Nevroza Cardiaca ?
Bun gasit tuturor! Stie cineva mai multe despre aceasta afectiune? Nu am reusit sa inteleg daca este o tulburare psihica sau o boala cu adevarat organica.sanatate
14 comentarii
Nevroza cardiaca nu este determinata de o boala organica propriu-zisa sau de o psihoza.Ea reprezinta un manunchi de simptome ce sunt declansate de obicei de stres [ anturaj/ familie ostile, munca in exces / lipsa muncii, zgomotul, momentele importante ale vietii cum ar fi moartea, casatoria, nasterea, pierderea serviciului etc. ].Tremuraturi, durerile toracice, palpitatiile, durerile de cap, transpiratiile etc. apar mai intense decat normal, pe fondul unei personalitati amplificate, anxioase.Baza nevrozei cardiace poate fi un sindrom depresiv ce se poate trata cu antidepresive usoare.Pacientul cu nevroza cardiaca poate invata tehnici de relaxare, de autocontrol, de respiratie in conditii de stres ce pot scade anxietatea si tonusul muscular.Numai bine!
Bun gasit si multumesc de raspuns doamna doctor. Vroiam mai multe informatii pentru ca de vreo 2luni ma confrunt cu niste junghiuri, intepaturi de scurta durata(maxim cateva secunde) in zona inimii, uneori parca ar fi niste fiori care imi trec prin corp in zona respectiva(intre stern si sanul stang). Mi-am facut EKG, cardiologul a vazut-o, i-am explicat ce simt si mi-a spus ca nu ar fi rau sa fac si o ecocardiografie, pe care am si facut-o, rezultate absolut normale.Analizele sunt bune, doar trigliceridele foarte putin crescute. Doctorul cardiolog care m-a consultat zice ca nu am nimic la inima. Totusi eu ma confrunt in continuare cu aceleasi senzatii si sunt foarte sacaitoare. Pot fi aceste dureri cauzate doar de starea psihica ? Va multumesc
Intre acele analize ai facut si dozarea Mg, Ca, CRP, fosfataza alcalina, Na, K, glicemia, hormonii tiroidieni ? TA este normala ? Nu ai observat, aceste stari apar dupa cafea si/sau tigara? Dupa efort sau in repaos ?Presupun ca ai stat de vorba destul cu cardiologul.
Mg, Ca, tiroida, glicemia, colesterolul toate sunt normale. TA 12, 13 cu 7, 8. De cand am aceste stari nu prea am facut efort, deci chiar daca sunt in repaos le am. Nu stiu ce sa mai cred.
Stimate "genesis" ce pot sa-ti spun este ca eu ma "chinui de peste 10 ani cu astfel de simptome, mai nou au aparut niste batai de inima f.tari in comparatie cu cele normale, care se manifesta in mod singular(doar una) dar cu o frecventa de una la 1-3 minute. Astfel de "crize" tin cu zilele de ex. chair in zilele astea de luni incepand ma confrunt cu ele. Toate analizele sunt bune, am fost indrumat si catre psihiatru dar fara nici un rezultat. Incearca totusi o vizita si acolo, nu te speria, multa lume are nevoie azi de psihiatri, din pacate! Succes si nu te supara te rog ca ti-am sugerat asa ceva.
Dna doctor, multumesc si eu de interventie, sunt putin medici care intra pe forumuri. Nenorocirea cu astfel de lucruri este ca nu se poate decela un diagnostic clar. Eu nu sunt diagnosticat cu depresie sau anxietate cu atat mai puti atacuri de panica si totusi functionez "degradat" ca sa folosesc un termen ingineresc si probabil, continuand asa, voi ajunge si la depresie sau, mai rau, la o boala cardiaca. Am o intrebare, daca se poate: ati mai intalnit astfel de simptome si cat poate dura o astfel de criza pentru ca daca se permanetizeaza e de rau! Multumesc anticipat.
