o fi sifilis?
Prea multe se leaga ca sa mai cred ca e vb de altceva, sunte-ti de specialitate?as putea sa va dau mai multe detalii. o sa vad si de o internare dar daca nu am fost peste tot sunt cam dezamagit asa.
Bună seara! În urma cu 14 ani, am fost infectata cu sifilis.Am urmat tratament cu Moldamin şi am reuşit sa scap de el. Anul trecut am repetat analizele şi am constat ca VDRL ieşit negativ iar TPHA reactiv.Am repetat analizele şi de data aceasta tpha ser /tpla cantitativ-metoda imunoturbidimetrica a fost de 250 TU, unde 1280 TU corespund unui titru TPHA 1/1280 la reacţia clasica, iar VDRL 0, 69 RU, unde 1 RU corespunde unui titru RPR 1/1 la reacţia clasica.
Înţeleg ca VDRL este negativ, însă mă îngrijorează TPHA. Menţionez ca sunt cu cineva de 1 an si nu ştie de problema mea din trecut. Exista riscul sa fie contagios? M-am reinfectat? Tot astăzi am făcut şi testul pentru sarcina hcg total şi a ieşit pozitiv, 9.61. Sunt foarte îngrijorată. Va rog sa îmi daţi un răspuns! Mulţumesc!
Înţeleg ca VDRL este negativ, însă mă îngrijorează TPHA. Menţionez ca sunt cu cineva de 1 an si nu ştie de problema mea din trecut. Exista riscul sa fie contagios? M-am reinfectat? Tot astăzi am făcut şi testul pentru sarcina hcg total şi a ieşit pozitiv, 9.61. Sunt foarte îngrijorată. Va rog sa îmi daţi un răspuns! Mulţumesc!
Buna ziua, in august, anul acesta am descoperit, din intamplare ca analiza pt VDRL a iesit negativa si TPHA pozitiv (+), dupa care am mers la medicul dermatolog si mi-a recomandat sa fac titrul seric la TPHA si rezultatul este Reactive 14.11 S/CO. Am rugamintea sa-mi explicati ce inseamna acest rezultat?...E prea mare?...E normal?.Am facut si 3 saptamani de moldamin (dupa ce mi-am facut analiza pt titru seric) dupa care trebuie sa fac iar analza TPHA titru seric dupa 3 luni.
D-na doctor mi-a zis ca trebuie sa fac aceasta analiza mereu din 3 in 3 luni si ca acest TPHA pozitiv poate duce la malformatii in cazul in care o sa vreau sa fac un copil.
Ajutati-ma va rog mult cu un raspuns si cu niste lamuriri ca nu stiu ce inseamna acel rezultat si daca o sa pot avea copii fara riscuri.. Multumesc anticipat!
D-na doctor mi-a zis ca trebuie sa fac aceasta analiza mereu din 3 in 3 luni si ca acest TPHA pozitiv poate duce la malformatii in cazul in care o sa vreau sa fac un copil.
Ajutati-ma va rog mult cu un raspuns si cu niste lamuriri ca nu stiu ce inseamna acel rezultat si daca o sa pot avea copii fara riscuri.. Multumesc anticipat!
Buna seara. In timpul sarcinii, toate analizele mi-au iesit bine, mai putin cele din luna a 8 a cand trebuiesc repetate. Vdrl pozitiv...fostul sot este responsabil dar nu este relevant acum. Am facut tratament cu moldamin 4 saptamani, din care 2 saptamani de tratament le-am prins in timpul sarcinii. In fiecare saptamana faceam 2 injectii a cate 1200, deci 2 mil 400. Fiul meu s-a nascut pozitiv, indiferent cat de mici erau valorile conform legii face tratament. A facut timp de 10 zile. Ne-am externat si imediat am ajuns la medicul care ma luase in evidenta, medic dermato venorolog. S-a uitat pe analizele fiului meu si m-a asigurat ca mi-a copiat doar serologia. Am repetat analizele dupa 3 luni de la nastere si atat fiul meu cat si eu suntem negativ. Vdrl negativ. Am revenit la medic pentru a repeta analizele si mi-a spus ca nu are sens sa le repetam, ne-am vindecat. Si tot nu pot dormi noaptea. Fiul meu a avut otita la un moment dat, acum cateva luni in urma carora i s-au inflamat niste ganglioni pe ceafa. Acum sunt mariti din nou dar are varicela, am inteles ca este normal. Dar inainte de varicela tot inflamati erau. Va rog mult de tot, cu riscul de-a parea insistenta sau inutil ingrijorata, daca analizele au iesit negative, este posibil ca acesti ganglioni sa fie din vina sifilisului? Am ramas cu sechele din urma vdrl ului si orice problema ar fi minora sau nu, ma gandesc la sifilis.parca nu se termina cosmarul asta. Fiul meu sigur nu mai are nimic? Eu nu mai am nimic ? Il alaptez si mi-e tare frica. Analizele au iesit negative. Am facut Vdrl cantitativ amandoi si sunt negative. Va multumesc frumos si-mi cer mii de scuze
Buna ziua cat costa un tratament cu moldamin?
Am făcut uanalize ptr căsătorie și mi-a ieșit slab pozitiv și parcă era 3/ dar numai țin minte dar parca era unn7
Va rog frumos sa îmi spuneți un tratament cu moldamin cat costă și unde îmi face aceste injecții și cât timp durează
Mulțumesc
Am făcut uanalize ptr căsătorie și mi-a ieșit slab pozitiv și parcă era 3/ dar numai țin minte dar parca era unn7
Va rog frumos sa îmi spuneți un tratament cu moldamin cat costă și unde îmi face aceste injecții și cât timp durează
Mulțumesc
Buna.as vrea sa stiu daca este vre un test sau analiza ceva prntru a vedea daca am avut sifilis ? va rog mult sa imi raspundeti !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Poate fi sifilis?
- 1e sifilis sau e doar leziune in urma fortarii
- 2fostul meu prieten m-a sunat spunandu-mi ca ia iesit in analize prezenta sifilisului
- 3sifilis... injectii cu moldamin?
- 4boli cu transmitere sexuala
- 5e posibil ca o persoana infectata acum 15 ani de sifilis sa nu aiba niciun simptom?
- 4Sifilis - internare
- 3Care este riscul de a fi infectat?
- 6sifilisul se trasmite la copil?
- 4Nelamurire la acest capitol
- 1Sifilis insistent
- 6oare sunt bolnav de sifilis.. am mai fost acum 10 ani
- 3am o mancarime in zona genitala dar nu am nici un fel de simptome ca as avea sifilis
- 1vdrl pozitiv tpha negativ fara sa fi avut sifilis
- 2Ganglioni inflamati dupa tratament sifilis
- 2Depre sifilis
- 0Gonoreea cu sifilis
- 1Sifilis - penicilina 2 doze in fiecare fesa si inca doua zile de cefort intravenos
- 5La cate zile de la contact, testarea VDRL/TPHA este concludenta?
Mai multe informații despre: Sifilisul Bolile cu transmitere sexuala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: