Masea rupta, durere

22-08-2010
Username goes here
Nu este medic/terapeut
Username goes here
Salutari,
Acum ceva vreme (prin decembrie 2009) mi s-a rupt un sfert dintr-o masea. Pana acum vreo luna-doua nu m-a durut deloc. Durerea (a se citi ca durere pur si simplu, nu la atingere) a inceput acum vreo doua luni si a tinut cam o zi sau doua. A disparut rapid (probabil de la aspirina). A revenit acum vreo luna dar a disparut la fel de rapid. S-a intamplat acum 3 zile ca durerea sa revina. Din nou, a disparut la fel de rapid. Insa acum ma doare maseaua de fiecare data cand o apas. Mai exact, de fiecare data cand maselele de sus o apasa (la mestecare). O sa ii fac o vizita stomatologului zilele astea insa as vrea sa stiu la ce as putea sa ma astept din timp/pareri ale altor medici. Mentionez ca iau de ieri Amoxacilina 500mg (una la 8 ore). In legatura cu sensibilitatea la cald/rece: nu prea stiu ce sa spun, nu prea am simtit nimic special legat de mancarea calda/rece. Pot sa spun ca azi dimineata mi-am clatit gura cu apa destul de rece si nu am avut probleme.
Pe scurt: Masea rupta partial de ceva vreme, ma doare cand o apas. Ah da, gingia nu pare prea umflata. Defapt nu vad nici macar o diferenta intre gingia din partea stanga (cea cu maseaua) si gingia din partea dreapta.
Mersi!
7 comentarii
0
22-08-2010, ora 23:37
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
In functie de cit din masea a ramas si in functie de statusul parodontal se face tratament endodontic, restaurare coronara si coroana dentara sau extractie.
0
22-08-2010, ora 23:40
Username goes here
Nu este medic/terapeut
Username goes here
Am inteles. Cred. Totusi o cauza pentru durere care ar fi? Mai exact, sunt simptomele unei infectii?
0
22-08-2010, ora 23:48
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Fara indoiala.
Dinte spart = bacterii care trec prin dentina si canal si ajung la virful radacinii. Rezultat: infectie.
0
22-08-2010, ora 23:54
Username goes here
Nu este medic/terapeut
Username goes here
Rahat. Scuzati expresia. E oribil cand apare cate ceva de genu fix cand iti este lumea mai draga. Si stii ce e mai aiurea? Ca ma uit inapoi si imi dau seama ca PUTEAM preveni toate astea. But nooooo, am zis ca nu se intampla nimic, da-i pace. Incep sa-mi urasc propria persoana mai mult decat urasc gandul ca voi merge la dentist. Pana cand termin cele 5 zile de antibiotic (din cate am citit aici am facut o prostie ca am luat) o sa... imi gasesc ceva de facut. :
Mersi din nou pentru raspunsuri. O sa incerc sa gasesc un dentist bun. De preferat unu dispus sa bage 3 doze de anestezic in mine. Chiar daca se poate sa nu aiba efect, din cauza infectiei, nu-i asa?
0
23-08-2010, ora 00:08
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu e chiar asa. Intotdeauna exista alternative si se poate gasi solutia ca anestezicul sa-si faca efectul, chiar daca acesta nu se obtine chiar de la prima doza.
De preferinta sa mergi la dentist cit mai repede. Daca mergi in perioada in care iei inca antibiotice e si mai bine.
Si daca tot te apuci de treaba, trateaza si restul dintilor inainte sa fie prea tirziu (daca au nevoie, bineinteles :) ).

ps: da, cu antibioticele era mai bine daca nu le-ati fi luat... dar acum regretele nu-si mai au rostul.
daca toate farmaciile ar respecta obligatia de a nu mai elibera antibiotice fara reteta ar fi mult mai bine.
0
23-08-2010, ora 00:15
Username goes here
Nu este medic/terapeut
Username goes here
Eh, o sa ma ocup si de ceilalti evident. Daca scap cu bine o sa fac chiar si vizite din 6 in 6 luni la stomatolog. Drace, daca vrea ma duc si din 2 in 2 zile. Mai am cateva masele cariate in partea de jos. Foarte putin fata de cea rupta, evident. E una care are o carie pe mijloc ce pare ca imparte maseaua in doua. De aia imi fac griji. Sus nu vad prea bine dar sigur am cate o masea cariata pe fiecare parte. Intentionez sa imi fac si un detartraj. In caz de extractie, cand este mai bine sa fie facut? Si de asemenea, cum functioneaza (cel cu ultrasunete, manual si cel cu jet de aer)? Ma refer la procesul in sine si la partea tehnica.
0
24-08-2010, ora 11:31
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Detartrajul e mai bine sa fie facut inainte de extractie pentru a scadea microbismul din gura (important pt vindecarea postextractionala).
Daca va fi facut dupa extractie, atunci ar fi bine sa fie lasate citeva zile intre extractie si detartraj.
Detartrajul cu ultrasunete e cel mai putin traumatizant. Cel manual se face mai degraba ca si completare.
Cel cu jet de aer... presupun ca e vorba de cel cu particule de bicarbonat (prophy-jet) completeaza detartrajul ultrasonic si curata petele de pe dinti in zone unde ansa de la aparatul de detartraj nu are acces (in zone inghesuite cu spatii interdentare mici).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soluții pentru calmarea durerilor de dinți
  •