Dna doctor, multumesc si eu de interventie, sunt putin medici care intra pe forumuri. Nenorocirea cu astfel de lucruri este ca nu se poate decela un diagnostic clar. Eu nu sunt diagnosticat cu depresie sau anxietate cu atat mai puti atacuri de panica si totusi functionez "degradat" ca sa folosesc un termen ingineresc si probabil, continuand asa, voi ajunge si la depresie sau, mai rau, la o boala cardiaca. Am o intrebare, daca se poate: ati mai intalnit astfel de simptome si cat poate dura o astfel de criza pentru ca daca se permanetizeaza e de rau! Multumesc anticipat.
Radet So multumesc si eu pentru interventia ta. Desigur ca nu am cum sa ma supar si sunt de acord intru totul cu ceea ce ai scris. O sa apelez si la un psihiatru pentru ca pe termen lung sunt convins ca numai bine nu fac aceste crize...Ai incercat cumva si psihoterapia ? sanatate!
psihiatrul mi-a prescris seroxat 1/2 seara, alprazolam de 0.25 1/2 la ora 21 + 1 la ora culcarii(23) si doxepin 1 tableta la culcare. ce parere aveti?
Buna ziua, ma numesc Isztvan si am 20 de ani si de vreo 3 saptamani ma confrunt cu niste junghiuri(apasari) in zona inimii din cauza stresului si a gandului ca am o boala cardiaca.Tin sa precizez ca aam fost si la spital unde am stat cateva zile pt investigatii.Diagnopsticul dat a fost anxietate si stres.Sunt foarte ingrijorat insa de aceste apasari care uneori imi dau palpitaii si ma obosesc.Uneori aceste simptome le pot controla.Dat fiind ca e ceva pe sistem nervos POT ACESTE SIMPTIOME SA IMI AFECTEZE IN VREUN FEL INIMA??va multumesc anticipat pentru raspuns.Sanatate!
Buna ziua Dna doctor, ma numesc Alexa si am fost fumatoare timp de 13 ani, am 2 luni de cand am renuntat.Am aproape 29 de ani, am ceva kilograme peste greutatea normala la 1, 70 m, dar norocul meu este ca nu se cunosc, avand o constitutie atletica.
Ceea ce ma deranjeaza sunt dureri in zona pieptului, care merg spre bratul stang, gat, falca stanga sau strapung pieptul si se resimt si in spate pe partea stanga.Am si senzatii de sufocare, mai ales inainte de culcare, palpitatii dupa ce depasesc masura cu cofeina, atunci simt inima cum bate undeva deasupra centurii scapulare, spre gat.De asemenea, o singura data doar, am observat in oglinda ca in jurul gurii pielea era mai palida decat restul fetei, in timpul unei crize din astea.
Mentionez ca in copilarie mi s-au pus urmatoarele diagnostice : prolaps valva mitrala si stenoza pulmonara si bradicardie. Cu toate acestea am facut sport de performantza ani de-a randul fara probleme decat sufocarile acelea, uneori noaptea, deci nu in efort.
Efort nu mai pot face acum, pt. ca dupa primii 3 metri de alergare simt cum in piept am ca un fel de praf care ma sufoca.
Cel mai tare ma sperie senzatiile de blocare a muschilor fetei, si durerea in piept, exact pe stern uneori.
Sa merg la cardiolog sau nu e cazul ?
Ceea ce ma deranjeaza sunt dureri in zona pieptului, care merg spre bratul stang, gat, falca stanga sau strapung pieptul si se resimt si in spate pe partea stanga.Am si senzatii de sufocare, mai ales inainte de culcare, palpitatii dupa ce depasesc masura cu cofeina, atunci simt inima cum bate undeva deasupra centurii scapulare, spre gat.De asemenea, o singura data doar, am observat in oglinda ca in jurul gurii pielea era mai palida decat restul fetei, in timpul unei crize din astea.
Mentionez ca in copilarie mi s-au pus urmatoarele diagnostice : prolaps valva mitrala si stenoza pulmonara si bradicardie. Cu toate acestea am facut sport de performantza ani de-a randul fara probleme decat sufocarile acelea, uneori noaptea, deci nu in efort.
Efort nu mai pot face acum, pt. ca dupa primii 3 metri de alergare simt cum in piept am ca un fel de praf care ma sufoca.
Cel mai tare ma sperie senzatiile de blocare a muschilor fetei, si durerea in piept, exact pe stern uneori.
Sa merg la cardiolog sau nu e cazul ?
pentru linistea ta, dar si pentru un diagnostic clar mergi la cardiolog, spune-i ce ai scris aici, fa si o eco cord pentru ca prolapsul de valva mitrala trebuie tratat cumva.sanatate
as dori si eu sa-mi raspunda cineva sunt diagnosticata cu nervoza cardiaca dar tot sunt nelamurita daca acesta este cauza de am aceste dureri in piept si in partea inimii mai tot timpul , am facut analize ecografie , ekg, holter toate sunt bune dar eu tot am aceste dureri care numi dau pace , am dureri de cap uneori ametesc ma simt fara putere agitata si uneori am stari de frica ., tot timpul ma gindesc daca am ceva la inima sau mi se intimpla ceva uneori nu am curaj nici sa plec de acasa singura de frica sa nu patesc ceva sau mi se intimpla de multe ori senzatia de nu a avea suficient aer etc .???
prolapsul de valva mitrala da-l deoparte nu-l baga in seama cred ca este vb de unul minor medicamentele care ti le-a prescris mi se par cam multe asa iti nenorocesti capul si toata viata o sa continui cu pastile incerca ceva ce-ti voi spune eu si nu vei avea probleme; 1 munceste 2 fa un sport de ex :inot 3 renunta la carne incearca multe legume si peste fructe etc. sper ca nu fumezi si nu bei asta te-ar ajuta. incearca sa razi cauta-ti un mediu placut, iesi in natura incearca sa-i iubesti pe cei de langa tine si sa le acorzi mai mult timp si clipe placute. cumpara-i flori mamei tale, prietenei etc. mai du-te pe la biserica macar o data pe sapt intr-un cuvant ordoneaza-ti viata iar aceste lucruri rele vor disparea. oare este prea GREU???
PT linistea ta poti sa te cauti si la un cardiolog dar cred ca toate problemele astea sunt pe fond nervos.
Multumesc mult, Cristinica, de muncit muncesc 12 ore pe zi, plus naveta ( conduc alte 2 ore, 1 dus si una intors ), de facut sport, numai vinerea am timp sa ies cu sotul, din cauza programului infernal de la serviciu, , de tinut regim, am tinut si a mers, cand locuiesti ca mine intr-o tara din Golful Persic, nu ai in ce natura sa iesi, avand in vedere ca sunt inconjurata de desert ci centre comerciale, nu am cum sa-i cumpar flori mamei, pt. ca sunt la mii de km departare de dansa, cu prietene ies la shopping ( cred ca e singura placere ), NU fumez ( am spus mai sus ca am renuntat ), de baut NU am cum nici sa vreau ( sunt intr-o tara islamica ), si, cel mai important, prolapsul de valva NU-l pot ingnora pt. ca in urma vizitei la cardiolog am facut EKG si ecografie cord : este insuficienta mitrala , asociata cu cardiopatie ischemica.si inca o valva bicuspida care nici aceea nu le place cum lucreaza.Nu am rapoartele la mine, fiind la birou acum...
Au spus ca un timp vom monitoriza si trata insuficienta, ca apoi sa vedem daca este nevoie de valvule mecanice.
Aveti grija de voi !
Au spus ca un timp vom monitoriza si trata insuficienta, ca apoi sa vedem daca este nevoie de valvule mecanice.
Aveti grija de voi !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7un om apune!
- 7Nevroza sau altceva?
- 12Nu stiu cum s-o definesc. Va rog, ajutati-ma!
- 11nevroza provocata de stres sau ce?
- 21Anxietate? Nevroza?
- 4Nevroza cardiaca?
- 6Crize nervoase si amenintari!
- 6de aproape 2 luni numai imi simt capul...
- 34Depresie nevroza
- 7Neoroastenia, nevroza astenica
- 33nervozitate accentuata si paranoie
- 28Anxietate, nevroza anxioasa - student la medicina.
- 3Neurastenie-simptome
- 9Nevroza obsesiv compulsiva
- 1Tuse nevrotică
Mai multe informații despre: Nevroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: