ce inseamna obturatie de canal gresita?
In urma cu cateva zile un medic mi-a scos nervul la maseaua de minte. Dupa 2 zile am mers pentru a obtura canalele. Dupa aceea a inceput calvarul, au inceput dureri foarte mari, chiar insuportabile, nu cedau nici la nurofen pentru dureri, nici la algocalmin, nici la piafen, decat daca la luam pe toate odata. Dar acest coctail de medicamente oprea durearea pentru o perioada scurta de timp, respectiv 3 ore. Am facut radiografie dentara si, surpiza, maseaua de minte avea radacina aproape pe orizontala iar medicul a facut obturatia in gingie si nu pe canal. Am contactat medicul azi de dimineata, am mers la cabinet, mi-a facut anestezie si a lucrat din nou la ea, spunand ca va scoate pasta care este implantata in gingie, si ca nu este o problema grava, iar dupa anestezie durerile vor disparea. Odata cu disparitia amortelii de la anestezie aparea durearea care este iar insuportabila, si tot cu acel coctail de medicamente se diminueaza dar de aceasta data dureaza si mai putin minunea. Ce pot sa mai fac acum sa scap de aceasta problema, mai ales de aceste dureri.
3 comentarii
Cel mai probabil extractia maselei de minte sau daca este "neaparat" sa fie pastrata, un tratament de canal la un medic ce stie ce face acolo.
Este posibil sa fac vreo infectie la gingie?, deoarece acum am la dintii de jos, fata, gingia rosu inchis, se desprinde usor de pe dinti, usor inflamata si usor dureroasa. Mentionez ca maseaua de minte cu probleme este tot in partea de jos.
Gingia o sa-si revina in timp, dar daca durerea la masea nu cedeaza cel mai indicat ar fi extractia.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Despre canalele strambe
- 56Obturatie de canal
- 1obturatie de canal cu dureri groaznice
- 4problemă obturaţie canal
- 3Obturatie de canal infectat la masea fara nerv
- 6Durere dupa plomba de canale
- 2Pungi puroi dupa obturatie definitiva
- 3obturatia de canal
- 3Obturatie de canal ok sau nu ?
- 2Scoaterea unui nerv pentru o plomba ?
- 1Tratament endodontic + Rezectie Apicala + Chistectomie - toate in 24h
- 4Plomba la masea.
- 2Infecție măsea
- 5Nu cedeaza durerile. Complicatii dupa obturatie canal
- 2Molar de minte obturat pe canal, dureros
- 3Depășirea apex in sinus
- 3Probleme tratament de canal
- 4Durere la 2 zile dupa tratament de canal, am radiografie. In cat timp trece?
- 1Durere dupa tratamente stomatologice
Mai multe informații despre: Obturatia de canal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: