Amețeli și presiune in cap

24-10-2024
Diana999
Nu este medic/terapeut
Diana999
Buna ziua, de vreo două luni mă confrunt cu următoarele simptome: amețeli ( mai des dimineață), presiune în vârful capului, urechi parca înfundate, furnicături pe mâini, senzatie de plutire, lipsa concentrare. De la medicul de familie am fost diagnosticata cu anxietate generalizata, iau medicamente pentru hipertensiune și colesterol și Escitalopram pentru anxietate, fara ca simptomele sa se îmbunătățească. Mai e cineva care s-a confruntat cu așa ceva ? Am 42 de ani/ femeie. Mersi pentru eventualele răspunsuri!
3 comentarii
0
24-10-2024, ora 18:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. Pot fi somatizari de anxietate. Rugati medicul sa va schimbe Escitalopramul daca nu e eficient.
0
27-12-2024, ora 22:29
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună seara. Și eu am dureri de cap intense, plus presiune intracraniană foarte mare, uneori greu de suportat. Am fost la neurolog, reumatolog, neurochirurg, psihiatru. Am făcut mai multe RMN-uri cerebrale (leziuni ischemice milimetrice, atrofie cerebrală incipientă), RMN-uri de coloană lombară și cervicală (spondiloză lombară, spondiloză cervicală, cu modificări degenerative spondilo-discale). Am urmat, un an de zile, un program de terapie cognitiv-comportamentală. Mi s-a spus (mai ales de către neurolog) că durerile de cap, presiunea și senzația de greață (uneori cu vărsături, dar mai rar) sunt din cauza problemelor de coloană și că am o sensibilitate mai mare la durere. Am luat Gabaran cu Lioresal, apoi antidepresive (Mirzaten), dar durerile persistă. Cred că totul este dictat de sistemul nervos, de creier, care amplifică durerile.
0
28-12-2024, ora 01:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O persoana cu depresie/anxietate simte mult mai intens durerile decat o persoana fara aceste afectiuni. E bine sa le tratam, sa trecem mai usor prin boala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: