pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
folosesc Novynette de 3 luni.Astazi trebuia sa iau pilula 17 si am observat ca am una in plus dar nu stiu in ce zi nu am luat.Mentionez ca astazi mi-a venit si menstruatia.intrebarea mea este daca pot sa iau pilulele in continuare si daca contraceptia este sigura
4 comentarii
Puteţi lua pilule în continuare, dar, dacă a venit menstruaţia în ziua a 17 poate că ar fi bine să începeţi folie nouă. Nu aruncaţi restul de pilule de pe folia actuală, de multe ori e nevoie de ele mai târziu.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Folosiţi timp de 7 zile metode suplimentare de protecţie.
Doresc si eu sa va adresez o intrebare ! Am inceput sa iau flaconul de novynette luna trecuta, si fiecare pastila este reprezentata de o zi. Luna trecuta mentruatia mi'a venit intr'o zi de 'miercuri' si am luat pastila ce era in dreptul zilei de miercuri. Intebarea este : la al 2 lea flacon cand il incep, de exemplu a 8' a zi in care trebuie sa incep al 2 lea flacon cade miercuri, iau iar patila cu ziua de 'miercuri'?
Da, ati intuit bine.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
De fapt, nu are importanta in ce ordine luati pilulele, fiindca la anticonceptionalele monofazice, asa cum este acesta, toate pilulele au aceeasi compozitie. Motivul pentru care producatorul a marcat zilele saptamanii este ca sa va ajute impotriva riscului uitarii. De exemplu, daca cineva ajunge să se întrebe "oare azi am luat pilula ? Sau nu am luat-o ?" (nu zâmbiţi, se întâmplă nu chiar rar...) atunci e foarte simplu: vă uitaţi pe folie şi vedeţi dacă în dreptul zilei respective lipseşte pilula.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2contraceptive - nu stiu ce sa fac?
- 5Ce tip de anticonceptionale ?
- 9o parere avizata va rog
- 4novynette - nodul la san
- 3contraceptia la 39 de ani
- 7Curatire genitala
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 4contraindicatii la janine
- 6yasmin+nizoral
- 11Anticonceptionale DIANE 35
- 3de cateva ori am uitat sa le iau, am luat ziua urmatoare doua
- 3Am laut marvelon cam 4 ani fara nici o pauza
- 8anticonceptionale fara intrerupere, efecte..
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 4mod de folosire a unor pastile
- 1Anticonceptionale pentru prima data
- 6Anticonceptionale luate incorect?!
- 4Prima data cand vreau sa iau anticonceptionale
- 7Sex neprotejat dupa menstruatie
- 0cum iau contraceptivele?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor contraceptia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: