Metode de conceptie

07-03-2007
alexia99
Nu este medic/terapeut
alexia99
Pentru ca aveti sectiunea "Metode de contraceptie", as dori sa propun si sectiunea "Metode de conceptie" - am cautat pe forum si nu am gasit decat cateva informatii despre perioada fertila (si acestea, pentru contraceptie). Dar nu asta e important, ce vreau eu sa spun este ca in sfaturile gasite aici, referitor la metoda calendarului, am gasit diferente si as vrea sa va rog sa ma lamuriti:
In articolul:
http://www.romedic.ro/sanatate/Contraceptie_prin_metode_naturale_0246/Metoda_calendarului_0334.html
se spune ca: "Din ciclul menstrual cel mai scurt se scade cifra 18; se obtine numarul zilei in care incepe perioada fertila. Din ciclul menstrual cel mai lung se scade cifra 11; se obtine astfel ziua in care se termina perioada fertila. "
Iar in articolul:
http://www.forum.romedic.ro/prod/perioada_de_fertilitate_01506.html
se spune ca: "Prima zi a perioadei fertile se va obtine scazind 21 din numarul de zile al ciclului cel mai scurt, iar ultima zi a perioadei fertile se pbtine scazind 12 din numarul de zile al ciclului cel mai lung".
2. A doua problema: dupa actul sexual (in perioada fertila), femeia trebuie sa ramana intinsa 30 minute pentru a avea sanse mai mari de a ramane insarcinata?
3. Dupa aceste 30 minute (sau, daca nu nevoie de asta, dupa actul sexual), este sau nu recomandata igiena intima externa? Stiu ca nu este recomandat intern decat in caz de infectii sau alte probleme. Daca este recomandata igiena intima externa, cu ce produse? Eu folosesc sapun Dove crema, pentru ca are pH neutru. Este bun sau trebuie un produs special pentru igiena intima?
4. Am mai inteles ca trebuie sa iau acid folic 400 mg/zilnic, inca dinainte de a ramane insarcinata, pentru prevenire malformatii congenitale.
Ce alte sfaturi ne mai puteti da pentru a ramane insarcinate si, mai departe, pentru a avea un copil sanatos?

Va multumesc,
Alexia
4 comentarii
0
09-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ambele metode de calcul sunt corecte. Exista cateva elemente de statistică şi probabilităţi în aprecierea perioadei fertile, iar în astfel de cazuri se pune problema: "Cât de improbabil e un eveniment improbabil, unde ne oprim ?" Dintre cele două descrise, prima metodă aş numi-o "Metoda de contracepţie minimală a celor care vor să mai şi trăiască", iar a 2-a aş numi-o "Metoda de contracepţie a celor care suflă şi în iaurt".

Referitor la acidul folic, da, este foarte folositor, mai ales în prima parte a sarcinii. Doza de 400 mg este însă pur şi simplu enormă. Poate aţi vrut să spuneţi 4 mg ? Şi aşa e cam mult, eu recomand gravidelor mele de regulă (adică în caz de alimentaţie normală) 1 mg pe zi.
0
09-03-2007, ora 00:00
alexia99
Nu este medic/terapeut
alexia99
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si imi cer scuze pentru greseala, era vorba de 0, 4 mg inainte de sarcina si 0, 8 mg la sarcina, n-am fost atenta si am scris gresit. D-voastra spuneti ca recomandati gravidelor 1 mg/zi. Dar inainte de sarcina, tot atat recomandati?
Se poate sa-mi raspundeti va rog si la punctele 2 si 3 sau sunt prostii? Ca medic, e posibil sa le considerati asa, dar pentru cineva fara nici o pregatire medicala, e normal cred sa-si puna tot felul de intrebari. Sincer, nu sunt ingrjorata, noi acum am planificat sarcina, dar aud, citesc tot felul de pareri si ma gandesc sa nu gresesc ceva, sa fac totul cat mai bine.
Va multumesc.
0
09-03-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
În privinţa repausului timp de 30 de minute nu există, după câte ştiu, studii medicale. Este o posibilitate care pare plauzibilă şi are o anumită logică. Spermatozoizii nu sunt fertili ca atare, ci trebuie să treacă printr-un proces numit capacitare. Aceasta presupune să stea un timp în fundurile vaginului, unde găsesc condiţii optime. Deci, până când eventuale studii vor confirma ipoteza caracterului benefic pentru concepţie a repausului la orizontală, e înţelept să considerăm această ipoteză ca fiind adevărată.
În privinţa folosirii unui anumit săpun pentru igiena intimă EXTERNĂ, nu este esenţial pentru fecundaţie ca acel săpun să fie de un anumit tip. Dove este, desigur, foarte nimerit.
0
09-03-2007, ora 00:00
alexia99
Nu este medic/terapeut
alexia99
Va multumesc din nou pentru raspunsul prompt!
Referitor la igiena intima externa, intrebam daca este sau nu recomandata in sensul de a nu dauna fecundatiei. Am citit legat de aceasta igiena (la modul general, nu referitor la sarcina) ca nu este recomandat sa folosesti sapun sau alte produse zilnic, ci la cateva zile, in rest numai apa, deoarece se poate distruge flora vaginala (de aceea m-am intrebat daca are vreo influenta si asupra fecundarii. Deci inteleg ca nu are).
Nu erau sfaturi de specialitate, ci comentarii pe forumuri. Poate gresesc, dar mie mi se pare absurd. Pana sa citesc aceste pareri mi se parea de la sine inteles igiena intima externa cu sapun sau alte produse dupa fiecare contact si zilnic (indiferent daca exista sau nu contact). Nu pot concepe sa folosesc numai apa... Flora vaginala este in interior si de aceea nu este recomandata igiena intima interna, aceasta mi se pare logic, dar in exterior???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale pot diminua simptomele premenstruale?
  • Contraceptiv masculin sub formă de gel eficient la maimuțe
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • Pilula contraceptivă masculină este sigură și eficientă (Studiu)
  •