Nas infundat doar pe o nara noaptea

28-06-2022
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
De vreo 3 luni ma confrunt cu probleme de respiratie, mi se blocheaza complet o nara in pozitie culcat, prima data s-a intamplat intr-o noapte cand mi s-a infundat urechea (dop de ceara, a fost scos la ORL, mi s-a atras atentia ca am si o deviatie de sept). Dupa 1-2 saptamani am avut un reflux gastroesofagian (cred), ceva rest de aliment mi-a ajuns pana in nas, m-am tot chinuit sa il elimin si sa ma asigur ca nu mai am nimic, cert e ca mi-am iritat rau gatul si nasul, dupa asta cateva saptamani mi-a curs nasul, gat iritat, aparent fara mortiv, fara sa fiu racit. Cand in final s-au potolit aceste stari, nasul a devenit relativ uscat si m-am trezit de vreo 2 ori noaptea din somn ca nu puteam respira. Ulterior a inceput sa mi se infunde constant o nara imediat ce ma asez sa dorm, nara de pe partea pe care dorm. Daca schimb pozitia, foarte greu se face rocada sa respir pe cealalta nara. E ceva nou si foarte deranjant care nu ma lasa sa dorm noaptea, si inainte respiratia se facea 90% pe o nara datorita deviatiei de sept, dar nu mi se infunda complet nara aflata in repaus. Uneori si ziua mai am senzatia de nas infundat dar nu asa rau. In plus mai am si anxietate, ma gandesc daca nu afecteaza si asta. Plus o zona care sangereaza usor (pata vasculara?), daca o ating. Va rog sa ma ajutati cu un sfat, urmeaza sa ajung si la control dar am fost programat tarziu. Mentionez ca am consumat un flacon de Dymista spray la indicatia medicului de familie fara rezultate. Iau de cateva zile si vitamina A, folosesc apa de mare spray pt igiena nasului.
10 comentarii
0
28-06-2022, ora 09:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
varsta. sex. inaltimea, KG ???
sa mai cititi postarile de pe forum... despre Rinita Hipertorfica ???
0
28-06-2022, ora 09:59
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Barbat, 32 ani, 1.67 inaltime. Am citit multe din indrumarile dvs. pe tema asta, la rinita hipertrofica ma gandeam si eu, ca deviatia de sept o am de-o viata si pana acum nu m-a deranjat, decat ca respiratia se face preponderent pe-o nara. Am avut si polipi in copilarie care nu ma lasau sa respir dar am fost operat si s-a rezolvat, cred ca aveam 11 ani, operatie clasica. Reflux gastro-esofagian am, dar am incetat sa mai mananc inainte de somn. Mi-e teama sa nu aiba legatura cu urechea, de 3 ani m-am pricopsit cu depuneri de ceara care tot formeaza dopuri.
Simt uneori si o usoara presiune la baza nasului (unde se uneste cu fruntea) iar cand ma intind sa dorm si se infunda o nara se aud niste zgomote ca un clipocit (?) pe care il percep ca fiind tot de la radacina nasului (o nara se infunda complet, alta se elibereaza)
0
28-06-2022, ora 10:17
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
care e motivull.. ca n ai scris cate KG ai.. ???
e fosrte important.. daca esti supra ponderal sau NU..
0
28-06-2022, ora 10:58
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Imi cer scuze, am omis, 68 kilograme, de fel sunt slab, in ultimii ani ce am mai luat in greutate.
0
28-06-2022, ora 13:01
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. Consult stomatologie. Radiografii dentare.
Un focar de infecție ascuns. Poate întreține o rinosinusita
2. Refluxul în somn. Poate întreține o rinita vasomotorie.
Asa ca alimentația corecta cu 3 mese mici pe zi. Hidratare. Este benefica pentru toate problemele digestive și inflamatorii orl
0
28-06-2022, ora 13:42
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Multumesc mult pt raspuns, voi urma sfaturile dvs. As putea incerca si tratamentul de 10 zile cu Colargol + Sinupret+Tarosin pe care il recomandati in cazuri similare? Sau sa astept sa vad ce-mi da ORL-istul dupa consult?
0
30-06-2022, ora 09:17
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Am reusit sa ajung la ORL-ist, dupa un control foarte sumar, am primit cod diagnostic 514 Rinita alergica si vazomotorie, am si o deviatie de sept "osoasa" dar medicul s-a exprimat ca pasajele lasa suficient loc pentru fluxul de aer. Am primit tot Aerius si Dymista spray.

Azi dimineata m-am trezit iar cu o senzatie de arsura de la refluxul gastro, localizata unde se intalneste spatele nasului cu gatului (asa o percep).
0
20-07-2022, ora 08:53
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Buna ziua, revin cu noutati, am fost la alt medic care mi-a facut si endoscopie nazala si a constatat deviatia de sept pe nara stanga (nu a reusit sa treaca de sept pana in capatul narii, fiind prea stramt) si cornete inferioare marite (nara dreapta, ca “rezultat al deviatiei de sept”). Cornetele mijlocii au aspect normal, sinusurile sunt curate. Am primit un tratament: Tonimer gel nazal si un preparat cu multe ingrediente (atasez poza) pentru 10-14 zile. Doctora a spus ca daca tratamentul nu va functiona, va fi necesara operatia de deviatie de sept, cea de cornete nefiind suficienta pt ca vor recidiva datorita septului curbat. Atasez si pozele de la endoscopie, pentru mine e clar ca nu mai am scapare de operatia de sept, asta e defapt o problema veche, dintotdeauna am respirat cand pe o nara, cand pe alta, dar pana acum nu m-a deranjat. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu o parere. Multumesc.

https://photos.app.goo.gl/dW1134BWqqw8nNWf6

https://photos.app.goo.gl/cNdtTL4awYP2saCKA
0
20-07-2022, ora 13:04
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul o sa functioneze..doar daca tii regim alimentar strict toata viata..si faci tratamentul corect pentru refluxul gastro esofagian...cum ai scris in mesajul de pe 30.06
de acolo e problema.
nu inteleg de ce tot la ORL..asteptati rezolvarea.. daca era logic sa faci test helicobacter pilori si endoscopie gastrica sa vezi daca nu este hernie hiatala
0
20-07-2022, ora 13:55
FFlorin
Nu este medic/terapeut
FFlorin
Am inceput sa tin regim pe cat posibil, desi e greu, raman putine alimente prmise. Nu mai mananc cu 3 ore inainte de culcare, dorm pe perna mai inalta. La ORL am revenit pentru ca primul medic m-a examinat superficial, in spitalul de stat e un haos total. Al doilea medic mi-a spus ca de la refluxul gastroesofagian am si limba incaracata.

Am mai fost in trecut la Gastrologie, pentru sindrom colon iritabil (care e si pe fond psihic, anxietate), atunci mi-a descoperit si refluxul gastro-esofagian, test de Helicobacter a iesit negativ, endoscopie gastrica nu am facut (de frica, dar nici nu a recomandat). Mi-a dat sa iau Controloc 20 mg sa iau 1 capsula/zi, ceea ce am reinceput sa iau de cateva zile si mai iau si Redigest plus pe care am vazut ca il recomandati (3 capsule/zi).

Inteleg din mesajul dvs. ca operatia nu este o necesitate absoluta, ar putea fi evitata?

Momentan nu pot face o noua vizita la Gastrologie pt ca am programat concediul, sper sa nu mi-l strice congestia nazala si anxietatea pe care mi-o provoaca. Multumesc pt amabilitatea si rabdarea de a-mi raspunde.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.