Nevroza sau altceva?
Buna ziua. Vin si eu cu rugamintea unui sfat. De un an de zile am senzatia de ghera in gat, de sufocare. Aceasta senzatie apare cand mananc unele alimente cum ar fi: ceapa, usturoi, mere, dulciuri, bauturi acidulate. De asemenea la diverse mirosuri, praf, aer uscat, fum tigara. Am incercat tratamente homeopate : ignatia, nux vomica, natrium, valeriana. Se ameliora pentru o perioada starea si apoi iar revenea. Am inceput sa iau aerius. In urma controalelor la medici ORL, interne, psihologi s-a ajuns la concluzia ca as avea nevroza. Dar nimeni nu a reusit sa imi zica exact ce tratament trebuie sa urmez pentru a nu mai avea acea senzatie de strangere de gat, de sufocare. Este destul de neplacut sa te feresti de mancare, de a sta intr-un mediu de frica sa nu ti se declanseze criza. Multa sanatate tuturor.
7 comentarii
Am auzit ca aceasta stare ti-o da glanda tiroida, dereglarile ei asa ca o analiza a TSH-ului, unde iti arata clar daca e ceva in neregula nu-ti strica dar mai intai trebuie sa consulti un endocrinolog pt a te indruma spre clinica unde se fac analize de acest gen!
De acord cu Greece women- poate fi de la tiroida! TSH, free T4, Anti-TPO, Echografie de tiroida, consult endocrinologic.
eu stau cu glanda bine ptr moment am facut analize intrucat 1 an am luat eutyorx insa am ameteli stari de voma nu suport zgomote aglomeratie am atacuri de panica mereu si niste crize de plans nod in gat senzatie de sufocare.am inteles ca am nevroza imi este frica de tratament am incercat cu autosugestia.no way.cred ca nu merge altfel ce sa fac?
eu stau cu glanda tiroida bine ptr moment am facut analize intrucat 1 an am luat euthyrox insa am ameteli stari de voma nu suport zgomote aglomeratie am atacuri de panica mereu si niste crize de plans nod in gat senzatie de sufocare.am inteles ca am nevroza imi este frica de tratament am incercat cu autosugestia.no way.cred ca nu merge altfel ce sa fac?
Nux vomica e un remediu homeopatic, si in nici un caz nu se poate lua pe cont propriu, trebuie urmata o anamneza homeopata inainte de a se gasi un remediu adecvat, numit in homeopatie "similium"(adica similar ca manifestari cu tabloul clinic si cu tipul constitutional al pacientului).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7un om apune!
- 12Nu stiu cum s-o definesc. Va rog, ajutati-ma!
- 11nevroza provocata de stres sau ce?
- 21Anxietate? Nevroza?
- 14Nevroza Cardiaca ?
- 5Pseudonevroza?
- 4Nevroza cardiaca?
- 6Crize nervoase si amenintari!
- 34Depresie nevroza
- 7Neoroastenia, nevroza astenica
- 33nervozitate accentuata si paranoie
- 28Anxietate, nevroza anxioasa - student la medicina.
- 3Neurastenie-simptome
- 9Nevroza obsesiv compulsiva
- 1Tuse nevrotică
Mai multe informații despre: Nevroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: