oboseala psihica
Buna ziua.. Inainte de a merge personal la un medic psiholog, as dori sa intreb si aici, poate mai este cineva in aceeasi stare..
Sunt in clasa a 10-a si de cateva luni, am probleme cu concentrarea atentiei asupra unuia sau a mai multor puncte fixe.. Cum sa va zic eu, sunt obosi psihic, am gandurile amestecate toate.. de la aceasta chestie am ajuns sa nu mai fiu sigur pe mine si sa-mi fie frica sa imi afirm o parere intre prieteni sau sa vorbesc cu ei, pur si simplu incep sa povestesc ceva si ma opresc foarte rapid pentru ca nu stiu sa imi fac "un plan" in cap.. ma opresc si nu stiu ce sa mai zic.. am fost la psihologul scolii si a ajuns la concluzia ca aceasta problema a aparut pe urma unui obicei format de mine de a ma culca seara tarziu [1-2].. nu am incredere in ea.. sunt multi oameni care se culca tarziu si ziua sunt foarte activi...
Pe langa oboseala psihica pe care o prezint, este si o stare de lene, chef de a nu face nimic.. de a sta intr-un loc si a ma gandi la diverse lucruri..
Ajung sa ma gandesc ca imi pierd prietenii deoarece devin retras.. iar dimpotriva eu vreau sa particip la diferite activitati, dar nu am chef.
Sunt in clasa a 10-a si de cateva luni, am probleme cu concentrarea atentiei asupra unuia sau a mai multor puncte fixe.. Cum sa va zic eu, sunt obosi psihic, am gandurile amestecate toate.. de la aceasta chestie am ajuns sa nu mai fiu sigur pe mine si sa-mi fie frica sa imi afirm o parere intre prieteni sau sa vorbesc cu ei, pur si simplu incep sa povestesc ceva si ma opresc foarte rapid pentru ca nu stiu sa imi fac "un plan" in cap.. ma opresc si nu stiu ce sa mai zic.. am fost la psihologul scolii si a ajuns la concluzia ca aceasta problema a aparut pe urma unui obicei format de mine de a ma culca seara tarziu [1-2].. nu am incredere in ea.. sunt multi oameni care se culca tarziu si ziua sunt foarte activi...
Pe langa oboseala psihica pe care o prezint, este si o stare de lene, chef de a nu face nimic.. de a sta intr-un loc si a ma gandi la diverse lucruri..
Ajung sa ma gandesc ca imi pierd prietenii deoarece devin retras.. iar dimpotriva eu vreau sa particip la diferite activitati, dar nu am chef.
9 comentarii
Fa-ti si un consult la endocrinolog. Intreaba ce analize sa-ti faci (nu stiu daca TSH, T3, T4 sunt de ajuns), sunt cazuri in care unele dereglari dau stari de care spui, mai ales ca esti adolescent. Asa afli repede daca e ceva si poti scoate de pe lista cauzelor.
Sanatate!
Sanatate!
Multumesc pentru acest raspuns rapid..
Da, am sa merg sa fac analize.. nu stiu daca are vreo importanta, dar acum cateva luni am stat in spitalul de boli infectioase pentru ca mi-au gasit giardia si inca un fel [ascardia sau ceva de genul asta].. am luat tratament o luna si ceva, apoi am facut analize si nu mi-au mai gasit.. dar eu nu cred ca au disparut asa rapid..
in spital mi-a zis doctorul ca mi-au afectat ficatul, rinichii si vezica urinara.. are vreo legatura ?
Da, am sa merg sa fac analize.. nu stiu daca are vreo importanta, dar acum cateva luni am stat in spitalul de boli infectioase pentru ca mi-au gasit giardia si inca un fel [ascardia sau ceva de genul asta].. am luat tratament o luna si ceva, apoi am facut analize si nu mi-au mai gasit.. dar eu nu cred ca au disparut asa rapid..
in spital mi-a zis doctorul ca mi-au afectat ficatul, rinichii si vezica urinara.. are vreo legatura ?
Orice poate avea legatura, cu atat mai mult parazitii de orice fel. Continua sa-ti faci analize si nu te lasa in starea asta, pe termen lung te poate afecta si pare ca esti un tanar care stie pe ce lume e, ca sa zic asa, , , ,
Revino daca mai ai dubii, poate te putem ajuta careva.
Revino daca mai ai dubii, poate te putem ajuta careva.
Apreciez mult ca ma ajuti..multumesc inca o data..
Am sa fac niste analize in zilele urmatoare, o sa revin cu rezultatele
Am sa fac niste analize in zilele urmatoare, o sa revin cu rezultatele
Buna ziua,
pt. un control endocrin,
mergi, fa si du analizele:
- TSH
- FT3
- FT4
-anticorpi
si probabil iti va face si un EKO tiroidian.
...si GATA ai scapat..
Parere:
-..TOT de la parazitii intestinali ti se "trage"...problema..
Eu am trecut vara trecuta prin asta si...crede-ma.
mi-am revenit, fiind mai in varsta...DAR, la inceput.aceleasi simptome..
Curaj si rabdare si mai ales INCREDERE in tine...SE POATE si vei fii OK.
Sanatate si O zi buna.
pt. un control endocrin,
mergi, fa si du analizele:
- TSH
- FT3
- FT4
-anticorpi
si probabil iti va face si un EKO tiroidian.
...si GATA ai scapat..
Parere:
-..TOT de la parazitii intestinali ti se "trage"...problema..
Eu am trecut vara trecuta prin asta si...crede-ma.
mi-am revenit, fiind mai in varsta...DAR, la inceput.aceleasi simptome..
Curaj si rabdare si mai ales INCREDERE in tine...SE POATE si vei fii OK.
Sanatate si O zi buna.
Multumesc, asa am sa fac.. dar am o intrebare.. problema se trage din simpla existenta a parazitilor in corpul meu ? sau e vreun organ dereglat de pe urma lor ? uitesem sa mentionez..
Am zile cand mi se infierbanta capul, dar nu am febra, cum ar fi ca se incalzeste pe dinauntru, ma moleseste si incepe sa ma doara in zona lombara la spate.. acolo unde sunt rinichii..
Am zile cand mi se infierbanta capul, dar nu am febra, cum ar fi ca se incalzeste pe dinauntru, ma moleseste si incepe sa ma doara in zona lombara la spate.. acolo unde sunt rinichii..
Presupun ca daca medicii ti-au spus ca parazitii/medicatia ptr paraziti ti-au afectat rinichii sau alte organe ti-au si dat ceva tratament, nu? Este posibil sa fi disparut parazitii asa cum ti s-a spus, dar poti sa reiei analiza ptr depistarea lor, se mai face la un timp dupa, pentru siguranta.
Ti-am zis de analize endocrinologice ptr ca pot da starea de care spui, dar nu musai.Descrie exact endocrinologului starile tale.
Poti face si ecografie abdomen superior si inferior sa vezi toate organele.
Revino cu ce ai aflat si dai cumva de cap si problemelor tale.
Succes!
Ti-am zis de analize endocrinologice ptr ca pot da starea de care spui, dar nu musai.Descrie exact endocrinologului starile tale.
Poti face si ecografie abdomen superior si inferior sa vezi toate organele.
Revino cu ce ai aflat si dai cumva de cap si problemelor tale.
Succes!
O sa merg la clinica buna si o sa fac analize cap coada.. asa o sa gasesc tot ce este in neregula.. si poate dau peste alte afectiuni inca nedescoperite...
eu totusi sper sa nu fie probleme cu glanda tiroida [nu vreau sa i-au tratament pe viata], sau cu rinichiul [sa raman cu probleme, care si astea sunt cam aiurea]..
eu totusi sper sa nu fie probleme cu glanda tiroida [nu vreau sa i-au tratament pe viata], sau cu rinichiul [sa raman cu probleme, care si astea sunt cam aiurea]..
Buna,
Oboseala la varsta adolescentei si dificultatile in concentrare pot avea mai multe cauze. Pasii care trebuie urmati pentru un diagnostic corect sunt urmatorii:
1. Stilul de viata : odihna (recomandabil: nu mai mult de 2 nopti/sapt cu ora de adormire tarzie, 8 ore de somn in fiecare noapte), alimentatia sanatoasa(de rpeferat alimente preparate in casa, nu mai mult de 2-3 mese de fast-food/ sapt), bauturi carbogazoase cu cofeina sau energizante cat mai rar, mai multe legume, fructe, 2 litri apa plata/zi
2. Daca ti-ai evaluat stilul de viata si e ok, pasul urmator este un set de analize de laborator uzuale pe care ti le poate recomanda medicul de familie; o posibila anemie de ex, afecteaza si capacitatea de concentrare
3. Despre paraziti: giardia este o problema extrem de frecventa in tara noastra; evident ca trebuie tratata (tratamentul in sine va va accentua oboseala, dar nu aveti ce face), de multe ori insa reapare (apa de la robinet, fructele si legumele insuficient spalate sunbt sursa de contaminare); parazitii pot da o stare de oboseala in organism, dar lipsa de concentrare, dificultatea de a participa la o discutie intr-un grup nu are nici o legatura cu asta
4.Ultimul pas si cel care mie mi se pare mai aproape de problema dvs: consider ca ar trebui sa vedeti pentru un timp in mod constant un psiholog si sa discutati cu el despre mai multe aspecte pe care le vedeti dificile in viata dvs: poate fi o timiditate doar, poate fi debutul unei depresii, pot fi dificultati in relatia cu parintii, sau in cazuri mai serioase tendinta la izolare poate anunta debutul unei afectiuni psihiatrice. Indifirent care ar fi problema, tot ce se depisteaza din timp, are si sanse mai bune de rezolvare. Daca este cazul, psihologul va poate recomanda si o vizita la psihiatru.
Oboseala la varsta adolescentei si dificultatile in concentrare pot avea mai multe cauze. Pasii care trebuie urmati pentru un diagnostic corect sunt urmatorii:
1. Stilul de viata : odihna (recomandabil: nu mai mult de 2 nopti/sapt cu ora de adormire tarzie, 8 ore de somn in fiecare noapte), alimentatia sanatoasa(de rpeferat alimente preparate in casa, nu mai mult de 2-3 mese de fast-food/ sapt), bauturi carbogazoase cu cofeina sau energizante cat mai rar, mai multe legume, fructe, 2 litri apa plata/zi
2. Daca ti-ai evaluat stilul de viata si e ok, pasul urmator este un set de analize de laborator uzuale pe care ti le poate recomanda medicul de familie; o posibila anemie de ex, afecteaza si capacitatea de concentrare
3. Despre paraziti: giardia este o problema extrem de frecventa in tara noastra; evident ca trebuie tratata (tratamentul in sine va va accentua oboseala, dar nu aveti ce face), de multe ori insa reapare (apa de la robinet, fructele si legumele insuficient spalate sunbt sursa de contaminare); parazitii pot da o stare de oboseala in organism, dar lipsa de concentrare, dificultatea de a participa la o discutie intr-un grup nu are nici o legatura cu asta
4.Ultimul pas si cel care mie mi se pare mai aproape de problema dvs: consider ca ar trebui sa vedeti pentru un timp in mod constant un psiholog si sa discutati cu el despre mai multe aspecte pe care le vedeti dificile in viata dvs: poate fi o timiditate doar, poate fi debutul unei depresii, pot fi dificultati in relatia cu parintii, sau in cazuri mai serioase tendinta la izolare poate anunta debutul unei afectiuni psihiatrice. Indifirent care ar fi problema, tot ce se depisteaza din timp, are si sanse mai bune de rezolvare. Daca este cazul, psihologul va poate recomanda si o vizita la psihiatru.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10leucemia sau nu?
- 3oboseala permanenta - cauza endocrinologica sau altceva
- 5Ameteala, obosela, panica
- 5nu reusesc sa imi revin
- 8pneumonie cu complicatii??
- 5inainte eram o persoana foarte activa, iar acum nu mai am pofta de nimic as sta in pat cand vin de l
- 3uneori simt ca nu am aer
- 1insomnii, cefalee, oboseala la menopauza
- 46Spre vindecare
- 11Nu pot fi atent, rezulta oboseala
- 19Frunte si tample umflate
- 3durere in piept, oboseala, transpiratie, anemie
- 4Urinari dese (20-30 ori zi), candida, oboseala.
- 22Ce cauze poate avea greata (fara varsaturi)?
- 2Palpitatii inima in urma efortului oboselii stresului
- 6boala cardiovasculara sau atac de panica?
- 3ameteli, stari de greata, epuizare
- 5ameteala, tremur, nod in gat, repiratie greoaie, stare de inechilibru, oboseala...etc
- 6La ce medic sa apelez?
- 3oboseala
Mai multe informații despre: Oboseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: