuarea tratamentului conservator (ingrijiri locale) sau o interventie de chirurgie plastica, pentru acoperirea defectului tegumentar.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
nico74
Ma numesc Nicoleta O.
Am aceiasi problema ca si Viorel B., am fost operata in urma cu doua luni de sectiune tendon flexor mana dreapta deget 5, si in plus - am facut o luna de fizioterapie dar tot nu-mi pot misca degetul decat ajutat si asa dupa miscare mi se umfla.
Va rog da-ti un sfat.
Va multumesc.
Ma numesc Nicoleta O.
Am aceiasi problema ca si Viorel B., am fost operata in urma cu doua luni de sectiune tendon flexor mana dreapta deget 5, si in plus - am facut o luna de fizioterapie dar tot nu-mi pot misca degetul decat ajutat si asa dupa miscare mi se umfla.
Va rog da-ti un sfat.
Va multumesc.
Buna seara!
Dupa sectiunea tendoanelor mainii fizioterapia practic nu are nici o valoare.
Singura importanta este kineto-terapia, adica gimnastica medicala sustinuta.
Daca nu obtineti rezultate in circa 2-3 saptamani, cu siguranta va fi prea tarziu si veti ramane cu degetul blocat toata viata.
Prin urmare, cautati un kineto-terapeut priceput si lasati fizioterapia pentru alte boli.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Dupa sectiunea tendoanelor mainii fizioterapia practic nu are nici o valoare.
Singura importanta este kineto-terapia, adica gimnastica medicala sustinuta.
Daca nu obtineti rezultate in circa 2-3 saptamani, cu siguranta va fi prea tarziu si veti ramane cu degetul blocat toata viata.
Prin urmare, cautati un kineto-terapeut priceput si lasati fizioterapia pentru alte boli.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
nico74, acuma eu nu ma pronunt asupra tratamentului facut, insa dupa 2 luni nu este totul pierdut, trebuie facut o kinetoterapie intensiva activa pasiva, si daca nu revine atunci trebuie facut a tendolisa a flexorului, insa pentru asta sa cauti cineva care se ocupa cu chirurgia mainii. dupa sutura flexorilor este destul de frecvent ca sa se produca aderente daca nu a fost tratat postoperator in mod corespunzator
Domnule Doctor Marius Uscatu..."Kineto-terapie" si "kineto-terapeut" vedeti dumneavoastra...se scriu legat de fapt :), nu vreau sa fiu ironic dar as vrea un pic de atentie la detalii in ceea ce inseamna recuperare medicala, trebuie sa da-ti dovada de profesionalism!!
Buna seara!
Cred ca glumiti cu mine...si nu sunteti deloc ironic.
Este vorba despre un neologism, care este si un cuvant compus.
Din experienta mea de comunicare am observat ca pacientii inteleg mai bine despre ce este vorba...
In schimb, """"da-ti"" se scrie de fapt legat, si nu cu cratima.
Multumesc pentru grija.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Cred ca glumiti cu mine...si nu sunteti deloc ironic.
Este vorba despre un neologism, care este si un cuvant compus.
Din experienta mea de comunicare am observat ca pacientii inteleg mai bine despre ce este vorba...
In schimb, """"da-ti"" se scrie de fapt legat, si nu cu cratima.
Multumesc pentru grija.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
este ceva acut..cu "da-ti"...este pe fond de oboseala atata tot...in schimb la dumneavoastra este ceva cronic daca sustineti cu tarie acest neologism...nu glumesc...doar ca nu ma asteptat ca un medic sa scrie asa...am mai intalnit eu medic oftalmolog care a zis ca..kinetoterapia presupune masaj...
scrieti legat...pt ca d.p.d.v al comunicarii cu pacientii nu cred ca este o pb...eu pacientilor nu le arat cum se scrie kinetoterapie corect...ESENTIALUL ESTE CUM O APLICI!!!
scrieti legat...pt ca d.p.d.v al comunicarii cu pacientii nu cred ca este o pb...eu pacientilor nu le arat cum se scrie kinetoterapie corect...ESENTIALUL ESTE CUM O APLICI!!!
ACUM SPER CA NU V-AM DERANJAT..ERA O SIMPLA PRECIZARE
MULTA SANATATE SI TOT RESPECTUL PT CEEA CE FACETI!!
MULTA SANATATE SI TOT RESPECTUL PT CEEA CE FACETI!!
am fost operat la unul din tendoanele ahiliene urmare unei rupturi partiale, iar tendonul ahilian de la celalat picior prezinta o usoara jena la apasare laterala (acest simptom era prezent si la cel rupt) si o usoara senzatie de intepatura dupa efort (folosesc cirje, am 1 luna de la operatie); Intrebari 1) exista medicamente care sa poata intari/vindeca tendoanele ahiliene ( posibil afectate de tendinita) ? 2) fizioterapia ulterioara scoaterii ghipsului poate fi intrerupta dupa prima saptamina sau este obligatorie o perioada minimala de fizioterapie zilnica ? 3) fizioterapia se poate face concomitent cu kinetoterapia dupa scoaterea ghipsului sau acest lucru nu este posibil ? Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- ruptura tendonului calcanean (arhaic, "achilean") nu poate fi partiala, ci doar totala sau nu exista
- nu exista vreun medicament util, ci doar unele profund daunatoare: antibiotice, cortizonice, unele antiinflamatoare;
- nu se pune problema fizio-terapiei, ci doar strict cea a kineto-terapiei (gimnastica medicala specifica rupturilor tendonului calcanean). Trebuie efectuata constant dupa imobilizare, in vederea unei bune recuperari;
- ruptura se datoreaza tendinopatiei, adica unei suferinte cronice, provocata in 99% din cazuri de obezitate si de suprasolicitare sportiva. Prin urmare, este imperios necesara normalizarea ponderala (daca e cazul) si oprirea absoluta a sporturilor care solicita tendonul (in mod specific, jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va raspund punctual:
- ruptura tendonului calcanean (arhaic, "achilean") nu poate fi partiala, ci doar totala sau nu exista
- nu exista vreun medicament util, ci doar unele profund daunatoare: antibiotice, cortizonice, unele antiinflamatoare;
- nu se pune problema fizio-terapiei, ci doar strict cea a kineto-terapiei (gimnastica medicala specifica rupturilor tendonului calcanean). Trebuie efectuata constant dupa imobilizare, in vederea unei bune recuperari;
- ruptura se datoreaza tendinopatiei, adica unei suferinte cronice, provocata in 99% din cazuri de obezitate si de suprasolicitare sportiva. Prin urmare, este imperios necesara normalizarea ponderala (daca e cazul) si oprirea absoluta a sporturilor care solicita tendonul (in mod specific, jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
va multumesc. (1)mi s-a rupt un fascicul-capete pozitionate la 2 mm; intreruperea de tesut am vazut-o pe monitorul ecografului. nu a fost ruptura totala. (2) refacere : am inteles; kinetoterapie; problema mea este daca este ok ca voi intrerupe o saptamina dupa...prima saptamina; (3) intr-adevar, eram in plina dieta; este o posibila cauza a tendinopatiei vreun tratament medicamentos ? ( lipanthyl, abandonat de 6 luni; ciprofloxacin acum 1 an;); (4) oprirea absoluta a sporturilor de echipa... va referiti la o perioada anume sau definitiv ?? ; ski este permis ?
Va multumesc pentru amabilitate si rabdare.
Cu deosebita stima.
Va multumesc pentru amabilitate si rabdare.
Cu deosebita stima.
Buna seara!
Va raspund punctual:
1. ruptura este totala, iar in centrele importante din lume echografia este total interzisa in ruptura tendonului, tocmai pentru ca da rezultate fals negative;
2. nu stiu ce inseamna aceasta intrerupere, cum veti merge si ce eforturi veti face. Nu ati precizat aceste detalii.
3. sunt reputate antibioticele si mai ales chinolonele (de tip ciprofloxacin) in tendinopatii si rupturi ale tendonului calcanean.
4. tendinopatia, pe perioada simptomatica, interzice sporturile mentionate: jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale. Ski-ul este totusi permis, dupa o perioada de consolidare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va raspund punctual:
1. ruptura este totala, iar in centrele importante din lume echografia este total interzisa in ruptura tendonului, tocmai pentru ca da rezultate fals negative;
2. nu stiu ce inseamna aceasta intrerupere, cum veti merge si ce eforturi veti face. Nu ati precizat aceste detalii.
3. sunt reputate antibioticele si mai ales chinolonele (de tip ciprofloxacin) in tendinopatii si rupturi ale tendonului calcanean.
4. tendinopatia, pe perioada simptomatica, interzice sporturile mentionate: jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale. Ski-ul este totusi permis, dupa o perioada de consolidare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsurile Dvs. Tendonul era foarte deteriorat; muschiul nu era "retras". Banuiesc ca tendinopatia a "lucrat" si e activa-desi sper ca accidentul sa fi fost provocat doar de lipsa incalzirii si sa nu fiu "beneficiarul" unei probleme cronice..
1) Cum pot sa reabilitez tendoanele ahiliene ?
(ciprofloxacinul l-am luat acum 1 an, nu am depasit 7 zile; lipantil am luat 3 ani-intrerupt in dec 2009; o luna simvastatin acum 1 an; recent hepacontrol 3 luni si apoi ursofalk 3 luni, in paralel cu suplimenti alimentari gen betaquinona, omega 3; anul trecut o jena la tendonele cotului drept au disparut dupa ce am intrerupt tratament xanax -1 tab/zi). Eu am tratat 3 ani o usoara hipertensiune, iar 1/2 an plaje steatozice ficat-retrase in prezent. Nu mai iau nimic -decit anticoaguante; pastrez "tema pentru acasa" de "dat jos" anual 6 kg -timp de 2 ani. Problema mea este : fac sport saptaminal de peste 25 de ani (pina la 25 de ani am practicat intens). Iar concediul include iarna ski, vara inot si sport divers. Ce perspectiva "a la longue" estimati - ce voi putea relua ?
2) Intreruperea de o sapt dupa primele 7 zile de kineto e o sapt in care sa folosesc maximum o cirja sau deloc pe un teren cu nisip, apa sarata, bazin; ar trebui anulat ?
3) cum pot scapa de tendinopatie ?
Va multumesc pentru amabilitate.
Cu deosebita stima.
1) Cum pot sa reabilitez tendoanele ahiliene ?
(ciprofloxacinul l-am luat acum 1 an, nu am depasit 7 zile; lipantil am luat 3 ani-intrerupt in dec 2009; o luna simvastatin acum 1 an; recent hepacontrol 3 luni si apoi ursofalk 3 luni, in paralel cu suplimenti alimentari gen betaquinona, omega 3; anul trecut o jena la tendonele cotului drept au disparut dupa ce am intrerupt tratament xanax -1 tab/zi). Eu am tratat 3 ani o usoara hipertensiune, iar 1/2 an plaje steatozice ficat-retrase in prezent. Nu mai iau nimic -decit anticoaguante; pastrez "tema pentru acasa" de "dat jos" anual 6 kg -timp de 2 ani. Problema mea este : fac sport saptaminal de peste 25 de ani (pina la 25 de ani am practicat intens). Iar concediul include iarna ski, vara inot si sport divers. Ce perspectiva "a la longue" estimati - ce voi putea relua ?
2) Intreruperea de o sapt dupa primele 7 zile de kineto e o sapt in care sa folosesc maximum o cirja sau deloc pe un teren cu nisip, apa sarata, bazin; ar trebui anulat ?
3) cum pot scapa de tendinopatie ?
Va multumesc pentru amabilitate.
Cu deosebita stima.
Buna ziua!
Nu exista o metoda eficace pentru a trata tendinopatia, in afara reducerii semnificative a efortului fizic si a normalizarii greutatii (prin comparatie, eu am 1.84 m si 74 kg si ar mai trebuie sa slabesc vreo 3-4 kg...).
Puteti inota cat doriti, este un sport "soft", care nu afecteaza mult tendonul calcanean, ba chiar ii amelioreaza semnificativ conditia.
Tendinopatia, pe perioada simptomatica, interzice sporturile mentionate: jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale. Ski-ul este totusi permis, dupa o perioada de consolidare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu exista o metoda eficace pentru a trata tendinopatia, in afara reducerii semnificative a efortului fizic si a normalizarii greutatii (prin comparatie, eu am 1.84 m si 74 kg si ar mai trebuie sa slabesc vreo 3-4 kg...).
Puteti inota cat doriti, este un sport "soft", care nu afecteaza mult tendonul calcanean, ba chiar ii amelioreaza semnificativ conditia.
Tendinopatia, pe perioada simptomatica, interzice sporturile mentionate: jogging-ul, tenis-ul, foot-ball-ul si sporturile de echipa sunt catastrofale. Ski-ul este totusi permis, dupa o perioada de consolidare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua,.Ieri mi-a cazut sifonul de doua kg plin pe degetul mare de la piciorul drept Am legat degetul cu o fesa elastica si.am pus spirt si apa rece, apoi toata noaptea pungute cu ghiata.Azi sunt la serviciu si stau tot cu gheata.Spuneti-mi ce se poate intampla.
Buna ziua!
