de vreo 2 saptamani sunt f. confuza, fara nicio vlaga

23-03-2008
hangita25
Nu este medic/terapeut
hangita25
buna, am 40 ani, si lucrez f. mult pe calculator.
nu-mi dau seama din ce motiv ar fi putut apare, dar de vreo 2 sapt. sunt f. confuza, fara nici o vlaga. mentionez ca pana acum 2 sapt. am avut exgerat de mult de lucru, ceea ce ma facea sa stau 14-15 ore pe zi la calculator.
dupa aceasta datA am ramas doar cu treburile curente, care oricum nu ma plang, nu sunt prea putine deloc. luni si chiar marti am avut, zic eu, o decadere foarte ciudata: nu mai puteam sa rationez parca, tamplele si calota capului parca imi explodau, iar daca am vrut sa dorm nici nu putea fi vorba. in acele momente ma intrebat oare de ce mai exist asa? nu e normal, dar chiar si dupa marti am ramas foarte ciudat, cum incep sa ma gandesc, sa incerc sa organizez ceva, lucruri care le faceam inaite fara nici o problema, acum simt cum mi se ingreuna capul si parca-mi spune ca trebuie sa ma opresc, ceea ce si fac, caci nu pot face nimic altceva - ma duc si ma intind in pat, fara nici o putere nici fizica nici rationala. mi-e f. frica sa nu-mi revina la loc. in perioada decembrie-15 ianuarie am avut tot asa o perioada full, in care nu aveam timp sa ma gandesc deloc si la nimic. sper sa ma ajute cineva, deoarece acasa nu prea am indraznit sa le spun adevaratele simptome. ce stiu sigur, e ca: E CUMPLIT!!!!!!!!!!
miercuri am fost la un doctor care te conecteaza la calculator si mi-a zis cateva chestii, dar nu stiu daca a gasit chiar motivul problemei de acum
3 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Hangita, din cate spui tu, este posibil ca problemele tale sa fie datorate suprasolicitarii. Ar fi foarte util pentru tine daca ai putea sa te deconectezi putin, sa-ti iei un concediu, cateva zile libere, sau macar un weekend in care sa faci o escapada. Nu este nevoie sa faci neaparat o excursie, poti merge la un spa, coafor, manichiura, sauna, masaj, la cumparaturi, ofera-ti un weekend in care sa te rasfeti, sa faci ceea ce te face pe tine sa te simti bine.
In timpul programului de lucru, daca mai apar astfel de probleme, poti incerca exercitii usoare de relaxare. Un exercitiu scurt si eficient este relaxarea Benson, care dureaza aproximativ 3 minute. Iti gasesti o pozitie confortabila, inchizi ochii si te concentrezi asupra respiratiei, continuand sa respiri normal. La fiecare insipr vizualizezi cum intra oxigenul in plamani si se face transferul de oxigen in sange, ducandu-l prin tot organismul si revigorandu-l, te simti mai calma, mai linistita, mai odihnita cu fiecare inspir. La fiecare expir, vizualizezi cum iese dioxidul de carbon din plamani, eliberand o data cu el tensiunile din organism, curatandu-l de tot ceea ce este greoi si nociv.
Apoi, la fiecare expir incepi sa repeti in minte cuvantul "one" (unu in engleza) imaginandu-ti in acelasi timp cifra unu scrisa pe o tabla, sau cu litere luminoase ca in cazul reclamelor, cum doresti. Cuvantul one a fost ales datorita caracterului sau neutru, dar poti alege oricare alt cuvant format dintr-o silaba. Repeti acest lucru timp de 2 minute, dupa care numeri pana la trei si deschizi ochii.
Acest exercitiu are o dubla actiune. In primul rand, respirand calm si linistit creste cantitatea de oxigen din organism, ducand la eliberarea unui hormon numit relaxin si care este responsabil de relaxarea tuturor muschilor din organism, inclusiv al inimii. Ea fiind relaxata, pompeaza mai putin sange, scade tensiunea arteriala si nu-ti mai simti capul umflat si greu. Apoi, concentrandu-ti atentia pe un simbol neutru, te deconectezi de la toate alte celelalte ganduri care-ti trec prin minte, obligatii, munca, stres, etc. si acorzi un timp organismului si mintii tale sa faca o pauza si sa se restructureze pentru a-ti putea continua munca fara dureri de cap.
Bineinteles ca daca aceste episoade continua sa se repete, chiar si la anumite intervale de timp, ar fi mult mai bine daca ai merge la un psihoterapeut pentru a te invata tehnici mai elaborate de a face fata solicitarilor externe.
Sper sa-ti fie de ajutor, mult succes!
0
24-04-2008, ora 00:00
kopela
Nu este medic/terapeut
kopela
Cum scap de dependenta de antidepresive?desi am redus cantitatea dupa cum mi s a spus intru in sevraj dupa maxim o saptamana apoi trebuie sa mi se reia tratamentul.Desi am inceract tot felul de metode de a ma linisti singura simtomele fizice sunt prea putrnice vomit nu pot manaca cu zilele e groaznic si am dor 20 de ani si nu vreau ca tota vita sa stau pe medicamente exista vreo varianta?am facut s psihoterpie si desi psihic numai intru in panica numai am paittatii ganuri urate, mi e foarte rau fizic.Ce mai pot face?
0
03-05-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Trebuie sa iei legatura cu medicul tau pentru a-ti crea o schema de reducere a antidepresivelor, treptat, pentru a se obisnui organismul.
De asemenea ai putea lua in calcul o posibila dependenta psihologica de medicamente care se poate manifesta tot fizic. Stii ca atat timp cat iei medicamentele situatia e sub control si undeva la nivel inconstient poate exista teama ca daca vei renunta la ele nu vei putea face fata singura situatiei. Aceasta teama se poate manifesta prin sevraj daca incerci sa renunti la ajutorul oferit de antidepresive. In acest caz, este nevoie sa mai faci cateva sedinte de psihoterapie suportiva, in paralel cu renuntarea treptata la medicamente, pana cand vei ajunge sa le elimini de tot si sa fie totul ok.
Mult succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: