Crize nervoase si amenintari!
Buna!
Fratele meu are niste stari de nervozitate iesite din comun, deocamdata verbale la adresa mamei si a surorii mele cu care locuieste.In general este o persoana buna la suflet, dar nu lucreaza, nu are prieteni, petrece cel mai mult timp in casa.In ultima vreme ameninta cu sinuciderea sau ca'O sa vedeti voi ce-o sa fac!'.Zice ca abia se abtine sa nu loveasca atunci cand este nervos.
Este un baiat bun care nu bea alcool !Va rog sa ma ajutati!Vrem sa-l ajutam si nu stim cum pentru ca ne e frica de reactiile lui din ultima vreme si nu vrea sa auda de medici(zice ca-l facem nebun?).
Multumesc!
Fratele meu are niste stari de nervozitate iesite din comun, deocamdata verbale la adresa mamei si a surorii mele cu care locuieste.In general este o persoana buna la suflet, dar nu lucreaza, nu are prieteni, petrece cel mai mult timp in casa.In ultima vreme ameninta cu sinuciderea sau ca'O sa vedeti voi ce-o sa fac!'.Zice ca abia se abtine sa nu loveasca atunci cand este nervos.
Este un baiat bun care nu bea alcool !Va rog sa ma ajutati!Vrem sa-l ajutam si nu stim cum pentru ca ne e frica de reactiile lui din ultima vreme si nu vrea sa auda de medici(zice ca-l facem nebun?).
Multumesc!
6 comentarii
buna, poi ca sora lui ar trebui sa il iei intr-o zi cu buna sa te pui pe langa el si sa il intrebi de ce e asa suparat, poate are o depresie, poate are o problema mai delicata oricum ceva e din moment ce se poarta asa, incearca sa il faci sa isi deschida sufletul la tine, si evitati lucrurile sau discutile care il fac sa reactioneze asa.
Cel mai probabil sufera de depresie anxioasa, totul datorita situatiei lui actuale, si anume fara loc de munca, probabil vede viitorul sumbru, poate a avut si o deceptie in dragoste de care voi nu stiti, etc.. Barbatii mai rar isi deschid sufletul si vorbesc despre problemele lor cu familia, preferand prietenii, de aceea spun ca este probabil ca voi sa nu ii stiti problemele si supararile. Am trecut si eu prin ceea ce rtece fratele tau, eram o cu totul alta persoana, necunoscuta mie si celor din jur, m-am simtit asa cativa ani, insa o data ce mi s-a schimbat viata si am realizat ceea ce vroiam, am redevenit eu. Stresul este un factor extrem de negativ in viata unui om.. Din pacate fratele tau trb sa se ajute singur, nici o pastila si nici un doctor nu il va putea face sa redevina cum a fost, ci doar implinirea schimbarilor in viata dorite.
Oricum e logic faptul ca am incercat si varianta discutiilor si a deschiderii sufletesti, dar nu a mers, de asta am recurs la metoda forumului.Multumesc de sfat otilia107.
Mi se pare important sa mergeti cu el la un psihiatru cat mai repede. Poate avea un risc suicidar important si regretele ulterioare ar fi tardive. Iritabilitatea, amenintarile sunt lucruri importante.Eu cred ca e un debut al unei boli psihice si nu ma refer la anxietate sau depresie, ci la boli majore psihiatrice care trebuie tratate cat mai devreme pentru a se obtine remisiunea.
La asta ne-am gandit, dar e imposibil sa-i spui ca trebuie sa-l vada un medic.Am incercat sa-l convingem de buna voie dar fara succes si apoi, cu forta,...e imposibil practic.Ce am putea face?Va multumesc!Tin sa precizes ca acum 4 ani, in urma unei cazaturi i s-a facut un scaner si a iesit perfect.
Nu este o afectiune care sa se vada la analize.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ultima vreme ma enervez din absolut orice si nu ma mai pot controla
- 6Absenta sentimentului de fericire
- 11nevroza provocata de stres sau ce?
- 5E posibil sa sufar DE LABILITATE MENTALA?
- 7nu imi aduc aminte ca m-am certat ieri.e grav?
- 7Imi vine sa urlu, sa plang si apoi sa rad...
- 5Pseudonevroza?
- 9Probleme de natura psihica, cred?!
- 6nu mai sunt cine eram, depresia persistenta dupa o relatie
- 10Viata mea s-a schimbat
- 7Tulburarea de personalitate schizotipala
- 5Tulburare psihica
- 10Senzatie de minte tulbure
- 3Sistem nervos afectat
- 3Neurastenie-simptome
Mai multe informații despre: Nevroza Personalitatea Sistemul nervos
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: