nasuc infundat, raceala, temperatura, rosu in gat...
Buna ziua!
Sunta mamica unei fetite care a implinit in ianuarie 4 ani.In luna septembrie am inceput gradinita si de aici au inceput probleme.Am racit chiar din prima zi.Majoritatea copiilor tuseau, era foarte cald in incapere si intr-un tarziu am descoperit ca usile si ferestrele erau deschise toate.Am facut temperatura, nu de speriat..am mers la medic unde ni s-a recomandat Oxpamox si Nurofen pentru ca avea "putin rosu" in gat.Aceasta a fost concluzia medicului.Bineinteles ca ne-am infundat si pe nasuc.La inceput nu m-am speriat deoarece stiam ca acesta este cursul firesc, numai ca senzatia de nasuc infundat a continuat pana astazi.Am mers la diversi medici, iar parerile au fost impartite ca sunt sau nu sunt polipi.Ni s-a recomandat Corizalya(nu stiu daca am scris bine) si Ketoff. Ne-am simtit mai bine.In luna decembrie am observat ca amigdale sunt putin marite.Pot spune ca sunt zile si nopti in care respiram normal, iar altele cad eu, ca mamica am tot timpul senzatia ca nasucul fetitei este plin de muculeti, respira si apoi i se opreste respiratia.La intrebarile mele, fetita imi spune ca are doar o naruta infundata si ca din aceasta cauza respira pe gurita.Am folosit Sterimar, Nazomer care mi s-au parut ca o agita si mai mult si am trecut la ser fiziologic.Cand nasucul este curatat putem respira pentru o perioada bine, apoi iar ne infundam.Va pot spune ca nu am avut probleme cu racelile pana acum si nici de nasuc infundat nu prea a fost vorba.
As dori sa stiu care este parerea dvs.
Va multumesc!
Sunta mamica unei fetite care a implinit in ianuarie 4 ani.In luna septembrie am inceput gradinita si de aici au inceput probleme.Am racit chiar din prima zi.Majoritatea copiilor tuseau, era foarte cald in incapere si intr-un tarziu am descoperit ca usile si ferestrele erau deschise toate.Am facut temperatura, nu de speriat..am mers la medic unde ni s-a recomandat Oxpamox si Nurofen pentru ca avea "putin rosu" in gat.Aceasta a fost concluzia medicului.Bineinteles ca ne-am infundat si pe nasuc.La inceput nu m-am speriat deoarece stiam ca acesta este cursul firesc, numai ca senzatia de nasuc infundat a continuat pana astazi.Am mers la diversi medici, iar parerile au fost impartite ca sunt sau nu sunt polipi.Ni s-a recomandat Corizalya(nu stiu daca am scris bine) si Ketoff. Ne-am simtit mai bine.In luna decembrie am observat ca amigdale sunt putin marite.Pot spune ca sunt zile si nopti in care respiram normal, iar altele cad eu, ca mamica am tot timpul senzatia ca nasucul fetitei este plin de muculeti, respira si apoi i se opreste respiratia.La intrebarile mele, fetita imi spune ca are doar o naruta infundata si ca din aceasta cauza respira pe gurita.Am folosit Sterimar, Nazomer care mi s-au parut ca o agita si mai mult si am trecut la ser fiziologic.Cand nasucul este curatat putem respira pentru o perioada bine, apoi iar ne infundam.Va pot spune ca nu am avut probleme cu racelile pana acum si nici de nasuc infundat nu prea a fost vorba.
Va multumesc!
6 comentarii
trebue sa stiti ca Toti copii au.. Polipi ! adaca Vegetatii adenoide... se nasc cu ei.. si pana la varsta de 7 ani cresc in volumm. si pana la 11 se retrag !
deci discutia despre ca are sau nu are polipi.. este Inutila !
Are polipi.. si la anumiti factori se maresc in volum. !
serul Efedrinat este menit sa desfunde nasul.. dupa care trebue suflat.. nasul una cate una fiecare parte.
ca si tratament dupa ce nasul este desfundat se aplica Colargol cate 3 pic la 8 ore in poziti aculcat pe spate !
10 ziel !
deci discutia despre ca are sau nu are polipi.. este Inutila !
Are polipi.. si la anumiti factori se maresc in volum. !
serul Efedrinat este menit sa desfunde nasul.. dupa care trebue suflat.. nasul una cate una fiecare parte.
ca si tratament dupa ce nasul este desfundat se aplica Colargol cate 3 pic la 8 ore in poziti aculcat pe spate !
10 ziel !
Multumesc din suflet!..imi doresc din tot sufletul sa dea roade, iar dvs va doresc multa, multa sanatate...
O singura intrebare mai am la dvs:pot folosi urmatorul orar pentru aplicarea picaturilor 7, 30, 15, 30 iar urmatoarea sa fie la 21, 30?
multumesc!
multumesc!
DA.
nu e chear asa de strict.. la minuta !
fiti mai linistita !
nu e chear asa de strict.. la minuta !
fiti mai linistita !
Va mai deranjez inca o data.Aseara i-am pus fetitei primele picaturi de Colargol.Prima data cand a suflat nasucul dupa aproape o jumatate de ora am observat un "firisor" insesizabil de sange.Astazi la a treia aplicare acelasi lucru.Mentionez ca doar prima datacand sufla nasucul dupa aplicarea picaturilor se intampla acest lucru.
Va multumesc!
Va multumesc!
nu trebue sa va alarmati. e o reactie normala atta timp cat e numai putin Roz.
daca este sange picatra cu picatura atunci este afectat un avs si trebue alt tratament !
daca este sange picatra cu picatura atunci este afectat un avs si trebue alt tratament !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nas infundat.. respir doar cu o nara
- 5membrana sinusala perforata?
- 4Raceala ex-domiciliu (LOL)
- 4mi se infunda nasul si ma ustura gatul des
- 12rosu in gat frecvent
- 9Durerea in piept, dupa o raceala zdravana
- 6de un an de zile eu parca sunt racit mereu
- 18Imunitate fetita 3 ani
- 3dureri abdominale in partea dreapta, febra 37, 8 si stari de voma
- 3Cadere de par si sprancene! Senzatie de raceala!
- 8Am suflat nasul si am observat o punga rosiatica in nara dreapta spre sinus
- 1tusa seaca si nas infundat
- 4in urma unei raceli...otita supurata
- 2nas infundat aproape complet, lipsa miros, mucus in gat..
- 5Febra in prima luna de sarcina.
- 2Gripa sau ceva mai grav?
- 1Nas înfundat de 4 zile
- 5Nas infundat
- 1Tratament bebe 7 luni
- 1Febra 38 fara simptome copil 4 ani
Mai multe informații despre: Raceala Febra nasul infundat rosu in gat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: