Rosu in gat persistent, rezistent la antibiotic
Buna ziua,
Acum o luna si jumatate am inceput sa am rosu in gat, nas infundat si durere de urechi. Am mers la medic, mi s-a luat cultura si am bacterie streptococ. Doctorul mi-a dat antibiotic pentru 10 zile, (amoxacilina), toate celelalte simptome sau ameliorat cu exceptia rosului din gat, de fapt pe cerul gurii si cand deschid gura foarte mare se vede o linie alba. Nu ma doare! Apoi am fost la un alt medic si mi-a dat un alt antibiotic, pentru alte 10 zile, un spray nazal si un lichid pentru gargara. Deja am luat 5 zile antibiotic si tot vad rosu si ma dor un pic gigiile (discomfort), plus sunt imflamati un pic nodulii de sub ureche. Ce poate fi? Sunt foarte ingrijorata! Am 29 de ani!
Acum 7 ani am avut o infectie puternica in gat, a trebuit sa stau in spital 5 zile. Am facut puroi in gat, dar simptomele au fost diferite, am avut febra, acum nu am febra...
Va multumesc!
Acum o luna si jumatate am inceput sa am rosu in gat, nas infundat si durere de urechi. Am mers la medic, mi s-a luat cultura si am bacterie streptococ. Doctorul mi-a dat antibiotic pentru 10 zile, (amoxacilina), toate celelalte simptome sau ameliorat cu exceptia rosului din gat, de fapt pe cerul gurii si cand deschid gura foarte mare se vede o linie alba. Nu ma doare! Apoi am fost la un alt medic si mi-a dat un alt antibiotic, pentru alte 10 zile, un spray nazal si un lichid pentru gargara. Deja am luat 5 zile antibiotic si tot vad rosu si ma dor un pic gigiile (discomfort), plus sunt imflamati un pic nodulii de sub ureche. Ce poate fi? Sunt foarte ingrijorata! Am 29 de ani!
Acum 7 ani am avut o infectie puternica in gat, a trebuit sa stau in spital 5 zile. Am facut puroi in gat, dar simptomele au fost diferite, am avut febra, acum nu am febra...
Va multumesc!
8 comentarii
trebuie sa mergi la Gastrologie si sa faci investigatii
Am avut heliobacter acum 2 ani dar am luat antibiotic, plus am hepatita b, credeti ca are vreo legatura?
Dl. Doctor, imi pare rau ca insist, dar sunt destul de speriata. De ce ar trebui sa merg la gastrologie? Doctorul ORL la care am mers a zis ca nu vede nici o tumore. Credeti ca e vorba de ceva mai grav? Va multumesc!
Mi s-a spus ca am ganglionii umflati pentru ca mucusul din nas se scurge in urechi si gat, am deasemenea gatul iritat...
nu.nu e ceva grav ( tumora) este o gastrita cu reflux gastroesofagian care iti afecteaza mucoasa faringelui/
O sa merg saptamana viitoare la ORL, dupa ce termin antibioticul si o sa ii cer medicului sa imi dea o trimitere la gastrologie daca afectiunea persista...
Multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc mult pentru raspuns!
Dl. doctor Valeriu,
Am fost din nou la ORL, doctorul mi-a zis din nou ca nu vede nici o tumore in gat. Rosul din gat nu dispare, mi-a dat medicamente pentru acid gastric si pentru alergii. A spus ca presiunea in urechea stanga este mai mica.
Ma deranjeaza urechea stanga, simt mancarime, se infunda, cam o data, de doua ori pe zi simt o durere doar pentru cateva secunde si ganglionul de sub ureche, pe gat este imflamat, plus rosul din gat nu dispare (nu am durere).
Peste 2 saptamani o sa merg la alt medic, as dori foarte mult sa fac X-RAY, sau nu stiu exact ce ar trebui sa fac, sa stiu cu sigur ce am.
Deasemenea, am avut bacterie streptococ acum 2 luni, am luat 2 randuri de antibiotic, dar la ultima vizita doctorul nu a facut testul sa vad daca mai este sau nu, a spus ca dupa atatea antibiotice probabil ca nu o mai am.
Va multumesc!
Am fost din nou la ORL, doctorul mi-a zis din nou ca nu vede nici o tumore in gat. Rosul din gat nu dispare, mi-a dat medicamente pentru acid gastric si pentru alergii. A spus ca presiunea in urechea stanga este mai mica.
Ma deranjeaza urechea stanga, simt mancarime, se infunda, cam o data, de doua ori pe zi simt o durere doar pentru cateva secunde si ganglionul de sub ureche, pe gat este imflamat, plus rosul din gat nu dispare (nu am durere).
Peste 2 saptamani o sa merg la alt medic, as dori foarte mult sa fac X-RAY, sau nu stiu exact ce ar trebui sa fac, sa stiu cu sigur ce am.
Deasemenea, am avut bacterie streptococ acum 2 luni, am luat 2 randuri de antibiotic, dar la ultima vizita doctorul nu a facut testul sa vad daca mai este sau nu, a spus ca dupa atatea antibiotice probabil ca nu o mai am.
Va multumesc!
Probleme cu urechea am de un an, am avut si un test de auz care a iesit normal!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 20rinita vasomotorie
- 28Nas infundat in urma unei raceli
- 10Nas infundat tot timpul...daca poate cineva sa-mi raspunda?
- 6Nas infundat tot timpul. dependent de picaturi nazale
- 4Probleme cu nasucul pentru ca nu a fost aspirat bine la nastere!
- 6polipi nazali si de doua luni are nasul infundat
- 4Nas infundat, tiuit in urechea dreapta, pocnitura la inghitire
- 2nas care curge si infundat
- 6infectie corzi vocale?
- 4durere de ureche
- 1Nas infundat
- 8pentru dl dr flueraru
- 2Gat sensibil, nas infundat, secretii in gat
- 4aerosoli la copil
- 0Nas infundat fara secretii
- 1Nas infundat, rinita cronica si stafilococ auriu!!!!
- 7Nas infundat
- 4Copil 4 ani, amigdalite recurente, miros urat gurita
Mai multe informații despre: nasul infundat Durere de urechi rosu in gat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: