Operatie de amigdale... la cine???

240 comentarii 1 2 34 ..... 7 8 Înainte ›
0
03-05-2009, ora 22:11
liana22
Nu este medic/terapeut
liana22
Buna,

am fost diagnosticata cu amigdalita cronica si cazeum. mi-am facut analizele Hemoleucograma+VSH+ASLO secretia faringiana si nazala, si mi-au iesit bune (fibrinogenul putin marit 478, dar in rest in limitele normale) si am primit drept tratament moldamin timp de 5 saptamani, dupa care sa revin pt un nou consult si in cazul in care nu mi-a trecut sa fiu operata. este posibil sa-mi treaza amigdalita cronica si cazeumul dupa aceste injectii, avand in vedere ca nu sunt provocate de ceva bacterie sau virus?
0
03-05-2009, ora 22:13
liana22
Nu este medic/terapeut
liana22
Buna,

am fost diagnosticata cu amigdalita cronica si cazeum. mi-am facut analizele Hemoleucograma+VSH+ASLO secretia faringiana si nazala, si mi-au iesit bune (fibrinogenul putin marit 478, dar in rest in limitele normale) si am primit drept tratament moldamin timp de 5 saptamani, dupa care sa revin pt un nou consult si in cazul in care nu mi-a trecut sa fiu operata. este posibil sa-mi treaza amigdalita cronica si cazeumul dupa aceste injectii, avand in vedere ca nu sunt provocate de ceva bacterie sau virus?
0
04-05-2009, ora 21:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
depinde ce marime au amigdalele.. si ce tratament local faci !
0
04-05-2009, ora 22:21
liana22
Nu este medic/terapeut
liana22
amigdalele sunt imense, aproape pana la omulet, in general nu ma dor insa ma deranjeaza atunci cand inghit si sunt pline si de pungulite rotunde de puroi pe langa acelea de cazeu. nu am primit altceva in afara de moldamin.
0
05-05-2009, ora 06:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Sfatul meu.. este cat mai repede sa mergi sa le scoti !
N.o sa te lase sa iti traiesti viata normal..
vesnic regim si tratamente.. si mare risc de complicatii ( reumatizm, cardiace, renale.. si pierderi de sarcina!)
0
05-05-2009, ora 10:12
liana22
Nu este medic/terapeut
liana22
va multumesc pt sfat. acceasi intentie am avut-o si eu atunci cand m-am dus la doctor insa am zis sa nu-i dau eu dansului indicatii. din pacate pt mine a trecut perioada in care eram disponibila sa le scot. sper ca se mai poate face interventia si in iulie.
0
05-05-2009, ora 11:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
se poate oricand...
sa treaca 3 saptamani de la ultima raceala si sa nu fii la ciclu!
0
30-05-2009, ora 14:13
alinalungoci
Nu este medic/terapeut
alinalungoci
buna ziua,
fetita mea are 3 ani si 4 luni si avem mereu probleme cu amigdalele, cam la 2-3 saptamani ba i se inrosesc, ba apar puncte albe pe ele. este cu amigdalita cronica diagnosticata de 8 luni si de atunci nu se mai opresc problemele. nu stiu daca este bine sa le scoatem fiind atat de mica. dumneavoastra ce ne sfatuiti? s-ar traumatiza? ne-am saturat si de injectii si de antibiotice sub forma de siropuri.
multumesc!
0
31-05-2009, ora 20:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu va recomand sa le scoateti la aceasta varsta!
Luati un Sprei IRS 19.. imunostimulator.
tineti un regim alimentar strict.. fara bauturi acidulate, fructe acre( grefe, portocale, mere verzi.s.a)
bauturi numai calde, ceai lapte.
tantum verde sprei.. in fiecare seara 2 pufuri pe amigdale.la culcare
0
03-06-2009, ora 21:04
alinalungoci
Nu este medic/terapeut
alinalungoci
multumesc pentru promptitudine! iata ca problemele noastre continua, deoarece luni ne-am internat in spital cu pneumonie, inflamarea mucoasei bucale si i s-a mai gasit in proba luata de pe amigdale si E Coli. acum mai mult decat niciodata am vrea sa scapam de amigdale, caci noi dam vina numai si numai pe ele. fetita este intr-adevar mica, insa incep sa ma intreb in ce directie inclina balanta riscuri-beneficii? de ce nu e bine la aceasta varsta, tinand cont si de faptul ca si copilul se chinuie foarte tare, acum suntem pe injectabil si s-a cam saturat si ea si ce e mai rau e ca nu mai vrea sa coopereze, caci ii tot spun ca se va face bine si ea continua sa se imbolnaveasca. de ce asa de des, de unde le ia pe toate?...
multumesc inca o data pentru ajutor!
0
03-06-2009, ora 23:35
florina212
Nu este medic/terapeut
florina212
Buna.
Baietelul meu de 3 ani si 3 luni face de vreo 3-4 ori pe an "puroi pe amigdale".
Niciodata medicul ped care il controleaza nu mi-a spus ca ar avea amigdalele foarte marite, ci doar usor inflamate.
Daca puroiul se face de la un virus sau o infectie cu streptococ, intrebarea mea este: are voie sa consume lichide reci sau chiar inghetata in perioada de tratament cu antobiotice?
Multumesc.
0
04-06-2009, ora 11:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu.. nu are voie lichide reci.. si bauturi acidulate.. NICIODATA.. nu numai pe timpul tratamentului.
asa o sa evitati acutizarile si amigdalitele cu puroi!
0
11-06-2009, ora 22:11
iancu dan
Nu este medic/terapeut
iancu dan
am 22 de ani si de vreo 4 luni am probleme cu amigdalitele.prima oara am facut febra am vomat, dar am luat antibiotice si mia trecut...dar dupa o saptamana ma luat iar si tot asa am tinut.o vreo 3 luni...tratamentul doar prima oara l.am luat corect dupa aceea luam doar antibiotice pana ma simtema bn si apoi renuntam adik max 2 zile...apoi am fct 4 zile penicilina...si tot simteam o durere in gat, suportabila dar deranjanta...dupa 3 zile mam internat si am fct si acolo 4 zile de penicilina apoi 5 de gentamicina si in toata perioada asta am fct si ketonal.p 5 iunie mam externat si parca tot nu ma simt bn ink mai simt kateodata anumite dureri..doctorul mia zs knd mam internat k trebuie sa ma operez dar dupa 4 zile mia zs k numai e nevoie k staphilococul poate fi tratat...nu stiu ce sa mai cred pt k eu tot am anumite durer..se vindeca mai greu sau nu scap neoperat???nu mi.e frik de operatie vreau doar sa ma simt bn..in perioada internarii mam operat de deviatie de sept si au trecut 8 zile de la operatie si am nasu infunadt si nu pot sa suflu nasu(11-06-2009)maine 12.06.2009 ma dwc l control am inteles k trebuie sa imi curete nasul medicul...daca ma puteti lamuri si pe mine ce se intampla cu amigdalitele va multumesc anticipat...sper sa primesc raspunsul dv p adresa de mail..MULTUMESC ink odata
0
12-06-2009, ora 09:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pana nu vad cum se prezinta amigdalele.. nu pot sa stiu ce ai acolo si nu pot sa.ti dau un sfat concret!
0
12-06-2009, ora 11:46
Anca Nicoleta
Nu este medic/terapeut
Anca Nicoleta
buna ziua...am si eu probleme cu amigdalele.dar as vrea doar sa stiu defapt ce rol au ele...de ce sunt acolo?si daca le indepartam chirurgical ce efecte negative ar putea avea asta pe viitor?
va multumesc
0
12-06-2009, ora 11:56
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cu siguranta pe google. gasesti referate si lucrari.. de citit.. ore intregi !!!
0
12-06-2009, ora 13:06
Anca Nicoleta
Nu este medic/terapeut
Anca Nicoleta
da...un raspuns excelent :)...dar totusi am dat o cautare doar pt ca am vazut ca se recomanda foarte mult scoaterea lor...si mi-am dat seama ca si cu ele e rau dar si fara ele e rau.o sa pun aici un copy paste din primul articol pe care l-am intalnit pe google(este scris de un doctor deci nu am dat copy paste la orice): "Indicatia noastra este aceea de a nu scoate amigdalele, decat daca este absolut necesar. Multi pacienti care si le-au scos au facut faringita si aveau usturimi cumplite in gat. Va dati seama ca dupa extractie locul ramane gol si gatul se largeste. Alti bolnavi dezvolta o sensibilitate la consumul de bauturi reci, condimente, schimbari bruste de temperatura. Asta variaza de la organism la organism. Am avut bolnavi care au venit la spital pentru ca nu mai suportau usturimea in gat, dupa ce le-au fost scoase amigdalele" iar cat despre rolul lor..."Amigdalele contribuie la apararea organismului fata de microbi formand globule albe, producand anticorpi si jucand rol de bariera la intrarea cailor respiratorii superioare".
0
12-06-2009, ora 13:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. intradevar.. au un rol foarte important in organism.
si se scot numai atunci.. cand functia este decompensata.. si cand riscul de a face coplicatii pastrandule.. este mai mare decat beneficiul de a le pastra!!!
0
16-06-2009, ora 20:26
liana22
Nu este medic/terapeut
liana22
buna,
am revenit cu o descriere a amigdalectomiei. Azi dimineata am fost operata si acum sunt acasa. Operatia in sine nu a fost dureroasa dar am avut senzatia de voma ( la fel ca atunci cand se ia secretie din gat) ; partea mai neplacuta a fost dupa ce efectul anesteziei a disparut si nu am putut inghiti nimic, insa dupa cateva algocalmine intramuscular am reusit sa beau putin ceai. Ma bucur ca m-am operat ; m-am uitat la amigdale dupa ce le-a scos si asa urate si zdrentuite erau incat sunt convinsa ca nu ar mai fi avut nici un rol protector avand in vedere cum aratau. Sper ca am putut fi de ajutor pentru cei care sunt inca indecisi.
0
30-06-2009, ora 20:59
Liliana_Dragomir
Nu este medic/terapeut
Liliana_Dragomir
buna am un baietel de 8 ani si dupa mai multe exudate faringial si nazal ia iesit stafilococ auriu.Am facut tratament cu augumentin si gentamicina atat el cat si restul familiei.la o saptamina dupa terminarea tratamentului mi-a racit iar, iam facut acelasi tratament si se simte bine.As vrea sa stiu daca va scapa de acest stafilococ pentru ca iam facut iarasi exudat si rezultatul este negativ desi amigdala era inflamata.Specific ca amigdalele sunt mici si la locul lor doar cand are puroi sunt un pic marite in volum. ce ma sfatuiti sa fac va multumesc pentru tot
0
30-06-2009, ora 21:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
copilul trebue sa evite bauturile reci si acidulate. sa.l invatati sa faca Gargara dupa masa IRS 19.. Un sprei imunostimulator.. conform schemei din prospect
0
17-07-2009, ora 11:46
horea01
Nu este medic/terapeut
horea01
buna ziua domnule doctor dupa scoaterea amigdalelor este recomandat tort cu inghetata?
0
19-08-2009, ora 09:34
firkiry
Nu este medic/terapeut
firkiry
Buna ziua!
Ma numesc Florentina, sunt din Constanta si as fi curioasa cum pot afla si eu tariful unei operatii de extirpare a amigdalelor practicat de Dr. Mocanul, ca am vazut ca il mentionati mai sus, ca fiind cunostinta. Am intrat pe site-ul sau dar nu are si costurile afisate.
As vrea sa stiu un pret estimativ macar.
Va multumesc!
0
03-09-2009, ora 19:18
Adrianstanciu
Nu este medic/terapeut
Adrianstanciu
Buna ziua, doctor Valeriu!
Ma racesc foarte des, cam de 4 ori m-am racit vara asta, aceleasi sintome.
Am amigdalele hipertrofiate, cripte mari cilindrice, pline de cazeum.
Am urmat un tratament cu moldamin si bioparox si inca un antibiotic, insa nu prea isi fac efectul.
Momentan nu ma doare gatul, dar am o stare subfebrila de oboseala.
Medicul ORL a recomandat scoaterea lor dupa o vreme de la trecerea infectiei
Cand ma imbolnavesc prezint febra, dureri in gat (acute!), dureri la nivelul coloanei, dureri musculare...
Rezulatele tuturoror analizelor sunt negative, dar am inteles ca asta nu inseamna ca nu as avea streptococ sau si mai rau pneumococ deoarece exudatul faringian se face superficial.
Imi puteti recomanda o alta metoda decat scoaterea amigdalelor (din ceea ce ati scris mai sus am inteles ca criolizis e pentru amigdale mici, dar ale mele sunt hipertrofiate)?
Nu doresc in niciun caz sa le scot, pentru faptul ca e un minus imens in sistemul imunitar, imi modifica vocea si nu vreau sa ma inflamez.

Multumesc mult,
toate cele bune.
0
04-09-2009, ora 07:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in cazul tau.. ar fi indicat sa le scoti in totalitate.
varianta 2 este o tonzilotomie partiala.. care se poate face in conditii de ambulator.. cu Radiofrecventa
0
06-09-2009, ora 01:23
Adrianstanciu
Nu este medic/terapeut
Adrianstanciu
E vreun motiv pentru care nu as putea manca dulce?
0
18-09-2009, ora 11:18
monika23
Nu este medic/terapeut
monika23
Eu am facut operatie acum 5 zile la Spitalul Coltea la doctorul conferentiar Dr. Ioan Anghel si pot spune ca la inceput 2 zile ma durut foarte rau dar apoi a mai trecut durerea.Trebuie sa tin regim timp de 3 saptamani si am slabit 4 kg :( dar abia astept sa treaca durerea si sa mananc ce vreau.Acum am scapat de durere de oase, de aslo marit etc datorita acestei operatii.Va sfatuiesc daca aveti amigdalele cu puroi sa va duceti la doctoul Anghel si nu veti mai avea probleme.Am avut o operatie foarte usoara.Astazi trebuie sa ma duc la control sa vedem ce mai spune sa fac.Monica din Alexandria
0
20-09-2009, ora 00:23
Brook
Nu este medic/terapeut
Brook
Am o problema: pe amigdale mi se formeaza niste depuneri solide de culoare alb-galbuie, care se desprind la un moment dat si le expectorez. Problema este ca le simt in gat si pe langa asta, miros foarte urat. Cred ca e vorba de amigdale cu cazeum (in copilarie faceam foarte des amigdalite si acum am ramas cu o sensibilitate a amigdalelor, sa nu mai vorbesc de faptul ca sunt mereu inflamate). Ce ma sfatuiti sa fac? Am inteles ca exista o interventie numita "criptolizis" sau "tonsilotomie" (nu stiu daca inseamna acelasi lucru). Credeti ca asta este solutia in cazul meu? Si daca da, la ce medic ma sfatuiti sa merg in Bucuresti pentru interventia respectiva?
Va multumesc!
0
25-09-2009, ora 02:12
marin_marin
Nu este medic/terapeut
marin_marin
Buna ziua,

Stimate domn dr. fvaleriu, va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am 26 de ani, din copilarie am avut infectii repetate cu amiglale criptate.
Initial marindu-se in volum dar apoi parca schimbandu-si forma culmea scazand in dimensiune devenind mai ovale si cu cripte mai mari.totul dupa 20 de ani de infectii repetate.s-au transformat.

Cel mai dubios e ca au aparut pe pielita lojei in care stau si in fundul gatului sub piele mici umflaturi albe mai mici ca un sambure de mar, de forma ovala oarecum ciorchine. Nu sunt mult iesite in relief.
Cea mai buna descriere ar fi ca iritare de urzica.zona din fund a gatului nu mai este simetrica si foarte vascularizata...unflata in partea stanga.

Omuletul este foarte inflamat si cu o consistenta oarecum lichida...

NU LE MAI SUPORT.plus ca vin intr-o combinatie deosebita cu DEVIATIE DE SEPT + RINITA + ASTM ALERGIC.va dati seama cum respir.cred ca si organismul s-a adaptat si nu mai finctioneaza pe baza de oxigen : ) (polipi i-am scos de 3 ori si acum nu mai am probleme cu ei).

O alta intrebare ar fi daca pot sa fac operatia de deviatie de sept cu amigdale si corectarea omuletului din cauza caruia cred ca sforai deoarece polipi nu mai am.
Toate aceste interventii in aceelasi timp sub anestezie totala.

Deoarece ultima operatie de polipi in copilarie a fost facuta fara anestezie si doar cu o pastiluta de incurajare.am fost torturat si maltratat psihologic.tortura curata...cred ca la auschwitz erau mai umani.am o fobie totala fata de ORL.si asa am ajuns la 26 ani practic neglijand aceste afectiuni.cred ca am sa fac infarct in sala de operatii daca mai vad vre-o ustensila.sper cu anestezie totala sa reusesc sa fac aceste interventii.
Va intreb pe dv. pt ca intr-un cabinet ORL intru mai greu...

Va multumesc anticipat,
Cu stima,
Marin-Iasi.
0
28-09-2009, ora 12:14
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
teoretic.. se poate face si in acelas timp aceste interventii.
trebue numai sa gasesti medicul si anestezistul.. care isi asuma un asemenea risc.
logic este sa faci amigdalele si omuletul initial..
si dupa sa faci deviatiea de sept( DACA VA MAI FI CAZUL) DUPA CUIM POVESTESTI DESPRE POLIPI SI CA NU MAI AI PROBLEME CU NASUL, , CRED CA SEPTUL NU E CHiAR ASA DE GRAV DEVIAT.)
Adaugă un comentariu / răspuns
240 comentarii 1 2 34 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: