masea de minte-dureri insuportabile dupa scoaterea nervului

20-12-2009
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
am fost la dentist pt k timp de o saptamana am avut dureri groaznice de ureche, masele...toata jumatatea dreapta a capului.joi, in urma anesteziei mi-a fost scos nervul.a fost totul ok pana vineri seara, cand au reinceput dureri groaznice, care persista si la ora asta...ketonalul m-a ajutat putin, dar cand efectul lui trece, simt ca mor...marti ar trebui sa merg la dentist pentru punerea plombei...e normal sa am durerile astea?
5 comentarii
0
20-12-2009, ora 17:52
The Dentalist
Identitate neconfirmată
The Dentalist
durerile post-tratament endodontic sunt normale; insa pe masura ce trec zilele, ar trebui sa apara o ameliorare a lor, si sa ramana cel mult o sensibilitate la muscatura.
Daca se intensifica durerile, si nu mai cedeaza la antialgice, atunci dintele ar trebui scos, fiind vorba de un esec, sau, daca rezistati, se poate incerca obturarea provizorie a canalelor cu hidroxid de calciu, care dezinfecteaza, si revenit la inchidera definitiva a dintelui, dupa ce "apele se mai linistesc".
In general molarii de minte nu se mai prea trateaza endodontic, decat in situatia in care ar fi ultimul dinte pe arcada, restul fiind scosi, in incercarea de a pastra un "stalp" pentru o lucrare protetica - la Dvs care este situatia?
0
20-12-2009, ora 18:43
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
am toti dintii pe arcada...pana la plomba definitiva sper sa ma lase durerea...multumesc pt raspuns
0
21-12-2009, ora 00:17
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Daca nu a fost pastrat din cine stie ce considerente clare... eu as opta ptr extractia lui...sigur a ramas pe vreo portiune inaccesibila rest de nerv sau...poate ca infectia era ampla. Daca spuneti ca aveti ceilalti dinti.eu le sugerez pacientilor tratamentul doar in cazul in care sunt sigur ca pot face un tratament de canal corect.
0
21-12-2009, ora 12:48
pician90
Nu este medic/terapeut
pician90
buna ziua. am si eu o problema cu maseaua.acum 3 zile am fost la medicul dentist sa imi extraga o masea care era foarte tare cariata, si ma durea, insa a spus ca nu e momentu sa o scoata acum..dar sa ma duc la sfarsitul lui ianuarie sa o scoata.pana aici a fost bine. mi-a administrat o injectie anstezie.. apoi a inceput sa curete cu acel...polizor apoi a introdus un ac si a tot scos si bagat in masea acel ac.Apoi a spus ca imi pune un calmant, mi-a pus ca un fel de vata(calmantul probabil) apoi mi-a pus o plomba.acum a inceput sa ma cam doara maseaua cand o apas.. iar de mancat nici nu se mai pune problema. Doare foarte tare.acuma vreau sa intreb..mi-a scos acel nerv din masea? si ce e de facut sa nu ma mai doara maseaua cand o apas...precizez ca medicul meu nu ma e la servici pana dupa sarbatori.va rog daca puteti sa imi raspundeti.Va multumesc.
am postat si aici cu speranta sa aflu raspunsul cat mai repede.Incep sa nu mai supot durerea.
0
02-07-2012, ora 15:55
Krs
Nu este medic/terapeut
Krs
buna ziua.am fost astazi la un stomatolog.cu o masea foarte cariata.mi.a bagat niste ace pe acolo..nu stiu pentru ce...si dupa...mi.a bagat un fel de pansament acolo.dar durerea inka persita..pot scoate acel pansament???, , , , , , astept raspunsul...va multumesc:(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •