ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Ruptura de tendonul lui Ahile

10-06-2021
Sain
Nu este medic/terapeut
Sain
Ajutați-mă! Pe 30 aprilie am suferit o ruptura totala la tendonul lui Ahile 17 mm. Am fost la doctor și am început tratament conservator cu repaus și atela gipsata. Astăzi am fost la ecografie și mi-a ieșit ruptura 15 mm. Este bun tratamentul?ar trebui sa ma operez? Ce înseamnă 15 mm distanta între capetele rupte ale tendonului sau cât este rupt din lățimea acestuia? Mulțumesc anticipat
6 comentarii
0
10-06-2021, ora 22:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Echografia este extrem de putin fiabila si nu se utilizeaza pentru cuantificarea situatiei (ofera rezultate mai favorabile decat realitatea leziunii)
La ora actuala, in tarile civilizate, se opereaza peste 95% dintre rupturile tendonului calcanean (arhaic, "achilean").
Tratamentul non-chirurgical conduce la un risc crescut de re-ruptura.
Desigur ca exista contra-indicatii pentru interventia chirurgicala (obezitate, diabet, arteriopatie obliteranta etc).
Situatia trebuie analizata in functie de datele personale si de localizarea leziunii (regiune corporeala sau insertie calcaneana).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-06-2021, ora 01:30
Sain
Nu este medic/terapeut
Sain
Va mulțumesc domnule doctor pentru răspuns. Eu am o problema referitoare la intervenția chirurgicala (fobie de ace, adică atunci când îmi fac analize de sânge îmi pierd cunostiinta, îmi vine rău) și ma interesa dacă se poate și asa. Din ce am citit pe net, perioada de recuperare este cam aceeași.
0
11-06-2021, ora 05:40
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
La ora actuala, in tarile civilizate, se opereaza peste 95% dintre rupturile tendonului calcanean (arhaic, "achilean").
Tratamentul non-chirurgical conduce la un risc crescut de re-ruptura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-07-2021, ora 19:46
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Tin sa precizez ca varianta tratamentului conservator poate sa obtina rezultate similare cu operatia daca este folosita varianta tratamentului functional. Pentru aceasta este nevoie de o orteza speciala care permite cat mai precoce mersul, favorizand astfel procesul de mecanotransductie si implicit se obtine o vindecare de calitate superioara
0
20-02-2023, ora 00:53
TIB
Nu este medic/terapeut
TIB
Bună ziua, în urma unei ecografii de părți moi am fost diagnosticata cu tendinoza achileana la unul dintre picioare. Am făcut fizioterapie, infiltratii PRP, am stat cât mai mult în pat, dar degeaba. Problema persista de un an de zile. Se mai poate face ceva? Mulțumesc.
0
20-02-2023, ora 11:34
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Tratamentul tendinopatiei calcaneene exclude total fizioterapia sau infiltratiile.
Trebuie tratate exclusiv cauzele (agresiunea tendonului).
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele capitale: varsta, greutate/inaltime, eforturi practicate in ultimii ani (stat in picioare, mers pe jos, sporturi etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: