ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

o fi sifilis?

96 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
19-05-2009, ora 19:02
arcadiu
Nu este medic/terapeut
arcadiu
Buna, am fost depistat cu sifilis acum aproximativ o luna jumate, am facut 3 saptamani tratament cu penicilina ( 1.2 doua deodata) 6inhectii. Inainte de a face tratamentul, la analize mi-a iesit 1/8 ci 1/160, acum dupa 3 saptamani de la terminarea tratamentului mi-a iesit 1/2 cu 1/160, este o evolutie buna? Deoarece matematic, 1/2 e mai mare decat 1/8. Am inteles ca nu era cazul sa imi fac analizele asa de devrema, eu totusi le-am facut. Si as dorii sa stiu, doar atat e tratamentul? sau mai trebuie sa fac ceva, medicul a zis ca e doar asta este. Multumesc anticipat pt raspuns.
0
19-05-2009, ora 23:47
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
doar atit e tratamentul... evolutie dupa tratament se bazeaza pe VDRL...si se face la trei luni dupa tratament
sanatate multa
0
26-05-2009, ora 20:48
arcadiu
Nu este medic/terapeut
arcadiu
Multumesc pt raspunsul dat, acum a mai intervenit ceva. Incep sa va reamintesc care sunt. Am facut tratament cu moldamin pt sifilis si l-am terminat acum aproximativ 3 saptamani, acum am onicomicoza si iau tratament TERBINAFINA de 250mg cate o tableta pe zi dupa fiecare masa de dimineata ( 3 luni asa mi-a zis medicu). Nu influienteaza cu nimic faptul ca am facut injectiile cu moldamin? Multumesc incaodata anticipat pentru raspuns. Respectele mele. Sunteti un Om deosebit, desi nu va cunosc personal imi dau seama din raspunsurile date de dumneavoastra pe forum.
0
26-05-2009, ora 22:27
megghi
Nu este medic/terapeut
megghi
pentru dl doctor drakram,
incerc sa explic mai pe scurt, eu am pierdut 3 sarcini in 5 ani, iar ultima data dr. mi-a facut o serie de analize la care mi-a iesit anticorpi ac glicoproteina IgM 19, 5 iar max e 10, si v.d.r.l. negativ. t.p.h.a 1.160, f.t.a. -abs. 1.320,
dupa 2 luni am repetat analizele cu sotul meu cu care sunt de 7 ani, el negativ iar eu v.d.r.l. 1:1, t.p.h.a. 1, 620, f.t.a. abs 1.320,
am fost la un infectivolog si mi-a dat un tratament cu benzinpenicilina, 2 injectii pe saptamana, pt 3 saptamani, am facut tratamentul si v.d.r.l. e tot positiv
am facut un control si la un imunolog, la ca m-a trimis genetista, pentru a vedea care e cauza avorturilor si pentru ceea ce priveste v.d.r.l. positiv mi-a zis sa las infectivologul pentru ca am valoarea positiva din alte cauze fara sa fie sifilis,
dar eu nici nu stiu ce sa fac sa ma duc iarasi la infectivolog sau nu?
multumesc anticipat, sunteti intr-adevar o persoana speciala, de mult citesc raspunsurile dumneavoastra.
0
26-05-2009, ora 23:38
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
analizele sunt confidentiale, nu trebuie trimitere de la medicul de familie
0
26-05-2009, ora 23:45
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
pt megghi. SA faceti anticorpi antifosfolipidici...acest sindrom poate da vdrl pozitiv si probleme de coagulare care dau avorturi spontane...poate are dreptate genetista
0
27-05-2009, ora 14:28
megghi
Nu este medic/terapeut
megghi
multumesc dl. doctor, am fost luni 25.05.09 si am facut si anticorpi antifosfolipidici, o sa am raspunsul cam intr-o luna,
va multumesc inca odata.
0
27-05-2009, ora 22:22
rolemi
Nu este medic/terapeut
rolemi
buna seara
d-le doctor, am si eu o problema de acest gen si as avea rugaminte la d-voastra sa-mi dati cateva sfaturi.
in 2000 printr-o conjunctura nu prea fericita am suferit de sifilis si in urma unui tratament cu antibiotice mi s-a spus k totul e ok.
surpriza a venit astazi knd am facut analizele (vdrl) la servici si a iesit pozitiv lucru care nu s-a mai intamplat din 2000 pana acum.
imi puteti spune ce se intampla?
va multumesc
0
28-05-2009, ora 00:40
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
cel mai bine sa repetati analiza la alt laborator...si sa o faceti in dilutii..
0
19-06-2009, ora 17:18
alain
Nu este medic/terapeut
alain
buna d-le doctor-, sunt virgin iar acum vreo 4 ani am fost diagnosticat cu sifilis.as avea mai multe nelamuriri:1)nimeni nu poate sa-mi spuna de cand am luat sifilisul[si deci nu-mi pot da seama cat m-a afectat], 2)am facut tratament si m-am dus vreme de aproape 2 ani la control la anumite intervale diagnosticandu-ma atunci cu sifilis latent recent, 3)iar ca intrebare -as vrea sa stiu [pt ca mi s-a spus ca sifilisul il voi purta mereu in sange dar va fi neutralizat, ceea ce nu e suficient sa ma faca sa stau linistit]care sunt ultimele noutati legate de prezenta acestui virus in sange?chiar sa nu afecteze cu nimic fata de dinainte de a-l contacta?poate e viteza sangelui scazuta sau altceva?ma simt ca un paria de cand am contactat aceasta boala[si nici macar nu am facut sex.o fi vreo pedeapsa a CELUI DE SUS].am cautat si nu vbam gasit nicaieri carti despre subiect care sa -mi satisfaca raspunsurile.de ce sangele celor infectati[dar care s-au vindecat intre timp] nu poate fi donat?!si 2)adica a2-a intrebare-in cat timp afecteaza creierul?dupa 2-3 ani sau mai mult?[adica cand incepe sa afecteze creierul?, mai ales ca nu stiu de cand l-am luat] si a 3-a intrebare-intotdeauna am dus o viata dezorganizata[de caceea si in prezent am sistemul imunitar la pamant.precizez ca voi implini 32 ani], de aceea intreb-mai poate reaparea sifilisul, odata vindecat, cand sistemul nostru im unitar ne joaca feste?scuze pt lungime.e prima oara pe acest forum medical
0
07-07-2009, ora 18:14
Raluk87
Nu este medic/terapeut
Raluk87
Buna ziua!
Ma numesc Sisu Raluca, am 21 ani si o relatie stabila de 2 ani de zile...Sa va spun ce mi s-a intamplat...Acum 2 saptamani am fost la Centrul de Transfuzii sa donez sange, stiind ca imi face si toate analizele.Mi s-a spus ca pot lua rezultatul in 10 zile.Am fost ieri dupa rezultat si, spre nenorocul meu am fost anuntata de catre dna doctor de acolo ca am "un inceput de sifilis"aratandu-mi o analiza TPHA pozitiv(+).Am izbucnit in plans deoarece ma stiu ca nu am facut nimic cu altcineva decat partenerul meu...M-am gandit sa refac aceasta analiza la un centru particular si cu rezultatul din ambele parti sa ma adresez la un cabinet de dermato-venerice.Analiza din urma s-a dovedit a fi BORDELINE...valoare nominala negativ...
Dna doctor de a dermato-venerice mi-a spus sa repet analiza si sa mai fac VDRL, RPR cantitativ si testul HIV...tocmai joi primesc rezultatul...Mentionez ca tot ieri a fost si partenerul meu la analize, iar rezultatul la RPR si TPHA este negativ.Ce sa fac?Pana joi innebunesc...macar sa stiu ce se poate intampla...
Va multumesc anticipat!
0
07-07-2009, ora 18:21
Raluk87
Nu este medic/terapeut
Raluk87
Am uitat sa precizez ca nici eu si nici partenerul meu nu am avut pe corp nici o manifestare a sifilisului...
O intrebare mai am:Cei de la unde am donat eu sange nu au facut si analiza RPR?
0
10-07-2009, ora 00:11
alina89
Nu este medic/terapeut
alina89
buna ziua.va rg sa-mi spune-ti si mie in ce stadiu este sifilisul dak VDRL este pozitiv(+) si TPHA este pozitiv(4+)?si ce tratament ar trebui sa urmez?
penicilina?ce cantitate si pentru cat timp?
dak am avut relatii sexuale cu partenerul dar protejat, e posibil sa-l infectez?multumesc
0
21-07-2009, ora 23:23
dorina andreea
Nu este medic/terapeut
dorina andreea
buna seara...o intrebare am la d-voastra...in ce consta tratamentul pt sifilis.pastile?...injectabil?...si cum se administreaza..la cat timp.va multumesc
0
22-07-2009, ora 10:11
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
anticorpi antifosfolipidici
0
22-07-2009, ora 14:00
florinusca
Nu este medic/terapeut
florinusca
Buna ! Ami ies mai tot timpul cosuri mari an zona genitala uneori pline cu puroi.Am si menstruatia urat mirositoare dar scurgerile genitale sant foarta putine si rare dar nus mirositoare.Sa am vreo boala sau cosurile sa fie din cauza epiltului?
0
25-07-2009, ora 22:12
pop julieta
Nu este medic/terapeut
pop julieta
pentru dr dracram salem.buna ziua d-le doctor as dori o lamurire in cazu meu, , , daca se poate?acum 8 ani am fost depistata de sifilis am facut urgent un tratament in austria nu stiu ce miau dat au spus ca e tratament tare se facea una la saptamina, eu am facut doar una trebuia 3 sa fac, dar am mers in rominia si aolo am facut 12 moldamine am facut analize dn nou si mia zis ca e totu bine, , , acum doi ani am nascut un copil aici in italia si miau facut analizele necesare sarcini si miau gasit ca am avut sifilis, , , ce ziceti d-v, a revenit e posibil asa ceva?dar fatul e contaminat? as dori un raspuns pt linistea mea va rog din sulet va multumesc anticipat giulia
0
30-09-2009, ora 11:16
lues
Nu este medic/terapeut
lues
buna ziua
am s io o intrebare...intretin relatii sexuale cu o fata de 2 luni neprotejat s acum o saptamana mi-a iesit o pata rosie pe capul penisului mi-am facut testul de sange RBW SI MI-A IESIT NEGATIV dar nuj ce este cu acea PaTA. vreau sa stiu daca mai este nevoie sa fac vreun test. ? astept raspuns multumesc
0
30-09-2009, ora 14:32
lues
Nu este medic/terapeut
lues
va rog mult astept un raspuns pls
0
30-09-2009, ora 17:27
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
analiza se numeste anticorpi antifosfolipidici...pentru restul...trebuie sa vedeti un dermatolog
0
30-09-2009, ora 19:54
lues
Nu este medic/terapeut
lues
asa..s daca am facut aceasta analiza de sange inseamna k nu se vede daca am sifilis??
0
01-10-2009, ora 23:35
bogdan2
Nu este medic/terapeut
bogdan2
buna ziua!
am nevoie sa fac un site despre boli cu transmitere sexuala, asa ca am inceput sa ma documentez temeinic pe tema asta, insa sunt cateva lucruri care nu imi sunt clare, si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine:
1)cat sunt de eficiente antibioticele "banale"(augmentin, etc) impotriva sifilisului primar, secundar si tertar, si cat este de riscant tratamentul, accidental sau intentionat cu astfel de medicamente?
2)foarte multi se feresc de internarea in spital...care sunt schiemele de tratament care se pot face acasa sau cel mult la o policlinica in cazul sifilisului primar, secundar sau tertar?
3)atata timp cat rezultatul analizelor variaza in functie de persoana care examineaza, cum putem fi siguri de rezultat, atata timp cat la un medic, testul a iesit pozitiv si la altul negativ?
4)in cazul in care a aparut dilema de la punctul 3, este o greseala sa ne tratam "preventiv" ?
va multumesc anticipat!
0
02-10-2009, ora 13:14
lues
Nu este medic/terapeut
lues
pentru depistarea sifilisului ce teste trebuie sa fac ? va rog astept un raspuns
0
02-10-2009, ora 13:41
Dr. Akram Salem
Dr. Akram Salem
analiza se numeste anticorpi antifosolipidic
0
16-11-2010, ora 08:56
roxy06
Nu este medic/terapeut
roxy06
am nevoie urgent de dumneavoastra!!!!!!voi incepe cu inceputul.acum 2 ani de zile am ramas insarcinata intre timp a trebuit sa fac analizele de sarcina si acolo am descoperit ca am sifilis.intre timp am pierdut sarcina oprita din evolutie, nu avea ritm cardiac.am repetata analizele si la o alta clinica atat eu cat si sotul.eu pozitiv, sotul negativ.am ajuns la colentina si ne-a facut moldamin (schema care se face cu moldamin)dupa care mi-a spus ca la o saptamana sa o repet(schema).si dupa care sa revin peste 3 luni sa imi fac un set de analize.aceleasi analize la mine VDRL LA LIMITA ADICA UN PLUS SI RESTUL MINUS.sotul negativ-am facut iar tratament cu moldamin dupa care analizele au iesit la fel.si eu am intrebat dak pot ramane insarcinata, cei de acolo a spus ca pot sa raman.iar acum am ramas iar insarcinata si sunt in 15 saptamani de sarcina.analizele au iesit la fel.doctorul ginecolog mi-a spus ca dak vreau sa tin sarcinata sau nu.ca ar fii mai bine sa renunta.dupa care am sunat la la colentina si mi-a spus sa nu fac nici-un avort ca nu am nimic si sa ma duc la doctor si am ajuns la doamna doctor Rozalia Olszavsky medic primar in dermatologie, doctor in medicina si mi-a scris cum ca nu sunt infestata si copilul nu va avea probleme doar ca se va naste cu TPHA pozitiv care in sase luni de viata se va negativiza.va rog sa imi dati un raspuns
0
18-03-2011, ora 00:26
Razvan2011
Nu este medic/terapeut
Razvan2011
Domnule doctor am si eu urmatoarea problema

am intretinut o relatie sexuala cu o persoana acum 1 an, protejat

si cam de 1 saptamana mi'a iesit la baza anusului ceva asemanator sifilisului

nu prezinta dureri.

poate fi sifilis?

ce pot face, va rog sa ma ajutati sunt mai speriat ca niciodata, multumesc
0
27-03-2013, ora 16:49
marian alexandru
Nu este medic/terapeut
marian alexandru
dr akram am o intrebare..am fost depistat cu tpha cantitativ POZITIV si comentariu scrie 1/80+ 1/160+ 1/130+ 1/640+ si vdrl cantitativ POZITIV comentariu 1/1+ 1/2+/- 1/4- 1/8- 1/16- ...aveti idee cat de grav este/? am avut un ganglion usor umflat in zona inghinala...
0
26-07-2013, ora 20:58
guliver
Nu este medic/terapeut
guliver
Pe data de 8.06.2013 am observat adenopatia in zona inghinala, insa abia pe 21.06.2013 am fost la doctorul dermato-venerolog si am fost diagnosticat cu sifilis primar, prin efectuarea testelor TPHA si VDRL cantitative (au fost pozitive).Am urmat tratament cu moldamin(6 injectii in 3 saptamani, cate doua injectii pe saptamana, cate una in fiecare fesa).Am reefectuat testele TPHA si VDRL cantitative(pe 19.07.2013) care au iesit pozitive, dar cu valori mai mici decat la prima testare.Doctorul dermatolog-venerolog spune ca sunt vindecat si ca nu trebuie sa mai urmez tratament si de asemenea, spune ca pot avea contact sexual oral si vaginal neprotejat.Vreau sa stiu daca pot avea contact sexual oral sau vaginal neprotejat si daca pot transmite boala.Mentionez ca sancru s-a vindecat, insa a ramas cicatrice, iar adenopatia aproape ca a disparut.Astept raspuns, va multumesc din suflet.
0
02-03-2014, ora 14:10
nod322009
Nu este medic/terapeut
nod322009
Buna ziua! Daca mai este cineva activ pe acest forum am nevoie urgent de ajutor si de sfaturi!
Problema mea este urmatoarea : in 2006 in urma unui contact sexual oral m-am trezit cu zgarieturi pe capul penisului ca niste fistule, crapaturi dureroase si niste corji albicioase, problema e ca nu m-am dus la un dermatolog decat in 2011 cand nu mai aveam nimic de aratat pt ca in timp au disparut acele semne, problema e ca de ceva timp am inceput sa ma simt rau si prezint toate simptomele unui sifilis tertiar gomatos si anume prostatita cronica de care incerc sa scap de cativa ani buni cu toate tratamentele posibile tot felul de inflamatii in zona pelviana si pe coronita penisului, dureri dupa cap, dureri in zona inimii si mainile reci si picioarele, ameteli, dureri de ficat constante, dureri permanente ale tibiilor si ale articulatiilor, tulburari de vedere, inflamatii ale gatului fara raspuns la vreun tratament si fara rezultate pozitive la exudate, nu mai stiu ce sa fac analizele de sange pentru sifilis ies negative am fost la 3 medici dermatologi dar nimeni nu ma ia in serios urlu dupa ajutor si nimic! va rog daca e cineva care sa ma indrume sa ma sfatuiasca ce pot sa mai fac!
0
02-03-2014, ora 17:19
h1n1
Nu este medic/terapeut
h1n1
Nod
Te-ai gandit ca probabil problemele tale nu sunt de natura dermato-venerica?Adreseaza-te unui internist!
Adaugă un comentariu / răspuns
96 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbați: semne precoce ale unei boli transmise prin sex - cum să le recunoști și ce să faci
  • Un nou studiu relevă beneficiile testării acasă pentru sifilis
  • O posibilă renaștere a epidemiei de sifilis
  • Bolile cu transmitere sexuală la vârstnici - o povară pentru sistemele de sănătate
  • Un sondaj dezvăluie multe idei eronate privind bolile cu transmitere sexuală
  •