Ameteli si atacuri de panica
Bun gasit tuturor! Am 50 de ani si de cca 1 an traiesc niste stari inexplicabile, nefiresti. Dupa un episod de covid destul de nasol in 2020, am inceput sa am niste atacuri de panica foarte urate, la inceput cam o data pe saptamana, apoi zilnic si cate 2-3 pe zi. Doctorul neurolog mi-a zis ca virusul m-a afectat neurologic (simptomul de long covid) si ca de aceea am aceste atacuri. Este adevarat insa ca si inainte de asta am trait multi ani in stress legat de familie, serviciu etc. Am facut tratament alopat pentru atacuri de panica si nu am rezolvat mare lucru (mi-au facut rau la inima pastilele respective). Apoi am incercat tratament naturist si m-a ajutat destul de mult. Acum iau ceva combinat, naturist si alopat (Tanakan, Tonotil, Citibac, Stresclin neuro, Alge marine, Q10, Resveratrol, Arlevert). Nu mai am atacuri de panica de peste 6 luni si nici starile de lesin, slabiciune, transpiratii sau batai puternice de inima premergatoare atacurilor. Doar cand sunt mai obosit ma mai incearca putin.
Problema majora insa cu care ma confront acum (de cca 8 luni) este o stare de ameteala zilnica, o senzatie de plutire, lipsa de concentrare, ma exprim greu, imi gasesc cu greu cuvintele. Nu e vertij, nu se invart obiectele (am facut analize amanuntite ORL si nu am nimic cu urechea), e o senzatie de mahmureala. La toate astea se mai adauga si o senzatie ciudata, ma uit in oglinda si parca nu sunt eu, parca e o alta persoana, am citit pe net si asa ceva se cheama depersonalizare, oricum foarte ciudat si neplacut. Am luat si iau tot felul de suplimente pentru memorie (NeuroOptimizer, Citibac, Cebrium s.a) si simt ca ma ajuta putin dar nu sufficient. Am afcut toate analizele posibile: RMN cap si cervicala, dopller carotidian, ecografii inima si abdomen, Orl, analize sange, toate sunt foarte ok, doar putin colesterol marit. Am facut si cateva sedinte de psihoterapie (cam 6) dar degeaba.
Sincer nu stiu ce sa mai fac: ma concentrez foarte greu la orice fac, citesc ceva dar nu retin nimic, chiar si acest mesaj mi-a luat destul de mult sa il scriu. Toate astea nu le-am avut inainte de atacurile de panica, dimpotriva eram un om care citea destul de mult, acum nu mai pot deloc. Nici doctorii neurologi la care am fost nu mai stiu ce sa zica(3 doctori). Voi v-ati confruntat cu asa ceva? E ceva care trece sau nu? Am mai avut si cate o zi, doua mai bune pe luna dar cam atat. Mentionez ca nu sunt fumator, nu beau, fac sport, ma culc devreme, nu stau mult la tv sau calculator. De asemenea nu m-am vaccinat. Am mai observat ceva: atunci cand mananc f bine cu multe proteine ma simt ceva mai bine, ametelile se mai siminueaza pt cateva ore.
Multumesc pentru raspunsuri si sanatate multa tuturor!
Problema majora insa cu care ma confront acum (de cca 8 luni) este o stare de ameteala zilnica, o senzatie de plutire, lipsa de concentrare, ma exprim greu, imi gasesc cu greu cuvintele. Nu e vertij, nu se invart obiectele (am facut analize amanuntite ORL si nu am nimic cu urechea), e o senzatie de mahmureala. La toate astea se mai adauga si o senzatie ciudata, ma uit in oglinda si parca nu sunt eu, parca e o alta persoana, am citit pe net si asa ceva se cheama depersonalizare, oricum foarte ciudat si neplacut. Am luat si iau tot felul de suplimente pentru memorie (NeuroOptimizer, Citibac, Cebrium s.a) si simt ca ma ajuta putin dar nu sufficient. Am afcut toate analizele posibile: RMN cap si cervicala, dopller carotidian, ecografii inima si abdomen, Orl, analize sange, toate sunt foarte ok, doar putin colesterol marit. Am facut si cateva sedinte de psihoterapie (cam 6) dar degeaba.
Sincer nu stiu ce sa mai fac: ma concentrez foarte greu la orice fac, citesc ceva dar nu retin nimic, chiar si acest mesaj mi-a luat destul de mult sa il scriu. Toate astea nu le-am avut inainte de atacurile de panica, dimpotriva eram un om care citea destul de mult, acum nu mai pot deloc. Nici doctorii neurologi la care am fost nu mai stiu ce sa zica(3 doctori). Voi v-ati confruntat cu asa ceva? E ceva care trece sau nu? Am mai avut si cate o zi, doua mai bune pe luna dar cam atat. Mentionez ca nu sunt fumator, nu beau, fac sport, ma culc devreme, nu stau mult la tv sau calculator. De asemenea nu m-am vaccinat. Am mai observat ceva: atunci cand mananc f bine cu multe proteine ma simt ceva mai bine, ametelile se mai siminueaza pt cateva ore.
