Infectie masea minte

08-02-2011
yummymummy
Nu este medic/terapeut
yummymummy
Buna,
Am o masea de minte pe care am neglijat-o; are un pansament, dar mi-a fost frica sa-i scot nervul si am lasat-o pana mi s-a infectat. Am luat antibiotice prescrise de medicul stomatolog in faza acuta, iar acum, cand m-am intors la consult, in urma rezultatului radiografiei, mi-a spus ca trebuie scoasa pt. ca este f avansata caria, sub nivelul gingiei. Locuiesc in UK si nu este asa usor de ajuns la dentist, am avut prioritate pt. ca am un bebe sub un an. Daca as fi in tara m-as duce la inca un dentist sa-i cer parerea, dar asa...
Imi este f frica sa-mi scot maseaua, mai ales ca-i intreaga si nu prea as vrea s-o pierd.
As dori sa-mi dati un sfat, ce sa fac?
4 comentarii
0
08-02-2011, ora 14:52
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"mi-a spus ca trebuie scoasa pt. ca este f avansata caria, sub nivelul gingiei."
"Imi este f frica sa-mi scot maseaua, mai ales ca-i intreaga"

Ori e intreaga ori e cariata???

Daca e carie sub nivelul gingiei, atunci extractie. De preferinta inainte de a face un abces dentar.
0
08-02-2011, ora 15:01
yummymummy
Nu este medic/terapeut
yummymummy
Scuze de exprimare, vreau sa spun ca dintele are coroana aproape intacta, coloratie normala.
Am programare pe la sfarsitul lunii martie pt extractie prin sedare.
Imi este f frica de dentist. As vrea sa-o diminuez dar nu prea stiu cum.
Va multumesc
0
08-02-2011, ora 20:41
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Din ce descrieti dvs, este o gangrena(nerv mort si infectat pe canal), posibil complicata(adica infectia a depasit varful radacinii. Extractia se justifica numai daca infectia din jurul radacinii este atat de mare incat, prin indepartarea ei s-ar submina rezistenta dintelui. Nu se face extractie doar din cauza distructiei coronare (mai ales ca spuneti ca dintele este aproape integru). O distructie coronara masiva poate fi rezolvata cu pivoti introdusi pe radacina si apoi cu coroana dentara, cu conditia, repet, ca radacina sa fie suficient de rezistenta. Sfatul meu este sa cereti aceste lamuriri medicului si sa cantariti bine decizia de a scoate maseaua
0
08-02-2011, ora 20:49
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
Acum vad ca este vorba de maseaua de minte, Scuze, raspunsul meu anterior era valabil pt ceilalti dinti/masele. Se poate face tratament de canal si pe maseaua de minte, dar din cauza pozitiei si a formei radacinilor, reusita unui tratament endodontic nu este 100%. In acest caz, daca infectia nu a depasit varful radacinii, se poate incerca tratamentul, desi in occident de regula se extrag molarii de minte
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  •