Puteti avea o fractura a halucelui care, netratata corespunzator, va pote crea probleme pentru toata viata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Puteti avea o fractura a halucelui care, netratata corespunzator, va pote crea probleme pentru toata viata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna ziua.
1) am citit in aceasta perioada despre sportivi de performanta, in activitate, care au revenit 100 %...(nu e cazul dar...). Exista clinici in Romania cu asa rezultate ? Homeopatia ar putea rezolva ?
2)Intreruperea de o sapt dupa primele 7 zile de kineto -e vorba de citeva zile la mare. E exclus dupa 7 zile kineto - nu poti calca pe picior -de anulat ?
3) Cam in cit timp e voie/posibil conducere auto ?
Multumesc. Cu deosebita stima.
1) am citit in aceasta perioada despre sportivi de performanta, in activitate, care au revenit 100 %...(nu e cazul dar...). Exista clinici in Romania cu asa rezultate ? Homeopatia ar putea rezolva ?
2)Intreruperea de o sapt dupa primele 7 zile de kineto -e vorba de citeva zile la mare. E exclus dupa 7 zile kineto - nu poti calca pe picior -de anulat ?
3) Cam in cit timp e voie/posibil conducere auto ?
Multumesc. Cu deosebita stima.
Buna ziua!
Imi este absolut imposibil sa va raspund, fara sa cunosc in detaliu situatia preoperatorie, cea intra-operatorie si mai ales modalitatea de cicatrizare-consolidare-recuperare.
In aceeasi ordine de idei, imi este greu sa inteleg de ce cautati astfel de raspunsuri punctuale de la cineva care nu cunoaste situatia, in loc sa le aflati de la chirurgul care v-a operat, si care cunoaste in detaliu situatia D-voastra...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Imi este absolut imposibil sa va raspund, fara sa cunosc in detaliu situatia preoperatorie, cea intra-operatorie si mai ales modalitatea de cicatrizare-consolidare-recuperare.
In aceeasi ordine de idei, imi este greu sa inteleg de ce cautati astfel de raspunsuri punctuale de la cineva care nu cunoaste situatia, in loc sa le aflati de la chirurgul care v-a operat, si care cunoaste in detaliu situatia D-voastra...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Este ok. Legatura cu medicul curant este strinsa. Eu doar incerc sa ma documentez suplimentar pentru masuri individuale pe termen scurt si a la longue;scop: revenire optima cit mai rapida si mai ales evitarea vreunei recidive (stiu si inteleg va dura si ca trebuie respectata strict o anume conduita kineto). Va multumesc mult pentru raspunsuri si amabilitate.
Cu deosebita stima.
Cu deosebita stima.
V-as ruga frumos daca mi-ati putea spune mai pe intelesul meu.ce inseamna" o fractura a haluceului netratata corespunzator".eventual ce trebuie sa fac.Multumesc anticipat!
Este foarte simplu: un consult clinic specializat, eventual urmat si de o radiografie specifica acestei regiuni.
Tratamentul este foarte polimorf, in functie de diagnostic, mergand de la imobilizare gipsata si pana la tratament functional.
Daca neglijati aceste etape, putem vorbi despre o "fractura neglijata".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Tratamentul este foarte polimorf, in functie de diagnostic, mergand de la imobilizare gipsata si pana la tratament functional.
Daca neglijati aceste etape, putem vorbi despre o "fractura neglijata".
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
buna ziua. masajul de "drenare limfatica" este permis imediat post-operator la tendon ahilian ? considerati ca este util ? dar in cazul tendinopatiei ahiliene si prevenirea unei rupturi ? va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ruptura tendon achile - cat dureaza tratamentul?
- 9Accident rutier-politraumatism.urgent sfaturi
- 32ruptura de tendon achilian veche
- 20Ruptura de tendon achilian
- 298Recuperare postoperatorie ruptura tendon achilian
- 24Ruptura de tendon distal al bicepsului ?
- 1ruptura tendon achilian
- 5ruptura de tendon ahilian
- 3ruptura tendonului lui archile de 2 luni netratat
- 5Ruptura tendon achilean
- 1Calcificari la tendonul achilean bilateral
- 7Ruptura tendon Ahilean picior stang. Tratament - recuperare
- 82Domnlui Dr. Marius Uscatu
- 3Tendon ahilian
- 0Ruptura partiala tendon achilian
- 5Interpretare rmn si indrumare catre vindecare
- 1Ruptura tendon Ahille
Mai multe informații despre: ruptura tendonului achilian