Multumesc pentru raspunsuri si sanatate multa tuturor!
5 comentarii
E long covid ceea ce descrieti dumneavostra, plus dp/dr si brain fog.
E destul de frecvent, multa lume sufera de problemele astea. Ce m-a ajutat pe mine a fost Actovegin dat de neurolog. Pe langa toate problemele astea, eu de la covid m-am ales si cu o neuropatie si tahicardie ortostatica. Sunt destul de nasoale, ce sa zic.
Mie la neurologie mi-a spus ca trebuie sa mai treaca niste timp si sa se mai faca niste studii, pana sa existe un raspuns clar. Dar, eu unul mi-am mai revenit, cat de cat, inainte era jale.
E destul de frecvent, multa lume sufera de problemele astea. Ce m-a ajutat pe mine a fost Actovegin dat de neurolog. Pe langa toate problemele astea, eu de la covid m-am ales si cu o neuropatie si tahicardie ortostatica. Sunt destul de nasoale, ce sa zic.
Mie la neurologie mi-a spus ca trebuie sa mai treaca niste timp si sa se mai faca niste studii, pana sa existe un raspuns clar. Dar, eu unul mi-am mai revenit, cat de cat, inainte era jale.
Pt Sorin 50. Și eu am răcit iarna trecută și m-am ales cu amețeli, slăbiciune, sufocări. Ați rezolvat ceva cu ameteala? Referitor la mîncat cu proteine, am observat că anxietatea și atacul de panica e legat de tubul digestiv, de intestine. Și eu cînd maninc mai gras, anxietatea se reduce f mult, și mă simt mai bine, cred că anxietatea tine in primul rand de așa zis-ul creier intestinal, mai mult decât de creier. Și cînd iau probiotice, mă simt mai calma
Bun gasit. Si eu cred ca anxietatea si atacurile de panica sunt mult legate si de creierul intestinal, de acea e foarte important ce mancam. La mine cand iau probiotice nu are efect, am luat si degeaba, functioneaza insa cand mananc proteine mai multe si cand iau suplimente cu aminoacizi (Tonotil, Cebrium si pudre proteice vegetale, nu mananc carne decat f putina, cam o data pe saptamana). Anxietatea si ametelile se diminueaza f mult, desi inca sunt prezente. Am inteles de la neurolog ca virusul covid creeaza o inflamatie la nivelul creierului si este nevoie de timp pana se repara si sa am rabdare. Senzatia de lesin si slabiciune de la atacurile de panica am reusit sa o elimin prin niste suplimente cu alge marine (Chlorella, Spirulina si alga Afa) la recomandarea unui medic ce trateaza bolile cu ajutorul medicinii ayurvedice. Ametelile s-au mai diminuat putin, am reusit chiar sa citesc cateva pagini dintr-o carte, in continuare insa ma concentrez cam greu. Sunt insa optimist si cred in continuare ca ma voi face bine pana la urma. Sanatate multa tuturor!
Te salut Sorin50. As dori sa iau legătura cu tine referitor la problema semnalata. Am aceleași simptome și nu am găsit rezolvarea. Poți sa-mi scrii pe adresa de mail florin_91_gl@yahoo.com. Mulțumesc anticipat!
Cam de prin luna martie ma confrunt cu starea de ameteala descrisa. Și după ffff multe analize, situația nu s-a schimbat foarte mult
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8NU stiu DE CE SUFAR...
- 2De un an de zile nu respir profund.oftez, casc de 40-50 de ori pe zi
- 10Investigatie EEG, oare suficient?
- 6ameteli, spondiloza + colesterol marit
- 4pui de depresie, stari de tristete...
- 19Frunte si tample umflate
- 31ameteli si tremor
- 110ameteala, stare de rau, tahicardie
- 8Am ameteli, durei de cap, senzatie de cadere in gol
- 8Ameteli zi de zi timp de 5 luni
- 5dureri de cap cu ameteala si presiune occipitala
- 4de vreo 7 luni am niste ameteli puternice
- 21Poate fi vorba de cancer?
- 32stres posttraumatic ori boala grava?
- 6Oboseala musculara, ameteala si dureri de cap frecvente
- 2Amețeli țiuit de ureche etc
- 5Dureri de ceafa, ameteli, cap amortit
- 1Ameteala continua si lipsa de energie
- 12Anxietate si atacuri de panica
- 0Sângerare nazala și amețeala
Mai multe informații despre: Atacurile de panica Ameteala COVID lung
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: