Operatie de hernie ombilicala.

05-06-2022
Alina.Alina.
Nu este medic/terapeut
Alina.Alina.
Buna seara! In urma cu 25 de zile am fost operata de hernie ombilicala, operatie clasica și întărită cu plasă. Totul a decurs bine, atât operația cat și recuperarea. Nu am avut dureri mari după operație, pot spune chear deloc, la 10 zile mi a scos firele și se vindeca frumos operația. Ce mă neliniștește este faptul că este tot tare zona din jurul buricului și în anumite momente am impresia că este la fel ca înainte de operație, nu am cărat greutăți, am avut activități ușoare prin casă, aspirat, șters praful, gătit, băgat la mașină de spălat, etc. Am purtat și brâu dar nu tot timpul. Aș vrea să știu dacă este normal sa fie așa sau este posibil sa se fi desprins, rupt plasa? Vă mulțumesc!!!
5 comentarii
0
06-06-2022, ora 16:48
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Cel mai probabil, ceea ce simtiti 'tare' in acea zona, este cicatricea postoperatorie, care e un lucru normal. Cu timpul, va deveni mai supla.
0
06-06-2022, ora 19:29
Alina.Alina.
Nu este medic/terapeut
Alina.Alina.
Vă mulțumesc pentru răspunsul promt! M am mai liniștit
0
01-03-2024, ora 13:15
Mariana Gabriela
Nu este medic/terapeut
Mariana Gabriela
Bună ziua, sunt operată de hernie ombilicala cu plasă de 3 săptămâni și am început să merg un pic mai mult de vreo 5 zile, doar că după vreo 10-15 minute de mers, începe să mă doară și să mă țină in partea dreaptă lângă una dintre găurile care le au făcut și simt și ceva ca un zvâc și trebuie să mă întind că altfel nu mi trece.Ma doare și în partea stângă lângă altă gaură, dar mai puțin.Nu pot nici să tușesc sau să strănut, doare rău tot în partea dreaptă mai mult Este normal?
0
01-03-2024, ora 15:48
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Sunteti precoce postoperator.
Sigur ca pot fi astfel de dureri temporare, mai ales la tuse sau stranut. Este recomandat sa purtati o perioada centura abdominala de contentie. Si sa evitati eforturile fizice mari.
0
03-03-2024, ora 12:28
Mariana Gabriela
Nu este medic/terapeut
Mariana Gabriela
Am înțeles, vă mulțumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: