oeratie ruptura tendon ajutor
Buna ziua , am facut operatie de rupture tendon in urma cu 8 saptamini. Am stat tot acest tmp cu gips si la pat, fara sa am voie sa pun piciorul in pamint. Acum mai trebuie sa stau 2 saptamini tot la pat, fara recuperare si dupa aceea sa incep sa fac cite 2 - 3 pasi tot cu cadrul de care m- am folosit si pina acum. Medicul a spus ca nu am nevoie deloc de kineto sau altceva. CHIAR am sa pot merge dupa 10 saptamini de stat in pat ??.Am citit pe forum ca se indica mobilizare mult mai repede ? L-am intrebat mereu de gheata si a spus ca nu am nevoie . Specific ca sunt suprponderala.
3 comentarii
Buna ziua!
La ce tendon va referiti?
Ce tip anatomo-patologic de ruptura a existat, care a fost mecanismul de producere?
Ce tip de interventie chirurgicala s-a practicat?
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg: greutatea/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
La ce tendon va referiti?
Ce tip anatomo-patologic de ruptura a existat, care a fost mecanismul de producere?
Ce tip de interventie chirurgicala s-a practicat?
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg: greutatea/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Ma scuzati. A fost vb despre tendonul ahilian, o rupture totala, mi s-a facut rau pe strda si am cazut, dar mai patisem acelasi incident si cu 6 luni in urma si aveam dureri in calcai, nu puteam folosii bine talpa piciorului o tirsiam oarecum. Am 1an si 5 luni de la opertie de tiroidectomie totala si am avut si carcinom papilar si tot ce decurge dupa un asa diagnostic. Nu am iesirea din spital linga mine de aceea va spun cu cuvintele mele :a fost cusut tendonul lui Ahile cap la cap. De1 an sunt pensionata medical, am 49 ani, 162 cm, 120 kg. Nu fac sport. Va multumesc.
Situatia este deosebit de delicata din cauza celor 70 kg in exces.
Orice pas poate duce la re-ruptura tendonului.
Cred ca doar chirurgul care v-a operat poate gestiona perioada de recuperare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Orice pas poate duce la re-ruptura tendonului.
Cred ca doar chirurgul care v-a operat poate gestiona perioada de recuperare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6ruptura tendon achile - cat dureaza tratamentul?
- 148operatie de ruptura de tendon
- 32ruptura de tendon achilian veche
- 24Ruptura de tendon distal al bicepsului ?
- 6ruptura tendon muschi supraspinos
- 5ruptura de tendon ahilian
- 10Sport de performanta... accidentari, tendon rupt, probleme la genunchi
- 8recuperare dupa rupere a tendonului lui ahile
- 3leziune tendon achilian
- 5ruptura tendon achile
- 7Ruptura tendon Ahilean picior stang. Tratament - recuperare
- 82Domnlui Dr. Marius Uscatu
- 0Ruptura partiala tendon achilian
- 2Ruptura totala tendon achilian
- 6Ruptura de tendonul lui Ahile
- 2La cât timp de la operație ruptura tendon ahilian stâng pot conduce masina? Ms
- 1Ruptura tendon Ahille
Mai multe informații despre: ruptura tendonului achilian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: